Yıldızbalıkçılık dikkat !!!

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Hiçbir sorun yaratmayan ilgili ve alakali 10 numara güleryüzlü bir esnaftir şansiniza aksaklik olmustur ithalatini yaptigi 1 makina yüzünden bu yazilanlari haketmedigini düşünüyorum

Şimdi numarasını bulup aradım.
Elemanı doğum nedeniyle yokmuş tek başınaymış. Bu nedenle müşteri varken bazen telefona bakamıyorum, ama konuyu biliyorum atlamadım uğraştım dedi.
Parayı göndermek için uğraşmış. İziko denilen bir sistem mi program mı ne kullanıyormuş iade için gerekli işlemi yapmış fakat sistem iade etmemiş. Para benim hesaba 36 gün sonra geçiyor bu nedenle mi yapmadı bilemiyorum dedi.
Hatta sistemin iadeyi yapmadığının videosunu çekip müşteriye göndermiş.
Telefonda bana iban numaranızı gönderin para benim hesaba geçmese de Size EFT yaparım demiş.
Yarın parası hesaba geçer dedi.

Atlama, ihmal vb. tamam ama kişi "telefonlara çıkmıyorlar artık" diyor. Bu doğruysa eğer, en basitinden adı ciddiyetsizliktir.
Zaten kişinin hesabına iadenin halen geçmemiş olması da bahane olmaksızın bunun kanıtı. İban numarasını aldıktan itibaren gereğini ilk iş gününde yapacaksın. Çünkü kendi kusurun. Gereklerini yerine getiremiyorsan alışveriş sitesi açmayacaksın.
Edit: Şimdi okudum; yalnızım vb. bir sebep daha da ciddiyetsizlik kim ne derse desin.

Atlama, ihmal vb. tamam ama kişi "telefonlara çıkmıyorlar artık" diyor. Bu doğruysa eğer, en basitinden adı ciddiyetsizliktir.
Zaten kişinin hesabına iadenin halen geçmemiş olması da bahane olmaksızın bunun kanıtı. İban numarasını aldıktan itibaren gereğini ilk iş gününde yapacaksın. Çünkü kendi kusurun. Gereklerini yerine getiremiyorsan alışveriş sitesi açmayacaksın.
Edit: Şimdi okudum; yalnızım vb. bir sebep daha da ciddiyetsizlik kim ne derse desin.

O kadar da değil.
Sitesi var diye sayısız insan çalıştırmak zorunda değil hiç kimse. Burada mazeretler bildirilmiş. En azından yeni bir şey yazmadan ertesi günün beklenip verilen sözün tutulup tutulmadığı beklenmeli.
En büyük alışveriş sitesi Hepsiburada’da bile benzer aksamalar oluyor. Düşünün ki kaç kişi çalışıyor.

O kadar da değil.
Sitesi var diye sayısız insan çalıştırmak zorunda değil hiç kimse. Burada mazeretler bildirilmiş. En azından yeni bir şey yazmadan ertesi günün beklenip verilen sözün tutulup tutulmadığı beklenmeli.
En büyük alışveriş sitesi Hepsiburada’da bile benzer aksamalar oluyor. Düşünün ki kaç kişi çalışıyor.

Sizin "o kadar da değil" dediğiniz şey benim tabirimle "ciddiyetsizlik". Elemanım doğum nedeniyle yok, yalnızım gibi mazeretler sizin bir internet sitesinden beklediğiniz ciddiyete uyuyorsa buna bir şey diyemem. eft nin aynı gün yapılabildiği bir çağda, firmayı tanıyor olmanız benim bu düşüncemi değiştirmez.

