Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aliexpress

zaad

Daimi Üye
Adı
ZAFER A.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Şimdi 1-2 liralık ürünlerden sipariş versem ve bunları kargodan almasam (param Çinlide kalsın, iade de istemiyorum. Sadece Türkiye'ye gelsin gümrüğe girsin, geri gitsin istiyorum.) ne olur?

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Artık Aliexpress dönemi bitmek üzeredir
vergilere baktım burası ile aynı belki geçiyor bile olabilir hem kur hemde gümrük işlemleri eklenince

CYKRLI

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şimdi 1-2 liralık ürünlerden sipariş versem ve bunları kargodan almasam (param Çinlide kalsın, iade de istemiyorum. Sadece Türkiye'ye gelsin gümrüğe girsin, geri gitsin istiyorum.) ne olur?
Ürün gelir siz kabul etmediğiniz için 1 hafta burada bekletilir ve geri yollanır.

Hkapan

Aktif Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Hkapan

Aktif Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
O Rh Pozitif

conquestime

Aktif Üye
Adı
Fatih
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Uygr

Aktif Üye
Adı
Uygar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bizde AliExpress’e meraklı değiliz. İsteriz ki devletimiz üreticimiz kazansın. Paramız kendi insanımıza gitsin.
Ama ekteki resimler yurtiçi çok bilinen bir siteden ve AliExpress’ten alınma.

Şimdi vergiyi 3 katına çıkartsalar yine de daha ucuza gelecek.

Fırsatçılara gün doğdu diyeceğim ama bazı fiyatlar fırsatçılığı da geçmiş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çaça

Aktif Üye
Bizde AliExpress’e meraklı değiliz. İsteriz ki devletimiz üreticimiz kazansın. Paramız kendi insanımıza gitsin.
Ama ekteki resimler yurtiçi çok bilinen bir siteden ve AliExpress’ten alınma.

Şimdi vergiyi 3 katına çıkartsalar yine de daha ucuza gelecek.

Fırsatçılara gün doğdu diyeceğim ama bazı fiyatlar fırsatçılığı da geçmiş.

Aliexpress'e gelen kısıtlama, bizim esnafa rahatlama ve fiyatları daha da yukarı çekme olarak yansıyacaktır, emin olun.

Uygr

Aktif Üye
Adı
Uygar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aliexpress'e gelen kısıtlama, bizim esnafa rahatlama ve fiyatları daha da yukarı çekme olarak yansıyacaktır, emin olun.
Eğer fiyatları benim mesajımda ki şekilde yaparlarsa kendileri kaybeder. Gümrük ücreti + vergi ye rağmen AliExpress daha ucuza gelirse yine oradan sipariş eder insanlar.

Çaça

Aktif Üye
Eğer fiyatları benim mesajımda ki şekilde yaparlarsa kendileri kaybeder. Gümrük ücreti + vergi ye rağmen AliExpress daha ucuza gelirse yine oradan sipariş eder insanlar.

Keşke dediğiniz gibi olsa ama burada devlet (hükümet) vergiden daha çok, bıktırma politikası izleyecek gibi görünüyor. Her gelen posta gümrüğe sunulup fiyat araştırmasına tabi tutulacak, paket açılımı yapılacak, değer biçilecek ve bu işlemler yapılırken bizim max. 2 ay bekleme süreci belki 3 ay ya da daha fazla süreye çıkacak. Sonuç olarak da vatandaş o kadar bekleyeceğime buradan alıp kazıklanırım diyecek veya bu hobiye veda edecek.

Ben devletin bu uygulamasını desteklerdim, desteklemek isterdim ancak içerideki fiyatlama politikasını vatandaş tarafından değil birkaç ithalatçı için uygulayacak ve vatandaşını daha da ezecek. Görünen o.