Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

2x Kamışı Tavsiyesi (1000tl Bütce)

leftie

Yeni Üye
Adı
Rasit
Merhaba degerli Üstadlar,

Bi hevesle gecen hafta 2 set kamis aldim, bugun elime ulasicak ama tereddutte kaldim dogrusunu alip almadigima.

Amacim basit.
1 tane kamis kiyidan (ege bolgesi Didim/Akbuk, kayaliklar) kullanmak icindir, digeri tekne/bot.

KIYI:
Kiyidan kullanicagim icin biraz uzun olmasi gerektigini dusundum ama atarı 10 - 50 g olan alet ile acaba yeterince uzaga atma imkani olur mu bilemedim. Ustelik aciklamada "tatli su" kamis diye geciyor.
Kamis: Avcı Balık Balıkçılığı - RESIFIGHT-5 330 SLIM KAMIŞ
Olta: Avcı Balık Balıkçılığı - CROSSFIRE 4000 MAKİNE

TEKNE:
Tekne deyince kisa olmasi iyi olur diye dusundum, tereddutte kaldigim sebep ise aciklamada "Tatlı suda sahte yem" olarak gecmesi ve Atarı: 2 g. - 10 g. olmasi. Derin sularda 100gr kursun (hamur) takarsam sorun olur mu?

Tatli su deyince tuzlu su kullanımında bir sorun olur mu?
Kamis: Avcı Balık Balıkçılığı - WIXOM-5 180L TELESKOPİK KAMIŞ
Olta: Tuzlu Su Balıkçılığı - BAUXIT-1 5000 X MAKİNE

Paket henuz elime gecmedigi icin geri gonderme secenegim mevcuttur.
1000/1500TL'ye (biraz asagi yukari mumkun) kadar 2 set onerebileceginiz varsa cok memnun olurum.

Son düzenleme:

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Kamışları ve bauxit makineyi iade et acilen.
Maalesef doğru seçimler yapmamışsın ya da seni yanlış yönlendirmişler.
İlk kamış ile yemli av zor. Boyu güzel ama atarı düşük olduğu için sadece 30-40 gr kurşunlarla avlanabilirsin ki bu bazı yerlerde sıkıntı yaratır.

Diğer kamış ise neredeyse lrf kamışı. O kamışla o makine hem uyumsuz, hem de tekne için elverişli değil.

Daiwa makine kalabilir. Bu makineyi tekne avlarında da kıyı avlarında da kullanabilirsin.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tekne için bu kamışı alabilirsin. Sadece yazlık olduğu için bunu önerdim. Devamlılık olacaksa çok daha iyi ürünlere yönelmek lazım.
Tuzlu Su Balıkçılığı - BOT KAMIŞI 150CM

Bu da olabilir
Tuzlu Su Balıkçılığı - SEABOAT-1 TEKNE KAMIŞI

Kıyı balıkçılığı için (Ürünleri decathlondan aldığın için linkleri de oradan veriyorum. Yine bu ürün de sezonluk)
Tuzlu Su Balıkçılığı - SEACOAST-1 350 KAMIŞ

Ayrıca
Decathlonda işe yarar bir şey bulamadım.
2 parçalı 10-30 gr atarlı (7-35 / 7-21 / 10-40 vs de olur) bir spin kamış da almalısın. Daiwa makineyi hem spin ile hem de tekneden kullanabilirsin. Hatta kıyıdan yemli av için de kullanabilirsin.

Tüm seçenekler örnektir. Sadece sezonluk avlanacağın düşünülerek alt seviye malzemelerden seçilmiştir.
Bu sene belli bir verim alırsan seneye kıştan başlamak üzere daha ciddi takımlar düzmeye başlarsın büyük ihtimal

leftie

Yeni Üye
Adı
Rasit
Tekne için bu kamışı alabilirsin. Sadece yazlık olduğu için bunu önerdim. Devamlılık olacaksa çok daha iyi ürünlere yönelmek lazım.
Tuzlu Su Balıkçılığı - BOT KAMIŞI 150CM

Bu da olabilir
Tuzlu Su Balıkçılığı - SEABOAT-1 TEKNE KAMIŞI

Kıyı balıkçılığı için (Ürünleri decathlondan aldığın için linkleri de oradan veriyorum. Yine bu ürün de sezonluk)
Tuzlu Su Balıkçılığı - SEACOAST-1 350 KAMIŞ

Ayrıca
Decathlonda işe yarar bir şey bulamadım.
2 parçalı 10-30 gr atarlı (7-35 / 7-21 / 10-40 vs de olur) bir spin kamış da almalısın. Daiwa makineyi hem spin ile hem de tekneden kullanabilirsin. Hatta kıyıdan yemli av için de kullanabilirsin.

Tüm seçenekler örnektir. Sadece sezonluk avlanacağın düşünülerek alt seviye malzemelerden seçilmiştir.
Bu sene belli bir verim alırsan seneye kıştan başlamak üzere daha ciddi takımlar düzmeye başlarsın büyük ihtimal
Ilginiz ve bilginiz icin tesekkurler.
Biraz bilincsiz ve bir hevesle yapilan siparisler malesef. Urun/para iadesi bedava ve kolay o yuzden tekrar siparis vericem.
Bahsettiginiz gibi benim is sezonluk, genelde mayis ve kasim arasi, yinede en alt seviye'nin bir tik ustu olsa daha iyi olur diye dusunuyorum.

