Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arada Kalmak!!!

recep yılmaz

Yeni Üye
Adı
recep yılmaz
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Lrf setinin olabildiğince hafif olması gerektiği düşüncesindeyim.2500'lük makina lrf için biraz ağır olup kamışın dengesini bozuyor ve balığın vuruş anındaki hissiyatı azaltıyor.1000'lik makina tavsiye ederim.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Daiwa Legalis 2,44 hasasiyetti nasıl ben genelde Daiwa kullanıcısıyımdır (spinde)
LRF de 2,44 bana biraz uzun geldi gibi kullanmadım ve hiç bu av sitilini yapmadım ama tabi siz daha iyi bilirsiniz kullandığınız için!! bu kullandığınz ekipmanlardan anladığım kadarı ile daha çok LİGHT SPİN gibi duruyor tam bir LRF değil!! 25 lik makina vs vs...

Bir Daiwa'cı olarak biri dedimi hemen satın almalıyım gibi geliyor :)

SG dropshot, gerçekten çok iyi bir kamış Savage Gear direktörü'nün videosunu izledim ve bir konuşması vardı bu kamışı çok övüyürdu ve yaptığımız en iyi arge diye bahsediyordu :) hem ücret olarak da makul gözüküyor 300 TL 'ye kadar bir fiyat aldım av bayinden ama atar aralığına baktığım zaman 1000 lik ceymar uygun gibi duruyor 25 lik kafa biraz büyük gelir gibi geldi bana ancak "Ramazan bey değiştirmiş!!! 25 lik makina ile demek ki bir durum söz konusu çünkü baktığımda özelliklerine 1000 lik ile 2500 lük makina arasında pek bir fark yok gibi devir aynı drag aynı bilye ve sarma hızında farklılık var o kadar!! düşük devirli olması daha iyi bence

Kamış SG Dropshot OK :) !!!
Makina 1000 veya 2500 lük Ceymar ama benim gönlüm 1000 lik gibi aslında bir kullanıcı dead ringer 2500 ile kombib yapmış ve bana attığı avları gerçekten çok başarılı idi!! (kuzu levrek akya torik) :)

recep yılmaz

Yeni Üye
Adı
recep yılmaz
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hedefinizde levrek gibi balıklarda varsa 1000'lik makina zayıf kalır.2500'lük daha uygun.Aslında büyük balık için lrf kamışlarının yetersiz kalacağını düşünüyorum.2-8 atarlı lrf kamışım ile 150-200 gr.balığı bile kiloluk balık gibi hissediyorum.Levrek takılmış olsa kesinlikle kırılır.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
inspira 20 lik makine de değerlendirilmeli bence.

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Daiwa Legalis 2,44 hasasiyetti nasıl ben genelde Daiwa kullanıcısıyımdır (spinde)
LRF de 2,44 bana biraz uzun geldi gibi kullanmadım ve hiç bu av sitilini yapmadım ama tabi siz daha iyi bilirsiniz kullandığınız için!! bu kullandığınz ekipmanlardan anladığım kadarı ile daha çok LİGHT SPİN gibi duruyor tam bir LRF değil!! 25 lik makina vs vs...

SG dropshot, gerçekten çok iyi bir kamış Savage Gear direktörü'nün videosunu izledim ve bir konuşması vardı bu kamışı çok övüyürdu ve yaptığımız en iyi arge diye bahsediyordu :) hem ücret olarak da makul gözüküyor 300 TL 'ye kadar bir fiyat aldım av bayinden ama atar aralığına baktığım zaman 1000 lik ceymar uygun gibi duruyor 25 lik kafa biraz büyük gelir gibi geldi bana ancak "Ramazan bey değiştirmiş!!! 25 lik makina ile demek ki bir durum söz konusu çünkü baktığımda özelliklerine 1000 lik ile 2500 lük makina arasında pek bir fark yok gibi devir aynı drag aynı bilye ve sarma hızında farklılık var o kadar!! düşük devirli olması daha iyi bence

