walras
Üye
Uluç Bey;Alper bey Karadenizden akan balık Çanakkale boğazını geçip oradan ege oradan da akdeniz derken ver elini İskenderun demez. Karadeniz den akıp İstanbul boğazını geçen balık nadiren Çanakkale boğazına kadar gider. Karadenizden akan balığın son durağı marmara denizinin derinlikleridir. Orada ürer, yumurtlar sonra da suyun sıcaklığına göre tekrar karadeniz' e akarlar. İskenderun da tutamadığınız balıkların sebebi bizim burada tuttuğumuz 15 - 20 taş çatlasa 40 tane balık değildir. İskenderun da lüfer balığı avında bir sıkıntınız varsa sorunun kaynağını bilmem kaç bin km uzakta olan bizlerde değil kendinizde arayın lütfen.
*Lüferlerin göç yolları hakkında sizin bahsettiğiniz gibi net bir çalışma, bilimsel döküman mevcut mudur? O kadar kesin yazmışsınız ki elinizde tonlarca döküman var ama bizimle bu dökümanları paylaşıp bizleri aydınlatmıyorsunuz hissine kapıldım.
*Biz İskenderundaki bilinçli amatör balıkçılar olarak sizin avlayıp lüfer diye fotoğrafladığınız balıkları geri bırakıyoruz. Balık avlayamamak ya da her av dönüşü kovamızı balıkla doldurmak gibi bir derdimiz yok.
*Yazdıklarmı tekrar ve dikkatlice okursanız, derdimin sarıkanat! avlamak olmadığını anlayabileceğinizi umud ediyorum.
*Amatör balıkçılar olduğumuzu, amatör balıkçılık forumunda olduğumuzu ve amatör balıkçılığın bizlere verdiği bilinç yükünü hakkını vererek taşımamız gerektiğini size hatırlatmaya gerek yok sanırım !
*Bu kadar ateşli ve alakasız bir cevap verdiğiniz için sizide katmaktan başka yol bulamadığım bir konu daha var, sanırım sizde daha üreyebilme yeteneğine sahip olamamış yavru balık avlamaktasınız. Yasal limitinin 14 cm. olduğu gibi saçma bir savunmanız da olabilir. Katillerin avakado ile beslendiği bir ülkedeyiz beyefendi
*sizin avladığınız 15-20 taş çatlasa 40 ! üreme yeteneğine sahip olmamış sarıkanatları avlayan kaç bin amatör balıkçı olduğunu zanneden insan vardır? 5000 kişi olduğunu varsayalım ( ki rakam az bile); 5000 kişi ortalama 40 balık avlasa, sadece haftasonu iki gün avlasalar? minimum hesapla 5000 kişi x40 yavru balık x2 gün=400.000 adet yumurtalayamadan ölen sarıkanat demektir ki bence gerçekten iyi bir rakamdır.
*Size göre İskenderunda avlayamadığımız lüferlerin (ki sarıkanat ve lüferleri bırakmanın keyfini yaşıyoruz) nedenini bana sormanızı anlamsız buldum. Sizce neden lüfer yakalayamıyoruz? Yukarıdaki fotoğraflar yeterli olmadı sanırım, sarıkanat olmayınca tanıyamadınız... Siz hiç Sırtıkara gördünüz mü Uluç Bey?
*Sizden ricam yazdıklarımı, bir an önce cevap yapıştırma güdüsünden uzak, sakin ve anlamaya çalışarak tekrar okumanız.