''Bugün 10 gün geçmesine rağmen paranın iadesi yapılmadı ve telefonlara çıkmıyorlar artık'' kısmı doğruysa doğal olarak alışveriş için parasını peşin yatıran kişide sıkıntı yaratır. Hem büyük hevesle beklediğin ürün yok hem para iadesi 10 gün uzamış. Mazeret tamam da 10 gün diyor arkadaş ben olsam ben de kıllanırım 😀

Bu arada, yanlış anlaşılmak da istemem. Ben firmaya asla dolandırıcıdır, kötü niyetlidir demiyorum. Belli ki değil. Ama nasıl anlıyoruz? Burada onu tanıyanların yorumlarından...
Ama herkes burada onu tanıyan ya da foruma üye olan kimseler değil. Bir hizmet çeşitli nedenlerle aksayabilir elbette ama o firmaya iddia edildiği gibi "ulaşamıyor" olmak, hiç tanımayıp sipariş veren kişiler için paniğe neden olabilir. Onu bizzat tanıyanlardan ayrı, sipariş verenin ulaşabilmesidir esas olan sonuçta. Bu paniğe her ne olursa olsun, taban oluşturmamak, eğer oluşturuyorsan da eleştiriye açık olmak ve tekrarlamamak gerekir.
Buradaki yorumlardan ben de konunun yarın hallolacağını düşünüyorum.
Saygı ve sevgiyle.

Bu arada, yanlış anlaşılmak da istemem. Ben firmaya asla dolandırıcıdır, kötü niyetlidir demiyorum. Belli ki değil. Ama nasıl anlıyoruz? Burada onu tanıyanların yorumlarından...
Ama herkes burada onu tanıyan ya da foruma üye olan kimseler değil. Bir hizmet çeşitli nedenlerle aksayabilir elbette ama o firmaya iddia edildiği gibi "ulaşamıyor" olmak, hiç tanımayıp sipariş veren kişiler için paniğe neden olabilir. Onu bizzat tanıyanlardan ayrı, sipariş verenin ulaşabilmesidir esas olan sonuçta. Bu paniğe her ne olursa olsun, taban oluşturmamak, eğer oluşturuyorsan da eleştiriye açık olmak ve tekrarlamamak gerekir.
Buradaki yorumlardan ben de konunun yarın hallolacağını düşünüyorum.
Saygı ve sevgiyle.

Bu yazdıklarına katılmamak elde değil.

Sözün özü il dışında değil iseniz (ki artık bir çok ilde de balıkçı av bayileri mevcut) imkanlar dahilinde gidip ürünü yerinde görüp almaktan geçiyor galiba,
Benim en çok üzüldüğüm konu bir çok insanın(özellikle de benim) hayallerini süsleyen bir işleri var biz dünyanın parasını bu hobiye ayırırken o(nlar) bu hobiden para kazanıyor(lar)...
Sahilde ve bu tür platformlarda potansiyel bir çok müşterileri mevcut,
Yaptıkları işe daha özen göstermeleri gerekiyor çünkü eskisi gibi değil artık alternatif çok tek tuşla dünyanın öteki ucu Çinden,Japonyadan ücretsiz kargoyla 15-20 günde malzeme alınabiliniyor,
Ve biz Türklerde "esnaflık" kültürü çok başka bir olay,
Sırf güleryüzü,muhabbeti için km lerce uzaktaki berbere giden bir toplumuz.(kendimden biliyorum)
Bu işe sadece para gömerek, kaliteli malları getirtmene rağmen onu güleryüzle ve samimiyetle sunamayarak, satış sonrası ürünü "bunu Japonya,Çine göndericem ne zaman hallolur bilemiyorum" diyerek,"o ürün şöyle güzel böyle kaliteli bununla şöyle şu kadar balık alınıyor" demelerine rağmen bir kez olsun sahilde avda görünmeyerek,sahilleri inmeyip insanlara dokunmadan fikirlerini almadan bu iş maalesef ki olmaz...
Sonuç olarak burun kıvırıp,özensiz davrandıkları, ti ye aldıkları şeyin birilerinin hayallerini süsleyen şey olduğunu unutmamalıdırlar...
Rastgelsin

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back