Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aliexpress

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,
takipsiz kargoyla alışveriş yaptığımızda, ürün süresinde gelmezse dispute açıp parayı iade alabiliyor muyuz?
Yoksa takipli kargoyla mı alışveriş yapmak gerek. Arasında fark var mı?
İlk önce sürenin uzatılmasını istersiniz.Yanıt alamaz iseniz süre bitiminin 3-4 gün öncesinden dispuit açarsınız ve iade alırsınız.Takipli ve takipsiz içinde aynıdır.Takiplinin avantajı ptt kargo üzerinden ürünü takip edebilmeniz ve süre zarfında gerekirse order no ile ptt çalışanına sordurma imkanı sağlamasıdır.
Ben genelde 1 veya 1.5 $ kadar fazladan verip takipli getirmeye başladım.Çoğu üründe farkını verme kaydıyla (bazılarında farkda istenmiyor olabilir) bu seçenek var.Bana daha güvenli gibi geliyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
benim başımdan şöyle bi olay geçti takipsiz ürün sipariş ettim 4 ay bekledim gelmedi dispute açtım paramı geri aldım 1 hafta sonra ürün geldi ürün geçte olsa geliyo hala (上海】Shipped by air ) yazıyor ama geldi
Takipli takipsiz farketmez siparis verdikten sonra uzerinde senin paranin kac gun korunacagi yazar o sureye bir kac gun kala hala gemediyse urunun ya daha fazla koruma talep edebilir yada paranin tamamini iade isteyebilirsin
Cevaplar için çok teşekkürler, ilk defa aliden alışveri yapıcam, faydalı oldu bu bilgiler..

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
İlk önce sürenin uzatılmasını istersiniz.Yanıt alamaz iseniz süre bitiminin 3-4 gün öncesinden dispuit açarsınız ve iade alırsınız.Takipli ve takipsiz içinde aynıdır.Takiplinin avantajı ptt kargo üzerinden ürünü takip edebilmeniz ve süre zarfında gerekirse order no ile ptt çalışanına sordurma imkanı sağlamasıdır.
Ben genelde 1 veya 1.5 $ kadar fazladan verip takipli getirmeye başladım.Çoğu üründe farkını verme kaydıyla (bazılarında farkda istenmiyor olabilir) bu seçenek var.Bana daha güvenli gibi geliyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi takiplide ptt kargodan sorulayabiliyorsak daha mantıklı. Zira Çin'e güvenirim bizim pttye güvenmem :D Adamlar kargo getiriyor, zili çalmadan kapıya bırakıp gidiyor.

ErBo62

Aktif Üye
Adı
EREN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
satıcı belirtilen sürede ürün gelmezse para iadesi yapıyorsa ürün geç geldiği için para iadesi isteyebilirsiniz

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
hangi ürünleri alacaksınız
İlk etapta ıvır zıvır ürünleri denemekle başlamak istiyorum. İhtiyacım olan saklama kutuları, pense vs. şeyler var. Onları alıcam. Daha sonra buradaki alışverişleri inceleyip memnun kalınan makina varsa, ona bakıcam.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif

centetic

Aktif Üye
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi takiplide ptt kargodan sorulayabiliyorsak daha mantıklı. Zira Çin'e güvenirim bizim pttye güvenmem :D Adamlar kargo getiriyor, zili çalmadan kapıya bırakıp gidiyor.
Aynen öyle. Adamlar her türlü gönderiyorlar ürünleri. Problem bizim ptt de. Ptt de dağıtım yapan amucanın bana söylediği şeyi yazıyorum: "bizim ürünü zili çalıp kişiye teslim etmek gibi bir görevimiz yok. Apartman girişine bırakır geçerim".
Yani diyeceğim odur ki dispute açmak yapacağınız en son şey olsun. Ürününüz gelmediyse uzatma talebinde bulunun. Satıcılar seve seve kabul ediyor. Sizin de iyi niyetinize inanmış oluyorlar. Adamlar ürünleri mutlaka ama mutlaka gönderiyorlar(çok abuk subuk, itibarı yerlerde olan bir satıcıdan almadığınız sürece). Çok uzun süre gelmediyse ptt nin yurtdışı birimine gidip kendi ürününüzü bulmaya çalışın. Bu çekik gözlü vatandaşlara da yazık. Adamlar ürünü gönderiyor. Bizim ptt deki üşengeç amuca dağıtıma çıkarmaya üşendiği için çekik gözlünün parası yanıyor.
Bunu ısrarla yazıyorum çünkü dispute yapıp para iadesi ala ala adamların gözünde Türkiye'deki müşterilerin güvenilirliği düşecek. Adamlar yarın öbür gün Türkiye'ye gönderim yapmaya nazlanacak. Şu an ebay'de ve amazonda bu durum var. Özellikle bazı ameirkalı va avrupalı satıcılar Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar art niyetli alıcılar ve gevşek ptt yüzünden..

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Levrek için 20gr üzeri su üstü arıyorum, tavsiyesi olan? (Kamışım 20-50 atarlı)