Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

zargan topu rapala

nickname

Üye
Sıkıntı şu ki, söylediğiniz o an gelene kadar, takım kamıştan ayrılıp denizle buluşmasına saniyeler kaladan önce, yani havadayken, üzerindeki üçlü iğneler yüzünden zaten bedene çoktan dolaşmış oluyor. Dolaşmamışsa şanslı bir atıştır. Mesele bahsettiğiniz o andan önceki dolaşmadır, buna bir çözüm öneriniz varsa sevinirim öğrenmekten..
Atışlarımda dolaşma sorunu yaşamıyorum, eğer sorun varsa maketin farklı ağırlıklarından yada misina inceliğinden kaynaklanabilir. Belki üçlü iğne yerine tek iğne motifiyeli maket balıklar kullanırsanız sorunu atlatabilirsiniz.
Eğer lüfer gurubu için atış yapıyorsanız özellikle geceleri bazen kofanalar kıyıya yakın su üstü yaparlar ve avlarına kuyruktan saldırdıkları için maket üzerindeki iğneleri çıkartıp sadece en arkadaki iğneyi kullanmakta bir çözüm yolu olabilir.

SinanSinan

Aktif Üye
benimde aklıma geldi geçende, zargana topu veya 30-40 gr lık sıyırtma kurşunla nasıl olur?

haylasx

Aktif Üye
Adı
tolga
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben inş deniyecem bu sistemi ve burada tekrar paylaşacam yanlız dolaşmaması için 3 zokalı rapalanın yanlız kuyruk kısmındaki zokasını bırakıp atışlar yapacam aslında en mantıklısı nickname abimizin dediği gibi iğne modifikasyonu olabilir eğer bu sistem calışısırsa fırtınada bile yeterli mesafelere atış yapılabilir

ErdalYildiz

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Zargana topunun arkasına 4-5 cm lik sahteler denedim ancak verimli olmadı.Özellikle yosun ve benzeri takılmalaramaruz kaldı.Silikon takarak uyguladığında ise bol levrek aldık.Sahte atacaksan hiçbir ek malzeme kullanma ancak silikonla avlanmak istiyorsan zargana topu tekniği on mumara.

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dediğiniz sistemle ben Ragot silikon yerine 2 liralık palamut sahtelerinden takıp denedim. Kafa kısmındaki 3'lü kancayı çıkarıp hemde. Bunu tesadüfen yaptım çünkü ragot silikonlar her atışta kancada şekili bozulduğundan bi anlık icat ile :D

Ben bulrag top ile bunu yapmıştım. Evet sahtem çok daha uzak mesafelere gidiyordu. Çinekop, lüfer zamanı olsa attığım yerlerde muhakkak bunlardan tutardım ama Temmuz ayında Arsin civarında levrek yakaladım. Onca uzağa atmama rağmen aldığım levrekler en fazla benden 10 mt ileride sahteyi kapıyordu. ;)

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hazır konu açılmışken ben de sorayım :)
Boğazda dibe kadar inmesini mi bekliyorsunuz yoksa suyla buluşur buluşmaz hemen çekiyor musunuz. Benimki sürekli takılıyor, zayiat çok oluyor. Yaklaşınca hızlı sarmayı denedim, ama sanırım arada geç kalıyorum. Bu gün gene bir tane gitti :)

Bir de kaç gram kurşun atıyorsunuz?
(Ben Kabataş cıvarında atış yapıyorum)

Son olarak hem kurşun demişsiniz hem de suüstü demişsiniz? Bu tam olarak nasıl yapılıyor biraz açabilir misiniz?
Makineden gelen ana misina bedenine üçlü fırdöndü, alt ucuna kurşun için beden yaklaşık 25 cm. civarı, diğer ucuna ise rapala bedeni bağlayarak çalışıyor.
Ancak biz bunu lüfer için boğazda akıntılı yerlerde su üstü yapıyoruz.
Aynı zamanda daha açığa erişimi de sağlıyor.
Tabii senin hedef balığına göre en doğru kararı sen vereceksin.
Sevgiler