Zargana Balığı ve Av Teknikleri.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
abi istanbul florya tarafında zargana çıkıyormus

ipek denense olmaz mı? Bir tane yakaladıktan sonra sıkıntı yok inş. Hem dana etinden de ucuz..🙂

ipek denense olmaz mı? Bir tane yakaladıktan sonra sıkıntı yok inş. Hem dana etinden de ucuz..🙂

Zargananın başladığı şu günlerde konu güncel olsun. Yararlı bilgiler var . Benim favorim kaya kurdu , ama balıkçılığın standartı yok başka bölgede ipekle de tutan var hiç denemedim ,ek olarak midyenin kenarını kurt şeklinde kesip çıkarabilirisniz iş yapar ama kaya kurdu bir adım daha önde . Nasıl geldiğine bir örnek balık bazen yüzeye çıkıp tekrar dalabiliyor şamandıranız uzaktayken farkedilebilir.

Zargana konusunda sevgili dostum Özkan varken yazmak biraz yersiz ama benim gözlemlediğim zargananın kesinlikle affetmediği yem kaya kurdudur,anlamadığım üst su balığı olan bu canlının bu kurda düşkünlüğüdür.Birde Özkan dostumun sayesinde öğrendiğim taze hamsiden ince ince kesilmiş yemdir.Peşine düşen zargana muhakkak bir inatla ya yakalanır ya yemi alır.Birde benim devamlı uyguladığım ilk zarganayı yakalamak için irice bir midyenin, kenarındaki kurt benzeri parçayı takıp avlanmak var.Benim çıkarttıım deniz çakısı denen sülines te dayanıklı bir yemdir ve zarganada severek yer.Kıyıdan ipekle zargana yakalamış olsamda teknedeki verime yaklaşamaz bile.

Back