Yıldızbalıkçılık dikkat !!!

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
burada forumda surekli yazılıyor tekrar yazayım .. ürünü almadan once telefon açıp stok sorun fırdöndü bile alacak olsanız sorun.

Şimdi numarasını bulup aradım.
Elemanı doğum nedeniyle yokmuş tek başınaymış. Bu nedenle müşteri varken bazen telefona bakamıyorum, ama konuyu biliyorum atlamadım uğraştım dedi.
Parayı göndermek için uğraşmış. İziko denilen bir sistem mi program mı ne kullanıyormuş iade için gerekli işlemi yapmış fakat sistem iade etmemiş. Para benim hesaba 36 gün sonra geçiyor bu nedenle mi yapmadı bilemiyorum dedi.
Hatta sistemin iadeyi yapmadığının videosunu çekip müşteriye göndermiş.
Telefonda bana iban numaranızı gönderin para benim hesaba geçmese de Size EFT yaparım demiş.
Yarın parası hesaba geçer dedi.

Merhabalar,

Konuyu açtım ama biraz geç cevaplıyorum kusura bakmayın,
Genel olarak herkesin yazdıklarına 1 cevapla vereyim.
Öncelikle Kesinlikle Dolandırıcı demedim, Sadece stoklarında olmayan ürünler satışta, satılan ürünü 10 gün geçmesine rağmen Para iadesi yapılamadığını söyledim,
Pazartesi ve Salı 2 gün boyunca telefonlar açılmıyor ve dönüş yapılmıyor !! siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Face ve bu forumda konu açıldıktan sonra akşam irtibata geçilip bugün için ödemenin yapılacağını söylediler.
iyzico Ödeme Hizmetleri de sorun olduğunu ( sanal olarak parayı çeken firma ) bu yüzden paranın iadesini yapamadıklarını söyledi ahmet bey, Bizde iyzico ile görüştük böyle bir sorun yok, paranın karşı firmaya aktarıldı dediler,
Ahmet bey i tekrar aradık, onlarda problem yokmuş dedik, Oda şöyle bi cevap verdi; O zaman gidin onlardan paranızı alın, madem sorun yok versinler paranızı dedi,
Bende dalgamı geçiyorsunuz, benim muhatabım sensin, senin muhatabın hem ben hemde iyzico, adam bana ödeme yapmaz dedim,
Sorun çözülünce paranızı iade edicez dedi sonra bana,
Diyorum ki 10 gün geçmiş ne zaman ?
Sorun düzelince
Ortada sorun yok ki ?
---- Neyseki dün akşam dönüş yapıp bu gün ödeme yapacaklarını söylediler..

Herkese ilgi alakanız ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim,

Son olarak da aklıma şu geldi,

Yıldız balıkçılık bu iyzico ile çekilen kartlardan gelen parayı 30 gün sonra hesabına geçecek şekilde anlaştı, O yüzden para eline geçmeden de nakit para göndermek istemediğinden bekliyor, bunuda müşteriye izah edemiyor..

esnaflık hakikaten zor iş. dün isome marukyu yeşil renk ten almak için aynı bölgede bir satıcıya girdim. dükkan sahibi ve 2 işi daha ortada sohbet ediyorlar. hoş geldiniz diye yok. merhaba dedim kafayı cevirim merhaba deyip tekrar sohbete devam etti. nasıl yardımcı olabilirim ne bakmıştınız demek yok yok. azıcık bakındım. arkamı döndüm çıktım duruma yine müdahale eden yok. işleri çok desem değil bom boş. sonra bana niye müşteri gelmiyor ben niye işi yürütemiyorum diye yakınıp dururlar. daha öncede aynı yerle ilgili benzer durumla karşılaşmıştım. bu iki oldu. üç olmaz. dükkan kalabalık olur anlarım. ama oturuyorsun yahu. malzemeyi rastgele den aldım.

bu yüzden ben o bölgede en çok cengiz i sonra rastgele yi seviyorum. cengiz çok kalabalık oluyor. bazen sıra gelmiyor ama her ikisi de ilgililer.

Geçen yıl Plattan ecogear jighead sipariş etmiştim. Gönderim uzayınca mail ilettim. Stoklarımızda yok yanıtı ile alternatif ürün önerdiler. Kabul etmeyince para dönüşü birkaç gün uzadı, ne kadar uzamıştı hatırlayamıyorum.
Ancak ürün 5-6 ay sonra dahi satış listelerinde gözükmeye devam etti. Şimdi baktım nihayet kaldırılmış.

Bunun için tekrar yazdım, biliyoruz ama silemiyoruz yanıtı geldi. Kullandığımız programı aldığımız firma uğraşıyor dediler.
Bu programlarda bazen böyle sorunlar oluyor. Bu nedenle programcıların işleri hiç bitmiyor.