Yeni bir sipariste, arkadasin tavsiyesi uzerine, bunlari dusunuyorum.

Daiwa Sensor Boat Blue 150cm 30-150 Bot Kamışı - AVmarketi.com
Tuzlu Su Balıkçılığı - SEACOAST-5 390 KAMIŞ

Cift makina alicagima 1 tane iyi alayim dedim oda Ryobi Ecusima 6000vi makine - AVmarketi.com veya Tuzlu Su Balıkçılığı - DAIWA CROSSFIRE 5000 MAKİNE veya Avcı Balık Balıkçılığı - NEXAVE 4000HG FE MAKİNE

500 liraya kadar iki isimide gorebilecek bi makina olabilir yani.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Yeni seçenekler ilkine göre çok daha iyi.
Bir tane de spin takım yapmalısın. Egede millet levrek tutarken iç geçirmemek için.
Bu nedenle önerdiğim aralıklarda tercihen 2,70m lik 2 parçalı kamış ve ya yeni link verdiğin nexave, ya da ilk alışverişindeki daiwa 4000 makine ile kombine edersin.
0,16-18 mm kaliteli ip misine sarmayı da ihmal etmemelisin.
Gerisi çokca aksesuar

leftie

Yeni Üye
Adı
Rasit
Yeni seçenekler ilkine göre çok daha iyi.
Bir tane de spin takım yapmalısın. Egede millet levrek tutarken iç geçirmemek için.
Bu nedenle önerdiğim aralıklarda tercihen 2,70m lik 2 parçalı kamış ve ya yeni link verdiğin nexave, ya da ilk alışverişindeki daiwa 4000 makine ile kombine edersin.
0,16-18 mm kaliteli ip misine sarmayı da ihmal etmemelisin.
Gerisi çokca aksesuar
Cahilligimi bagislayin.
150cm tekne icin ve 390cm kiyidan kullanmak icin dusunduklerim yani sira 2 parcali dusunmelisin diyorsunuz. 390lik ayni isi yapmiyor anlasilan?
Misina konusunda katiliyorum, decathlon'da goremedim iyi bi misina sanki, avmarketten deniyecegim.

tekrar sagolun!

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Cahilligimi bagislayin.
150cm tekne icin ve 390cm kiyidan kullanmak icin dusunduklerim yani sira 2 parcali dusunmelisin diyorsunuz. 390lik ayni isi yapmiyor anlasilan?
Misina konusunda katiliyorum, decathlon'da goremedim iyi bi misina sanki, avmarketten deniyecegim.

tekrar sagolun!
Spin takım, yani levrek, lüfer gibi balıkları yakalamak için sahte yemleri kullanabilmek için gerekli olan bir set.
Kıyı avcılığının hem en keyifli hem de en zahmetli olan av türüdür. Sonuçları yüz güldürür ama saç baş yoldurma olasılığı da her zaman mevcuttur.. :)

leftie

Yeni Üye
Adı
Rasit
Spin takım, yani levrek, lüfer gibi balıkları yakalamak için sahte yemleri kullanabilmek için gerekli olan bir set.
Kıyı avcılığının hem en keyifli hem de en zahmetli olan av türüdür. Sonuçları yüz güldürür ama saç baş yoldurma olasılığı da her zaman mevcuttur.. :)
Anladım üstadım. Tekrar sağol.
1 set alayım derken 3 oldu o zaman.

Şimdilik için bunları sipariş edicem.
Daiwa Sensor Boat Blue 150cm 30-150 Bot Kamışı - AVmarketi.com (makina ilk siparisteki Daiwa 4000 ile)

Makina Tuzlu Su Balıkçılığı - DAIWA CROSSFIRE 5000 MAKİNE

2x Avcı Balık Balıkçılığı - TX8 ÖRGÜ MİSİNA
300 metresini bulamadım.

Spin takımı içinde Okuma G-Force Spin 9' 270 cm 7-35 gr gördüm ve sanırım is görür.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Anladım üstadım. Tekrar sağol.
1 set alayım derken 3 oldu o zaman.

Şimdilik için bunları sipariş edicem.
Daiwa Sensor Boat Blue 150cm 30-150 Bot Kamışı - AVmarketi.com (makina ilk siparisteki Daiwa 4000 ile)

Makina Tuzlu Su Balıkçılığı - DAIWA CROSSFIRE 5000 MAKİNE

2x Avcı Balık Balıkçılığı - TX8 ÖRGÜ MİSİNA
300 metresini bulamadım.

Spin takımı içinde Okuma G-Force Spin 9' 270 cm 7-35 gr gördüm ve sanırım is görür.
Nerede yaşıyorsun Raşit? Yaşadığın yere göre bir av bayii bulalım.
Böyle malzemeleri görüp dokunarak almak çok daha iyidir.

leftie

Yeni Üye
Adı
Rasit
Nerede yaşıyorsun Raşit? Yaşadığın yere göre bir av bayii bulalım.
Böyle malzemeleri görüp dokunarak almak çok daha iyidir.
Didim Altınkum üstadım..
Didimdeki esnaf, sözüm meclisten dışarı, iyisini değil en çok kar yaptığını satar.
Üstelik dışarıda fiyat neyse üzerine yüzde 20/30% ekleyip satar.

En yakın "uygun" olabileceğini düşündüğüm yerler akbuk, Kuşadası, soke olabilir.