Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

2016 Yılı Boğazda 500 TL bütçe ile Surf Kamış Önerisi

cakko

Üye
Adı
özcan
Kan Grubu
O Rh Negatif
bende 1 aydır shimano vengeance 4,30 200 gr atarlı olan modeli kullanıyorum. Daha 200 gr denemedim. Ama 150 gr rahat atıyor. Hafif bir kamış. Yormuyor. Bi bakın isterseniz.

perfecto

Üye
Adı
Gökhan GÖKÇE, Beylikdüzü
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma Revenger 450cm kullanıyorum. 3 yıldır hem kurşun arkası hem yemli hem de çaparide kullandım. Şiddetle tavsiye edebileceğim bir kamış. Okuma Salina'dan biraz daha kısa olduğu için otomobilde de taşınabiliyor. Salina uzak atış için harika bir kamış. Ancak yemli yaparım diyorsanız tam bir hayal kırıklığı. Elektrik direği gibi esneme vs yok. Vuruşlar anlaşılmıyor kolay kolay.

Bugün Boğazda Salina deneme fırsatım oldu. 200 gr kurşunla ucu esniyor ve parmağımda müthiş bir gerilme hissi veriyor. Orada bir arkadaşın Shimano Technium kamışı ve ip sarımlı makinesi ile 150 gr attım. Son derece hafif bir kamış. Çok daha hakim oldum. Bunun bir kaç sebebi olabilir. 390 cm boy olması , ipin misinaya göre daha az elime baskı yapması ve tabii 150 gram kurşun ! Ama yine de kamış parasını hak ediyor sanki.

Bana böyle ucu 200 gram kurşun takılınca yere secde eden kamış olmuyor. Bana tabiri caizse kütük gibi olan kamış lazım. Sanırım ben atmayı bilmiyorum. Vucudum ve kol kuvvetimle attığım için kamışın esnemesi beni çok fazla etkiliyor. Ayrıca parmağımda çok baskı hissetiğimde atış esnasında parmağımdan bırakma sürem de uzuyor ve atış kısa oluyor.

Revenger için Hüseyin Bey siz çok olumlu yazmışsınız. Siz 200 gram ve rapala arkası yaptınız mı bu kamışla ? Benim dediğim gibi ucu secdeye varıyor mu :) Biraz daha fazla bilgi alabilirmiyim?

Ayrıca anlattığım kapsamda bir kamış var mı daha evvel kullandığınız arkadaşlar ? Teleskobik mi yoksa parçalı kamışlar mı daha fazla bu şekilde esniyor sizce ?

cakko

Üye
Adı
özcan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bugün Boğazda Salina deneme fırsatım oldu. 200 gr kurşunla ucu esniyor ve parmağımda müthiş bir gerilme hissi veriyor. Orada bir arkadaşın Shimano Technium kamışı ve ip sarımlı makinesi ile 150 gr attım. Son derece hafif bir kamış. Çok daha hakim oldum. Bunun bir kaç sebebi olabilir. 390 cm boy olması , ipin misinaya göre daha az elime baskı yapması ve tabii 150 gram kurşun ! Ama yine de kamış parasını hak ediyor sanki.

Bana böyle ucu 200 gram kurşun takılınca yere secde eden kamış olmuyor. Bana tabiri caizse kütük gibi olan kamış lazım. Sanırım ben atmayı bilmiyorum. Vucudum ve kol kuvvetimle attığım için kamışın esnemesi beni çok fazla etkiliyor. Ayrıca parmağımda çok baskı hissetiğimde atış esnasında parmağımdan bırakma sürem de uzuyor ve atış kısa oluyor.

Revenger için Hüseyin Bey siz çok olumlu yazmışsınız. Siz 200 gram ve rapala arkası yaptınız mı bu kamışla ? Benim dediğim gibi ucu secdeye varıyor mu :) Biraz daha fazla bilgi alabilirmiyim?

Ayrıca anlattığım kapsamda bir kamış var mı daha evvel kullandığınız arkadaşlar ? Teleskobik mi yoksa parçalı kamışlar mı daha fazla bu şekilde esniyor sizce ?
OSKAR SAILOR SURF KAMIŞ 3.90MT Oskar olta kamışları OSKAR en iyi fiyat 9 taksitle
bu kamışa bir bak. Esnemez serttir. Ama sağar bir kamış.balık varmı yokmu çekince anlarsın

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Okuma Revenger salinaya göre daha yumuşak bir kamış. Revenger ile uzak atışlar bana göre çok rahat. Fakat Salina tam bir uzak atış harikası. Bu biraz da kişinin meyiline göre değişiyor. Yani dediğiniz gibi atış sırasındaki esneme, atış şekliniz vs hangisine yatkın ise onunla avlanmak en iyisi.

Ben regenver ile 200 gram kurşun arkası avlanıyorum. Oldukça açık atışlar yapabiliyorum. Kullandığım ip 0.22 8 katlı Çin malı ip. Makine Shimano PA Spin power. İp eğer 0.18 olsa daha güzel olabilir ancak ince ipte bir süre sonra yıpranma ve kopmalar daha çabuk oluyor. bu yüzden 0.22 ile hem yemli hem kurşun arkası yapıyorum.

4 katlı ip ile esnemeyen kamışta sürtünme çok olur ve makineye binen ağırlık fazla olur. 8 katlı ip ya da misina ile kurşun arkası yaparsanız daha rahat bir sarım olur. Ancak misina sündüğü için ip gibi güçlü vuruş anlaşılamıyor. Eğer 4 katlı kalın bir ip ve sert bir kamışla av yapılırsa ne balık hissedilir ne de keyif alınır. 5-6 atış yaptıktan sonra dinlenmek kaçınılmaz olur. Makinenin ömrünü de azalır.