Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

100-150 tl arası spin kamış tavsiyesi

ksenophanes

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba..

Bütçem maksimum 100-150 tl aralığında.

Spin oltada hansen'in 22gr'lık kaşığını ve kendo haryu'nun 14 gr'lık sahtesini kullanıyorum.

Mevcut oltamı takım halinde aldığım için teleskopik kamışı at çekte bir süre sonra ağırlıktan ötürü kolumu ağrıtıyor. Kamışın pek hafif olduğunu söyleyemem

2.40-2.70 aralığında yeni aldığım okuma dead ringer 65 makina ve mevcut setlerimle kullanacağım atışta beni yormayacak kamış tavsiyeleriniz neler olabilir ?

Mesela shimano alivio serisi 10-30 atarlı bir kamış işimi görür mü ? Ya da bu fiyat aralığında ve kriterlerde tavsiye edeceğiniz başka kamışlar neler olabilir ?

Mektupla

Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba..

Spin oltada hansen'in 22gr'lık kaşığını ve kendo haryu'nun 14 gr'lık sahtesini kullanıyorum.

Mevcut oltamı takım halinde aldığım için teleskopik kamışı at çekte bir süre sonra ağırlıktan ötürü kolumu ağrıtıyor. Kamışın pek hafif olduğunu söyleyemem

2.40-2.70 aralığında yeni aldığım okuma dead ringer 65 makina ve mevcut setlerimle kullanacağım atışta beni yormayacak kamış tavsiyeleriniz neler olabilir ?

Mesela shimano alivio serisi 10-30 atarlı bir kamış işimi görür mü ? Ya da bu fiyat aralığında ve kriterlerde tavsiye edeceğiniz başka kamışlar neler olabilir ?

Sadece hafifliği dikkatimi çektiği için paylaşıyorum. Diğer yeterlilik kriterleri araştırılmalı.

* Okuma Vsystem G2 270cm 10-40g Tele Spin Kamış 179g
( Okuma Vsystem G2 270cm Tele Spin Olta Kamışı, kapalı uzunluğu 70cm, ağırlığı 179g dır. Ürün Okuma markasının yeni URF uc teknolojisine sahiptir. Misina kılavuzları korozyona karşı dirençlidir. )

* Okuma Salina Seaspin Olta Kamışı 10-40G 240Cm 180g

( 240cm boy, 120cm kapalı boy, 10-40g atma ağırlığı, kaliteli evagrip sap, kamışa esneklik ve hafiflik sağlayan karbon malzeme gövde, 180g ağırlık )

* Daiwa Crossfire Lure Serisi 14-56gr 240cm Olta Kamışı 172gr
(
-Gövde yapımında kullanılan karbon kompzit materyal sayesinde kamış son derece sağlam bir gövde yapısına sahiptir.
-Olta misinasının deformasyonunu engelleyen Sıc halkalar kullanılmıştır.
-Olta makinesinin modüler bağlantısını sağlayan vidalı makine yatağı mevcuttur.
-Kamışı daha iyi kavrayabilmenizi sağlayan eva sapa sahip bir modeldir.
-Hedef:Her türlü at çek avlarınızda kullanabileceğiniz spin bir kamışdır. )

* Shimano Alivio DX 240 MH 14-40gr Atarlı Spin Kamış 199gr
(
Shimano Alivio Dx Spinning kamış serisi eski modellerinden daha ince, hafif ve hızlı olarak tasarlanmıştır. Kaliteli Mantar sapı ve Shimano Hart Lite fincanlar kullanılmıştır. Alivio Dx Spinning olta kamışı XT-30 karbon malzemesi sayesinde kullanma rahatlığını yaşatıyor.

Marka : Shimano
Model : Alivio 240 MH
Uzunluk: 2.40m
Kapalı Uzunluk: 123cm
Ağırlık: 199gr
Aksiyon: 14-40gr
Parça Sayısı: 2
Fincan Sayısı: 6
Malzeme: XT-30 Karbon
Sap Kısmı: Kaliteli Mantar )

* Shimano Vengeance BX Spinning Sea Bass 240 SBMH 10-50 gr Olta Kamışı 166 gr
( Hafifliği ve harika esnekliği ile balık avını çok daha keyifli hale getirecek uzun süreli avlarda sizi yormayacak harika bir kamıştır.
Tuzlu su balıkçılığı için uygundur.
AX serisine göre çok daha duyarlıdır.
XT30 karbon yapıya sahiptir.
Modern ve etkileyici bir görünüme sahiptir. )

* Daiwa Legalis Seabass 290cm 14-42 gr 170 gr
( Karbon malzeme, Yeni Fuji Konsep O yüzükler, ve Low Rider.
Boru şeklinde vidalı makara yatağı, Yüksek yoğunluklu kaliteli eva sap kısmı,
Uzun mesafe atışlar ve dengeli sarım sağlayan aksiyon ucu. )

* Daiwa Legalis Seabass 318cm 14-42 Olta Kamışı 199 gr

*
Daiwa Legalis Seabass 334cm 14-42 Olta Kamışı 215gr

* Daiwa Crossfire Dead Bait Serisi 290cm 10-50 gr 260 gr

Son düzenleme:

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba..

