M. Taha D.
Daimi Üye
Doktor bey tebrikler.. Zehri almışsınız.. 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
hem de ne almak. eğer covid olmadıysam o kadar sıkı giyinmeme rağmen soğuk almış durumdayım ve öksürüyorum. ama zerre pişman değilimDoktor bey tebrikler.. Zehri almışsınız..![]()
bu sıralar eğer balığı tanımıyorsam alıyorum ama balığı tanıyorsam ve yumurta dönemiyse balığı kaç kilomolursa olsun salıyorum geri. yazılı orkinosu tanımadığımdan aldım; uskumru sanarak. levreğin havyarlı olduğunu bilmiyordum.. gibi. ama bir tane sudak saldım ilk aldığım havyarlıydı diye.Öncelikle merhaba sizin yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum gerçekten sizi tebrik ederim bu zamanlar levrek balığının havyarlı olma gibi bir durumu söz konusu o yüzden kaçırdığınız balık havyarlı anaç bir balıktı onun için kurtulmak iyi oldu gibi düşünmelisinizben genelde kaçırdığım balıkların arkasından kendimi o şekilde avutuyorum. Ama o yakalama anı ve hazzı belki günlerce aklımdan cıkmıyor ilk levreğimi yakaladığım zamanı hala unutamıyorum resmen heyecandan titriyordum ama sizin yakın bir zamanda trofe sayılacak bir balık yakalayacağınızı düşünüyorum saygılar.
genellikle öncelikle kendimi güvene almayı tercih ediyorum; bu mesleki bir alışkanlık. mesela kepçe mutlaka kullanıyorum, balığı öutlaka kıyıda yere bırakıyor öncelikle ağzından sahteyi çıkarıyorum. eskiden portegü kullanıyordum, şu sıralar balık pensesi kullanıyorum eğer riskli bir durum varsa. bu hiçbir şey olmaz demek değil, geçenlerde ring değiştirirken battı misal, ancak olabildiğince dikkatli olmak gerektiği gibi olası bir durumda konuya vakıf olduğumdan illaki ilk müdahaleyi tek başıma da olsam yapabilirim diye düşünüyorum.Hocam balığın ağzındaki sahte elimize saplanırsa ve tek başınaysanız beyin cerrahı olsan ne fayda. Çırpınan balık + sahte + elimiz şeklinde bir horon başlar ki tam seyirlik. techzpod.com mobdro app
o bölgeler av bölgelerim arasında evet, birkaç da sahte gitti balık ağzında ama o sahte benim midir; o balık bana denk gelmiş midir bilemiyorum tabii. güzel bir tesadüf olmuş sizin için. kaçıran bendem zaten üsülmüşümdür yeterince o balığa, eğer başkasıysa da onun adına da üzüldümgeçen yıl, hangi tarih tam hatırlamıyorum ama herhalde ara tatildi, saroz'a koruköy taraflarına her zamanki umutsuz levrek seferlerinden birine gitmiştim. sahilde ata ata yürüyordum, kıyıda birden gözüme bir parlaklık ilişti. hızla yürüdüm bir baktım, levrek (sonradan tarttım üç kilo geldi), ağzında da su üstü bir rapala. klips duruyor, demek ki misinadan patlatıp gitmiş. taze görünüyordu, aldım eve götürüp yıllardır levrek peşinde koştuğumuz kardeşime kedi olalı bi fare yakaladım diye beş on dakka hava attım ama sonra gerçeği söyledim tabii. balık aslında yenilecek gibiydi ama riske girmedim, istanbul'a getirdim, fırında haşlayıp kedilere verdim, afiyetle yediler. bu da böyle bir anımdır. o canavar sizden firar eden balık olabilir mi acaba bilmiyorum.
ben de bayağı bir boş döndüm. hatta bir dönem hiç tutamayacağımı falan düşündüm. levrek ilginç bir balık gerçekten, belirli şartlar olması gerekiyor ve balığın tam olarak o şartlarda nereye yanaştığıyla alakalı. tüm şartlar yerindeyken ve hatta balık da varken sırf sahtenin rengini beğenmediği için de atlamayabiliyor. yahut o merada sadece o sahteye atlıyor falan. enteresan yani. o yüzden denemekten hiç vazgeçmemek gerekiyor.saroz'a herhalde onuncu gidişimdi, tekneyle uskumru falan bişeyler tutuyorduk ama levrekten hep boş dönüyordum, galiba buralarda levrek falan yok diye düşünmeye başlamıştım ki o balığı görünce umutlandım ama gene boş döndük tabii![]()