Makina 1000 veya 2500 lük Ceymar ama benim gönlüm 1000 lik gibi aslında bir kullanıcı dead ringer 2500 ile kombib yapmış ve bana attığı avları gerçekten çok başarılı idi!! (kuzu levrek akya torik) :)
Öyle büyük balıklar varsa zaten senin için biçilmiş kaftan dropshot benim almama sebep olan abilerde levrek avı yapıyor sürekli en son avı 4kgdı sanırım babacan bir levrek benim spin kamışım daiwa legalis seabass ve 1-10/1-12 lrf kamışını kullandım çevremde hala kullanan var aradaki bariz fark hafiflik yoksa daiwada güzel sağlam güven veren bir kamış.... Makina değiştirme sebebim nasip olur memlekete didime gidersem büyük başık avlarımda sorun olmasın hem kafa büyük misina yeterli alıyor kuvvetli balık kalamayı alıp gidiyor malum birde 10luk da çok kusma kuş gözü yaşadım değiştirdim kafam rahat hedef istavrit dışına çıkıyorsa büyük balık varsa 20/25lik diyorum

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Evet inspira 20 uygun hem atar aralığına hem de hasasiyet açısından bana daha doğru gibi geliyor
Teşekküler öneriniz için :)

Şu LRF spin avcılığına göre daha kapsamlı diye düşünüyorum! av bayinde LRF standlarını gezerken aman allahım dedim bu ne!! bunları al al al sonra git kaya balığı tut :) bir an vazgeçtim!! teferuatlı bir av stili gibi duruyor diğer at-çek avcılıklarına göre tabiki daha çok av küçük balıklara yönelik hal böyle olunca işin içinden çıkamadım iki adet av bayi gezdim kudos albastar daiwa SG shimano bir kaç marka kamışa baktım denedim makinalar ile yani 2.000 TL lık kamış bile o kadar hassas ve kırılgan ki korktum elime almaya resmen çünkü yaptığım avlardan deneyimlerime göre kamış en çok zorlanan ve hor kullanılan ekipmanların başında geliyor ki narin ve hassas bir kamışa kilo üstü bir av bindiğinde biraz da acemilik varsa kamış çöp!!!

LRF avcılığı değilde daha çok Light Spin diye nitelendirebiliz şu an ki ekipman önerilerinden anladığım kadarı ile (hedeflerime göre) kilo üstü balıklara yönelik!

Okuma Ceymar cxt 2500
Okuma İnspira 20

SG Dropshot kamış ( bu kamışı yabancı sitelerde kullanıcı yorumları çok olumlu bu arada)

Kendo x4 0,08mm ip

bu ekipmanların uygun olabileceğini düşünüyorum Light Spin avcılığı için!!! hem ücret açısından hem kalite hemde uyum açısından başlangıç ve bir üst seviye için uygun olabileceğini düşünüyorum

T

TektusKOR

Misafir

Adam çok övmüş yaptığımız en iyi ar ge demiş ama uzunluğunu üzerine yanlış basmışlar :D :D 10cm daha kısa... Bende kullanıyorum ceymar 25 ile. lastik gibi kamışlardan hiç hazzetmedim. Bundan çok memnunum.

Outdoor

Üye
Adı
Çağatay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
dün aşağıdaki malzemeleri sipariş verdim

Savage Gear Salt 1DFR 218cm 5-14gr
Okuma Ceymar CTX-25

en son 35 yıl önce, 7-8 yaşlarında, ilk ve son kez bir kereye mahsus kaya balığı tutmuştum. Bu yıl Kumluca'ya taşınınca "ben neden balık tutmuyorum" dedim. 1 haftadır araştırıyorum, hatta beynim krem peynire döndü diyebilirim. lfr kamışların ağır balıkları karaya alırken kepçe gerektirmesi yüzünden Savage Gear Salt 1DFR tercih ettim. Ava yalnız giderim. Büyük çoğunlukla kayalıklarda avlanmayı düşünüyorum. Balık çekerken oltayı bırak, kepçeyi tut, kepçeyi sırtla yanında gezdir mevzuları yüzünden 0,5 gramdan başlayan kamışları eledim.

5-14 gramı +/- 2'şer gram esnetebilirim diye düşünüyorum. Böyle olunca da baya bir suni yem seçeneğim olduğunu düşünüyorum. lfr düşünenler acaba bu kepçe mevzusunu değerlendiriyor mu. belki de ben abartıyor olabilirim. videoların çoğunda "abi kepçe" diyen insanlar gördüm :) lfr anlatımlarının hiç birinde "kepçe" mevzusuna değinilmemiş.