Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

12 45 Bir Kamışla Istavrit Avcılığı

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
12 grmlik jiğhead ve silikon kullansam olur mu acaba
O biraz büyük gelebilir.
İstavrit için çoook daha hafif jigler kullanılmalı.

bir diğer yöntem de sıyırtma.
Bunun için hafif sıyırtma kurşunları kullanabileceğin gibi delikli kurşunları da kullanarak takım oluşturabilirsin.
ScreenHunter_92 Jul. 18 15.16.jpg
Bu kurşunun alt tarafına fırlatabileceğin uzunlukta bir beden ekleyeceksin. Bu bedenin ucunda da küçük boy silikonlardan (jig head siz) bağlayacaksın.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim uyguladığım yöntem şu. 3 köstekli çaparinin alt beden ucuna 28 gr kaşık bağladım. Bu şekilde 40 - 50 metre atış yapılabiliyor.
Kaşığın buradaki amacı ağırlık yapmak, çekerken alacağı aksiyonla istavritin dikkatini çekmek. Yani kaşık sanki çapariyi kovalıyormuş gibi görünür.
Nadiren 2'li genelde tek tek istavrit alırsınız. Tabi varsa.
Balık yakındaysa lrf yemlerini de atabilirsiniz.
30 gr kurşunla tam boy çapariyi de atabilirsiniz.
Ama ilk yöntem spin kamışla daha uygun. Belki istavritin yanında kaşığa atlayan sürprizler de olabilir.

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Benim uyguladığım yöntem şu. 3 köstekli çaparinin alt beden ucuna 28 gr kaşık bağladım. Bu şekilde 40 - 50 metre atış yapılabiliyor.
Kaşığın buradaki amacı ağırlık yapmak, çekerken alacağı aksiyonla istavritin dikkatini çekmek. Yani kaşık sanki çapariyi kovalıyormuş gibi görünür.
Nadiren 2'li genelde tek tek istavrit alırsınız. Tabi varsa.
Balık yakındaysa lrf yemlerini de atabilirsiniz.
30 gr kurşunla tam boy çapariyi de atabilirsiniz.
Ama ilk yöntem spin kamışla daha uygun. Belki istavritin yanında kaşığa atlayan sürprizler de olabilir.
Direk kaşık kullanbilir miyim acaba
Kendo baby jiğ düşündüm oda olmaz herhalde
Spin kamışı keşke almasaydım
Lrf başlamak daha doğrumuş bu işe

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Direk kaşık kullanbilir miyim acaba
Kendo baby jiğ düşündüm oda olmaz herhalde
Spin kamışı keşke almasaydım
Lrf başlamak daha doğrumuş bu işe
Hedef balığınıza göre değişir o iş. Spin ile genelde levrek için uygundur. Yerine göre lüfer de alırsınız. Lrf ile daha çok küçük balıklar hedeflenir.
Ben spin kamış ve dediğiniz kaşıkla levrek kırlangıç almıştım. Hatta kaşık atış mesafesi ve aksiyonu açısından en favori yemlerimdendir.
Şunu unutmayın. Denizde sadece istavrit yok. Kaşıkla istavrit alamazsınız ama kaşığa sürpriz balıklar atlayabilir.
Madem spin takımınız var levreğe yönelin. Kaşığın yanına bir kaç silikon ve bir kaç maket balık alın.

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Spin kamışının ana misinasındaki klipse 30 Gr kurşun, 2 metre boyunda mesela 0,20 mm misina ve bu misinanın ucuna 3 gr lık baby jig veya küçük silikon takılıp denenebilir.
20 grm kurşunlada yapabilir miyim

Mektupla

Daimi Üye
20 grm kurşunlada yapabilir miyim
12 - 45 gr arası atar değeri olan bir kamış ile bence olur.
baby jig veya küçük silikonun dışında, çok ince tenekeden kaşıklar bile kullanılabilir.
Sözünü ettiğim teneke kaşıklarında ağırlığı 3 - 4 gr gibiydi.
Hatta bu teneke kaşıkların 3 cm olanını, yağ tenekesinden keserek kendi yaptığımı da kullandım.

Mektupla

Daimi Üye
Spin kamışının ana misinasındaki klipse 30 Gr kurşun, 2 metre boyunda mesela 0,20 mm misina ve bu misinanın ucuna 3 gr lık baby jig veya küçük silikon takılıp denenebilir.
Ya da 30 gram lık batmayan şamandıraya bir kamış boyu mesela 0,20 misina ve bu misinanın ucuna küçük bir iğne bağlayıp, İstavrit ten, tuza yatıracağın Sardalya dan - Hamsiden, midye nin siyah kısmandan, sülünezden ( sülünezi öyle nohut gibi yuvarlak kesip takmayın bıçakla boylamasına kesin kurt gibi ince uzun ) yem yaparak Zargana ya denenebilir.

( önce, mesela 1 saat sahte yemlerle denendiğinde bir şey yakalanamamış ise
akabinde yemli yöntemler kullanılarak şevkimizi muhafaza etmiş olabiliriz. :) )

Son düzenleme:

fafafe123

Aktif Üye
Adı
Şahin Emre ASLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam 8-10 gramlık jiglerle çok sağlam avlar yaparsınız.Açıkçası izmir de büyük istavritler oluyor diye biliyorum.Cinsleride bir tuhaf oluyor.Youtube de videolar var sizde o avlarda ki jigleri örnek alabilirsiniz.

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Hocam 8-10 gramlık jiglerle çok sağlam avlar yaparsınız.Açıkçası izmir de büyük istavritler oluyor diye biliyorum.Cinsleride bir tuhaf oluyor.Youtube de videolar var sizde o avlarda ki jigleri örnek alabilirsiniz.
Balık var zaten benim kamışla 8 9 grm. Aksiyon ve atış yapamaz mışım