Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yosunlu Kayalık Merada Bot Ve Ayakkabı Seçimi ( Çivili )

simiot

Aktif Üye
Adı
Serkan
Bir de bu marka var;
Boots - Seland

Fiyatlar yüksek ancak avlandığınız bölgeler dik kayalar ve kaygan yüzeylerden oluşuyorsa bu fiyatlara değebilir.

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Konunun yakın takipçisi olayım. Yosunda kaymaması için çivinin ben de pek işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası keza dağda çivili bot kullanan arkadaşlar çivinin buzda da kaymaması için sert basarmış gibi vurarak çiviyi bir miktar buza saplıyorlar öyle kaymıyor. Outdoor ürünlerine gelecek olursak 3 farklı salomon bot kullandım ama kayma açısından hepsi kötüydü diyebilirim. @murattp hocanın bahsettiği olay çok mantıklıymış yalnız ayakkabının altına bir şekilde keçe entegre ederek denenebilir bence. Keçe zaten pahalı bir şey değil en kalınından bulup bir şey yapmak lazım yada sarı bir çizme alınıp altına direk keçe diktirilebilir/bali ile yapıştırılabilir.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bunlar cok guzelmis ama rahmetli Adile Nasit’in de dedigi gibi ‘okuz alirik o paraya’ :) uygun fiyatli olmuyor malesef bunlar.. ben basit bir cizme aldim cok kaymiyor ancak cizmeye alisik olmadigim icin kayalik yerlerde yururken bir iki kez dustum.. kumsalda ise cok buyuk rahatlik, tam dalganin bittigi yerden atmak mesafe acisindan avantajli oluyor..
Ya bu işin şakası yok gerçekten

Islanmak falan değil de bazı meralar var suya düştün mü hakkaten çıkamayabilirsiniz.

DF4687A6-20FA-4E74-9FD8-74EAF7F4774D.jpeg

Hatta can yeleği de takmak lazım şu hafif olanlardan .

Bir de tehlikesiz gibi görünen ama ciddi sakatlıklara yol açabilecek meralar var.

Geçen aylarda düştüğümde omzumu sakatladım ki hala ağrıyor, bu hobiye son vermek zorunda bile bırakabilecek bir sakatlık.

Bu yüzden araştırıyorum bu konuyu biraz da .

Hedef tabii ki en ucuzunu bulmak , ama meraklısına diye arşivlik ne bulursam paylaşırım genelde.

Forum için bir kaynak olur en azından.

Çivili ayakkabıların sürtünme sayesinde ıslak kayalarda tutunabileceğini düşünüyorum ama Japon’lar daha çok keçeli ayakkabı kullanıyor .

Eskisi gibi ayakkabı ustaları olsa 5 dakikada yaptırırdık aslında

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ya bu işin şakası yok gerçekten

Islanmak falan değil de bazı meralar var suya düştün mü hakkaten çıkamayabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 97120

Hatta can yeleği de takmak lazım şu hafif olanlardan .

Bir de tehlikesiz gibi görünen ama ciddi sakatlıklara yol açabilecek meralar var.

Geçen aylarda düştüğümde omzumu sakatladım ki hala ağrıyor, bu hobiye son vermek zorunda bile bırakabilecek bir sakatlık.

Bu yüzden araştırıyorum bu konuyu biraz da .

Hedef tabii ki en ucuzunu bulmak , ama meraklısına diye arşivlik ne bulursam paylaşırım genelde.

Forum için bir kaynak olur en azından.

Çivili ayakkabıların sürtünme sayesinde ıslak kayalarda tutunabileceğini düşünüyorum ama Japon’lar daha çok keçeli ayakkabı kullanıyor .

Eskisi gibi ayakkabı ustaları olsa 5 dakikada yaptırırdık aslında
Çok geçmiş olsun hocam. Ben de karadenizde kayalıklarda dolaştığım zaman burada düşüp kafamı falan vursam yada bir şey olsa ölümü bulamazlar diye düşünmüştüm gerçekten tek gitmenin özellikle şakası yok. Bence keçe olayını deneyebilirsiniz. Sarı çizmeyi kağıdın üzerine koyup yanından doğru çizin, çizdiğiniz kalıpla iki tane keçe kesin onu da baliyle yapıştırın ya da ayakkabıcıya götürerek diktirin.

Edit: 1 ayakkabılık keçe :) Kalın Keçe Kumaş 4 Mm 50x50cm (renk Seçmeli) - n11.com
4mm'den daha kalınını bulamadım ama iki keçe birbirine diktirilip 8mm yapılırsa kayalıklarda girinti çıkıntıda esneme payıyla çok daha iyi tutuş sağlayacaktır.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok geçmiş olsun hocam. Ben de karadenizde kayalıklarda dolaştığım zaman burada düşüp kafamı falan vursam yada bir şey olsa ölümü bulamazlar diye düşünmüştüm gerçekten tek gitmenin özellikle şakası yok. Bence keçe olayını deneyebilirsiniz. Sarı çizmeyi kağıdın üzerine koyup yanından doğru çizin, çizdiğiniz kalıpla iki tane keçe kesin onu da baliyle yapıştırın ya da ayakkabıcıya götürerek diktirin.

Edit: 1 ayakkabılık keçe :) Kalın Keçe Kumaş 4 Mm 50x50cm (renk Seçmeli) - n11.com
4mm'den daha kalınını bulamadım ama iki keçe birbirine diktirilip 8mm yapılırsa kayalıklarda girinti çıkıntıda esneme payıyla çok daha iyi tutuş sağlayacaktır.
denemek lazım mantıklı , evde yarım saat içerisinde yapılabilir.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Peki kumlu alanlarda kece kullanimi nasil? Yurumesi, hareket etmesi zor olmaz mi?

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Peki kumlu alanlarda kece kullanimi nasil? Yurumesi, hareket etmesi zor olmaz mi?
Kumlu alanda keçenin bir farkı olacağını sanmıyorum zaten yapısı gereği kuma gömüldüğünüz için her türlü yoruyor. Kum ve karda rahat yürüme için ayakkabı yüzey alanı ne kadar genişse o kadar rahat yürürsünüz onunda mantığı yine gömülmeyi minimuma indirmek. Karda ayakkabının altına kar raketi takılır mesela

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Benim tulumun tabani kalın keçeli ve çivili..çivi derken görünürde bir şey yok. Küçük ahşap çivilerde sadece baş uçları keçe ile aynı seviyede. Kayalik ve yosunlu alanlarda sorun yaşamiyorum hatta bi kac kere ozellikle denedim normal bir outdoor botla ayni yerlerde bariz kayıyorum.