Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alternatif yem önerim;

lüferoski

Daimi Üye
Adı
sedat dalcı
abi bahsettiğin yemle karadenizde tekir yakalamıştım gayet kolay takılıyo ve iğneden çıkmıyo çok başarılı oluyo hatta memlekete kasaplarda kalmıyomuş okadar satılıyo yani:)

yesilll

Yeni Üye
Adı
Hakkı GÜN
Konu üste taşınmışken bende nacizane bir fikrimi sunmak isterim.
Eğer ciğer yada sakadat türü yem kullanacaksak yemi iğnede tutmak özellikle ciğer türü için zor olacağından Bülent beyin de bahsettiği gibi iğneye yemin bağlanması gerekiyor. Biz bu bağlama işlemini cerrahide iç dikişlerde kullanılan kitkat adında bir ameliyat ipi var bunun ile yapıyoruz. Bu ip hayvanların bağırsağından üretilen bir malzeme ve zamanla kaybolması çok hızlı. Hatta deniz suyunda eminim daha kısa sürede kayboluyor. Doktor arkadaşlarımız bu malzemeyi rahatlıkla temin edebiliyor. Ayrıca kanlı bir malzemeyi yem olarak kullanmayı düşünüyorsak eğer balon balığını da unutmamak gerek. Kendisi sanki köpek balığı kanın kokusunu alması ile gelmesi bir oluyor.Bu nedenle uzun süre bu yem ile aynı avlakta avlanmak pekte mümkün olmuyor;)

janavar

Üye
Adı
fatih kalgan
Bencede cook etkili bir yem our Istanbul da denemek lazim sonrada sonic paylasmak lazim

compressa

Üye
Abicim verdigın bılgıler ıcın tesekkurler, sonuc olarak ne vuruyor o yeme..
Mantıklı evet deneyecegım de.. Tavuk butunun sert kısımlarını kurt seklınde keserek iri çipuralar almıstım nadiren balık vuruyor vurdu mu da iri balık vuruyor..

senin karışıma biraz da karides eklersek tam kıvama gelır dıye dusunuyorum :)

cuneyt1972

Üye
Adı
CÜNEYT ALKAN
Ben çok uzun zaman bu şekilde yem kullandım tuzlanmış tavuk göğsü, tavuk yüreği ve taşlık... Yaz aylarında ve havaların sıcak olduğu dönemlerde yani yavru, küçük balıkların çok olduğu dönemlerde haramilerden yemi kurtarmanın zor olduğu zamanlarda oldukça iş yapıyor ama havaların soğuduğu kış aylarında balık yem seçtiği zamanlarda oldukça nazlanıyor balık bazen tek bir vuruş bile alınmıyor yani iklim va balık uygunsa tek kelimeyle süper...:) Taşlık için biraz daha balığın iştahlı olması gerekiyor ama kokulandırabilirseniz yani birkaç gün önceden sardalya ya da kokmuş sülünezle karıştırıp buzdolabında bekletirseniz oldukça etkili hale geliyor...:)

löngöz

Daimi Üye
Adı
BÜLENT GÜNER
Kan Grubu
O Rh Pozitif
konuya ilginin olması çok sevindirici,, arkadaşların katkısıyla gerçek bir alternatif yem olmuş...:):)

Turuncu

Aktif Üye
Adı
Tamer
Bulent abi ayni yontemle tavuk derisini yapip igneye takinca cok basarili oluyor.
Deriyi bir kere takiyorsun aksama kadar ayni yemle avlaniyorsun kucuk baliklar da calamiyor cok esnek oldugu icin. Yem degistirme derdi de olmuyor.

löngöz

Daimi Üye
Adı
BÜLENT GÜNER
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bulent abi ayni yontemle tavuk derisini yapip igneye takinca cok basarili oluyor.
Deriyi bir kere takiyorsun aksama kadar ayni yemle avlaniyorsun kucuk baliklar da calamiyor cok esnek oldugu icin. Yem degistirme derdi de olmuyor.
valla ne diyeyim,,netice aldıktan sonra yola devam..:):)

o kadar yorum yapılmış,bende aldım 4 paket tavukçu arkadaştan,dondurulmuş olarak.4 gün sonra kuşadasında deneyeceğim.boru kurdu olmadığında alternatif olacakmı bakalım.Nisanda yorum yapılmış en son kullanan oldumu acaba ? kokulandırmak için temizlediğimiz balıkların içinden çıkanlarla karıştırsak nasıl olur?