Sırf kamışınız degil makinanizda agır 600 gr a yakin. Atcekte yormamasi icin 2500-3000 lik kucuk makinalara yönelmeniz daha iyi olacaktir diye dusunuyorum.

ksenophanes

Aktif Üye
Sırf kamışınız degil makinanizda agır 600 gr a yakin. Atcekte yormamasi icin 2500-3000 lik kucuk makinalara yönelmeniz daha iyi olacaktir diye dusunuyorum.
Oğuz yardımın için teşekkür ederim. Peki okuma'nın fiyat aralığında ve çok daha hafif tavsiye edeceğin bir makina markası ve modeli var mı ?

ksenophanes

Aktif Üye
Sadece hafifliği dikkatimi çektiği için paylaşıyorum. Diğer yeterlilik kriterleri araştırılmalı.

Okuma Vsystem G2 270cm 10-40g Tele Spin Kamış 179g
( Okuma Vsystem G2 270cm Tele Spin Olta Kamışı, kapalı uzunluğu 70cm, ağırlığı 179g dır. Ürün Okuma markasının yeni URF uc teknolojisine sahiptir. Misina kılavuzları korozyona karşı dirençlidir. )

Okuma Salina Seaspin Olta Kamışı 10-40G 240Cm 180g

( 240cm boy, 120cm kapalı boy, 10-40g atma ağırlığı, kaliteli evagrip sap, kamışa esneklik ve hafiflik sağlayan karbon malzeme gövde, 180g ağırlık )

Daiwa Crossfire Lure Serisi 14-56gr 240cm Olta Kamışı 172gr
(
-Gövde yapımında kullanılan karbon kompzit materyal sayesinde kamış son derece sağlam bir gövde yapısına sahiptir.
-Olta misinasının deformasyonunu engelleyen Sıc halkalar kullanılmıştır.
-Olta makinesinin modüler bağlantısını sağlayan vidalı makine yatağı mevcuttur.
-Kamışı daha iyi kavrayabilmenizi sağlayan eva sapa sahip bir modeldir.
-Hedef:Her türlü at çek avlarınızda kullanabileceğiniz spin bir kamışdır. )

Shimano Alivio DX 240 MH 14-40gr Atarlı Spin Kamış 199gr
(
Shimano Alivio Dx Spinning kamış serisi eski modellerinden daha ince, hafif ve hızlı olarak tasarlanmıştır. Kaliteli Mantar sapı ve Shimano Hart Lite fincanlar kullanılmıştır. Alivio Dx Spinning olta kamışı XT-30 karbon malzemesi sayesinde kullanma rahatlığını yaşatıyor.

Marka : Shimano
Model : Alivio 240 MH
Uzunluk: 2.40m
Kapalı Uzunluk: 123cm
Ağırlık: 199gr
Aksiyon: 14-40gr
Parça Sayısı: 2
Fincan Sayısı: 6
Malzeme: XT-30 Karbon
Sap Kısmı: Kaliteli Mantar )

Shimano Vengeance BX Spinning Sea Bass 240 SBMH 10-50 gr Olta Kamışı 166 gr

( Hafifliği ve harika esnekliği ile balık avını çok daha keyifli hale getirecek uzun süreli avlarda sizi yormayacak harika bir kamıştır.
Tuzlu su balıkçılığı için uygundur.
AX serisine göre çok daha duyarlıdır.
XT30 karbon yapıya sahiptir.
Modern ve etkileyici bir görünüme sahiptir. )
Hocam çok güzel alternatifler sunmuşsun çok teşekkür ederim. peki 2.40'lık bir olta ile 2.70'lik bir olta uzağa atma konusunda çok bir şey fark ettirir mi bana ? Spinde hangisini tercih etmem daha doğru olur ?

Mektupla

Daimi Üye
Hocam çok güzel alternatifler sunmuşsun çok teşekkür ederim. peki 2.40'lık bir olta ile 2.70'lik bir olta uzağa atma konusunda çok bir şey fark ettirir mi bana ? Spinde hangisini tercih etmem daha doğru olur ?
Ben tecrübeli değilim ama kendi kanaatime göre 2.70 boyunda ve sert fast aksiyonlu kamış, 2.40 boyunda bir kamıştan daha uzağa atar zannımca. Tabii kanaatim; aynı kaşık-rapala-misina olduğu takdirde geçerli. Boy uzadıkçada, kamışın ağırlığı artıyor :(

Son düzenleme:

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Oğuz yardımın için teşekkür ederim. Peki okuma'nın fiyat aralığında ve çok daha hafif tavsiye edeceğin bir makina markası ve modeli var mı ?
okuma ceymar 25 var ona bakabilirsin istersen spin makinasi kullanlari gordum 170-180 lira civarinda 227 gr. Shimana catana 3000 var bu 210 lira civarlarinda 250 gr. Biraz uzerine arastirma yaparsan kendine uygun bi makina bulabilirsin bence.
Araştırmadan makina almayin.