Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Aynen bahsedilen makina bu bence aldiginiz kamisla uyum sorunu yasamazsiniz
Almisken iyisini almak dogru bir mantik aslinda eger lrf den sikilmam derseniz kesinlikle verdiginiz paraya degecek makina
Sayın Bahadır ve Engin Beyler;LRF den sıkılmayı bırak ilk balığını alsın tam bir bağımlı olur insan![]()
Nomura kamış bence doğru bir seçim dediğim gibi ben de bu kamışı şimdilerde almayı düşünüyorum ya hiro Street ya da akira modelini alabilirim. hiro Street bir arkadaşımda vardı ve çok memnundu kısaca incelemiştim yanlış hatırlamıyorsam orta sert bir kamış hem silikonla avlanırken hem jigle güzel çalışıyor. makine konusunda da arkadaşların da tavsiye ettikelri gibi soare, nasci ya da ultegra üçlüsünden birini seçebilirsiniz. benim en çok duyduğum tavsiye edilen makine soare. birde elinizde var mı bilmiyorum ama mutlaka kepçeniz olsun. her daim rast geleSayın Bahadır ve Engin Beyler;
Geçen yıl Fethiyede yaptığım kısa bir tatil sürecinde basit bir olta ile yakaladığım Mırımır sayesinde bu hobiyle tanıştım, derken o gün bu gün yerleşme konusuda ikilemde kaldığım Gümüşlük-Fethiye' de bu hobiyle uğraşırken ihtiyaç duyacağımı düşündüğüm Olta ve Kamış kombinasyonlarını tesbit edip temin etme gayreti içine girdim. Bu kapsamda bir dostumuzun önerisiyle; Surf için Portfish Sarissa 4,20 100-250 gr Kamışla Daıva Wındcast x 5000 Surf makina, Spin için Okuma Vsystem 2,70 20-60 gr Kamış ve Nasci 3000 HGFB Spin makina, Daıwa Ballistic-x 2,40 7-28 Kamış ve Stradic Ci+ 4000 FB Makina, Levrek için Fladen Makxximus Total Flex Bass 3P 3,30 50-150 gr kamış tedarik ettim. Bunlar henüz su yüzü görmedi.Bu hareket tarzının doğruluğu tartışılabilir olmakla beraber gelecekte bana yeteceğini düşündüğüm ürünleri şimdiden temin etmenin faydalı olduğunu düşündüm. En son LRF için de Nomura kamışı sipariş ettim. Makinayı da alırsam sanırım balık yakalama konusunda bahanem kalmayacak.
Aldığım ürünlerle ilgili (doğru ürünler midir) +/- değerlendirmelerinizi (benim için oldukça kıymetli) paylaşrsanız mutlu olurum. (Bütün bunlara, geri suya iade ettiğim O mırmır sebep oldu)
Değiştirme imkanınız varsa değiştirebilirsiniz 1000 lik modeli ile eğer sadece lrf yapacaksanız.. İleriki zamanlarda ayriyetten spin kamış alıp ara sıra spinde kullanırım diyorsaniz 2500 lük de alabilirsiniz..Merhaba,
Haftasonu ilk Lrf kamisimi aldim Cengiz Balikciliktan. Savagear Lrf Ccs 0.5-7. Bana indirimden hic bahsetmediler ama yinede pazarlikla indirimdeki fiyat gibi bir rakama kamisi aldim. İmdi indirimi duyunca kendimi kotu hissettim ve bu durumu bir gozden geciricem.
Neyse velhasil bu konu bir kosede dursun spin icin Shimano Stradic Hg 3000 almistim onceden. Fakat sonradan spin yerine Lrf duzeninde avlanmaya karar verdim. Simdi bu makineyi baska bir makine ile degistireyimmi ustatlarim. Daha uzerinde toz dahil yok. Hic kullanmadim hevesimi almadim. Uyumlu olmaz mi lrf icin?
Makineyi birisinden aldim. Magazadan alsaydim degistirirdim. Sadece satip degistirme imkanim var. Uzerinde toz dahi yok. Ne yapsam bilemedim.Değiştirme imkanınız varsa değiştirebilirsiniz 1000 lik modeli ile eğer sadece lrf yapacaksanız.. İleriki zamanlarda ayriyetten spin kamış alıp ara sıra spinde kullanırım diyorsaniz 2500 lük de alabilirsiniz..
Stradic 3000 Hg devriyle, drag gücüyle ve sarım miktarıyla tam bir spin makinesi. Belki ileride spin de yapayım derseniz bir spin kamış alıp levrek dışındaki avlar için bir set oluşturabilirsiniz. Kısaca makine lrf için fikrimce uygun değil. Ha ama elinizdeki 3000 lik olmasına rağmen devri düşük bir makine olsaydı, farklı düşünürdüm.Makineyi birisinden aldim. Magazadan alsaydim degistirirdim. Sadece satip degistirme imkanim var. Uzerinde toz dahi yok. Ne yapsam bilemedim.
Merhaba bende de okuma v system 210cm 3-12gr kamış var daha kullanmakta nasip olmadı, şimdide gözüme nomura akira 210cm 1-10gr kamış takıldı aralarında çok fark var mıdır yoksa aç gözlülük mü yapıyorum, ne dersiniz ?Nomura kamış bence doğru bir seçim dediğim gibi ben de bu kamışı şimdilerde almayı düşünüyorum ya hiro Street ya da akira modelini alabilirim. hiro Street bir arkadaşımda vardı ve çok memnundu kısaca incelemiştim yanlış hatırlamıyorsam orta sert bir kamış hem silikonla avlanırken hem jigle güzel çalışıyor. makine konusunda da arkadaşların da tavsiye ettikelri gibi soare, nasci ya da ultegra üçlüsünden birini seçebilirsiniz. benim en çok duyduğum tavsiye edilen makine soare. birde elinizde var mı bilmiyorum ama mutlaka kepçeniz olsun. her daim rast gele![]()
Açgözlülük bizlerde standart birşeyMerhaba bende de okuma v system 210cm 3-12gr kamış var daha kullanmakta nasip olmadı, şimdide gözüme nomura akira 210cm 1-10gr kamış takıldı aralarında çok fark var mıdır yoksa aç gözlülük mü yapıyorum, ne dersiniz ?