Bana göre bu olayda Yıldızın ihmali pek yok. Çünkü tartışmalar sonrası sistemin parayı geri göndermediğine dair yani iade işlemini bilgisayarda yaparak video çekip arkadaşa iletmiş.
Sistem iade etmiyor para benim hesaba geçmese de ben göndereceğim iban gönderin demiş.
Konunun açıldığı gün veya bir gün önce olmuş bu hesap no isteme işi.
Suçlamak için her iki tarafı da dinlemek gerek.

Geçen yıl Plattan ecogear jighead sipariş etmiştim. Gönderim uzayınca mail ilettim. Stoklarımızda yok yanıtı ile alternatif ürün önerdiler. Kabul etmeyince para dönüşü birkaç gün uzadı, ne kadar uzamıştı hatırlayamıyorum.
Ancak ürün 5-6 ay sonra dahi satış listelerinde gözükmeye devam etti. Şimdi baktım nihayet kaldırılmış.

Bunun için tekrar yazdım, biliyoruz ama silemiyoruz yanıtı geldi. Kullandığımız programı aldığımız firma uğraşıyor dediler.
Bu programlarda bazen böyle sorunlar oluyor. Bu nedenle programcıların işleri hiç bitmiyor.

Bana göre bu olayda Yıldızın ihmali pek yok. Çünkü tartışmalar sonrası sistemin parayı geri göndermediğine dair yani iade işlemini bilgisayarda yaparak video çekip arkadaşa iletmiş.
Sistem iade etmiyor para benim hesaba geçmese de ben göndereceğim iban gönderin demiş.
Konunun açıldığı gün veya bir gün önce olmuş bu hesap no isteme işi.
Suçlamak için her iki tarafı da dinlemek gerek.
Bence siz işin pembe tarafına bakıyorsunuz sadece, Çünkü hadi diyelim kendi sitelerinden yazılımdan dolayı kaldıramadı ürünü, N11 den neden kaldırmadı, ürünü oradan kaldırmak 30 sn almaz,
2 gün boyunca telefonlara çıkmayıp dönüş dahi yapmadı !!

Merhabalar,

Konuyu açtım ama biraz geç cevaplıyorum kusura bakmayın,
Genel olarak herkesin yazdıklarına 1 cevapla vereyim.
Öncelikle Kesinlikle Dolandırıcı demedim, Sadece stoklarında olmayan ürünler satışta, satılan ürünü 10 gün geçmesine rağmen Para iadesi yapılamadığını söyledim,
Pazartesi ve Salı 2 gün boyunca telefonlar açılmıyor ve dönüş yapılmıyor !! siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Face ve bu forumda konu açıldıktan sonra akşam irtibata geçilip bugün için ödemenin yapılacağını söylediler.
iyzico Ödeme Hizmetleri de sorun olduğunu ( sanal olarak parayı çeken firma ) bu yüzden paranın iadesini yapamadıklarını söyledi ahmet bey, Bizde iyzico ile görüştük böyle bir sorun yok, paranın karşı firmaya aktarıldı dediler,
Ahmet bey i tekrar aradık, onlarda problem yokmuş dedik, Oda şöyle bi cevap verdi; O zaman gidin onlardan paranızı alın, madem sorun yok versinler paranızı dedi,
Bende dalgamı geçiyorsunuz, benim muhatabım sensin, senin muhatabın hem ben hemde iyzico, adam bana ödeme yapmaz dedim,
Sorun çözülünce paranızı iade edicez dedi sonra bana,
Diyorum ki 10 gün geçmiş ne zaman ?
Sorun düzelince
Ortada sorun yok ki ?
---- Neyseki dün akşam dönüş yapıp bu gün ödeme yapacaklarını söylediler..

Herkese ilgi alakanız ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim,
Iyzico kredi kartıyla yapılan bir işlem iptal edildiğinde satıcı firmaya nakit iade yapmaz ilgili karta iade yapar, bu nosebleed iyzico tarafindan verilen cevapta maalesef müşteriyi geçiştirme amaçlı verilmiş gözüküyor.
Burada durum nedir bilemem fakat son günlerde ödeme aracisi kurum kaynaklı çok fazla iptal-iade sorunu duyuyorum, tahminim bu da onlardan birisi gibi.

Küçük firmalar yani esnaflar için işin arka planında o kadar fazla sorunlu prosedür var ki bunlar kullanıcı tarafında bilinmedigi için esnaf her sorunda suçlu hale geliyor maalesef.

HTC Desire 728 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Benimde paramı 10 gün iade etmeseler telefonda git paranı iyzico'dan al deseler sonra iki gün boyunca telefonlarıma cevap vermeseler bende dolandırıldığımı düşünürüm. Bu konuda @hasanduman bey yerden göğe kadar haklı, bahsedilen esnaf Ahmet bey çok iyi biri bile olsa bu durumda hiç de iyi birisi olmuyor müşterisini mağdur eden bir esnaf durumunda ve arkasında durulacak savunalacak bir durumda değil

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back