Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zargana Balığı ve Av Teknikleri.

askarr

Yeni Üye
Adı
aşkar koç
en garantisi ipekle tekneden yapılanı

mbektas

Aktif Üye
Adı
Mustafa Bektaş
Güzel bilgiler için teşekkürler.. Daha önce hiç zargana avlamamış biri olarak. Gece avcılığı nasıl yapılır?

kansu

Üye
Adı
KANSU GÜLBARDAK
gece yemli avlamak pek verimli değildir tekneyle güçlü ışık tutarak kepçeyle avlanır...(sabah lüfere çıkacak olan balıkçılar genelde bu yöntemi kullanır)

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
merhaba benimde konuda tuzum bulunsun

topla yemli olarak zargana avcılıgı yapılacaksa,

1-topun içinde bir delik olmalı
2-kamışdan gelen ana misina bu topdaki delikden geçirilmeli
3-top kamışdan gelen misinada sabit OLMAMALI gezer olmalı..

olmalı ki zargana balıgı yemi agzına alıp saga sola hamle yaptıgında makinamızdan gelen ana misina;topun içinden gecmeli ve zargana topun agırlıgını hissedip kacmamalı :D
bu sistemi kafasında şekillendirip deneyen olursa yakaldıgının 3 mislisini yakalar denemesi bedava :)

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
zarganada hareket var sezon acılışını yapmam an meselesi....buraya yazacağım :)

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
3 hafta önce ben sezonu açtım. 2hafta önce ise 5 tane alabildim. Fakat balıklar ince. Yapabildiklerimi itinayla narkozsuz ameliyat edip suya geri iade ettim :) tahminen 2-3 hafta sonra balıklar güzel boya gelirler. Rastgelsin.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
3 hafta önce ben sezonu açtım. 2hafta önce ise 5 tane alabildim. Fakat balıklar ince. Yapabildiklerimi itinayla narkozsuz ameliyat edip suya geri iade ettim :) tahminen 2-3 hafta sonra balıklar güzel boya gelirler. Rastgelsin.
merhaba ustam bende acılısı 15 gun once yaptım stoperli samandralı takım ıle ızmarit karagoz denemeleri yaparken zarganaların dolastıgını gordum su ustu bir kac at cek yaptım 2 tane geldi ama kucuk degillerdi, en son gectiğimiz pazar suyun ıcınde oldukca irice zarganalar gordum hatrı sayılır cinstendiler yana yana dolasıyorlardı :D
neyse dun aksam evde buzlugu actım bide ne göriyim yaklasık yarım kilo kadar tuzlanmış hamsi dolapda bana bakıyor öylece :)

pazara cıkartma var:rolleyes:

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Haydi rastgelsin diyelim. Pazar ben de bir yoklarım belki.

enis59

Daimi Üye
Adı
Enis
teşekkürler paylaşım için

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
merhaba..
hafta sonu verimsiz geçti,bol temiz hava bol güneş ve deniz yüzmek vs...zargana falan yok,ısrarlı atceklere cvp gelmedi sadece küçük zarganalar var,zargana balığı şu ara akdeniz,ege,ve silivri tarflarında cok bol var marmarada henüz yok sanırım ortalama 1 ay daha beklemek gerekli.

1 ay önce izmir aliağada kuzenimin oltasına gelen zarganalar :)