Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arada Kalmak!!!

T

TektusKOR

Misafir
dün aşağıdaki malzemeleri sipariş verdim

Savage Gear Salt 1DFR 218cm 5-14gr
Okuma Ceymar CTX-25

en son 35 yıl önce, 7-8 yaşlarında, ilk ve son kez bir kereye mahsus kaya balığı tutmuştum. Bu yıl Kumluca'ya taşınınca "ben neden balık tutmuyorum" dedim. 1 haftadır araştırıyorum, hatta beynim krem peynire döndü diyebilirim. lfr kamışların ağır balıkları karaya alırken kepçe gerektirmesi yüzünden Savage Gear Salt 1DFR tercih ettim. Ava yalnız giderim. Büyük çoğunlukla kayalıklarda avlanmayı düşünüyorum. Balık çekerken oltayı bırak, kepçeyi tut, kepçeyi sırtla yanında gezdir mevzuları yüzünden 0,5 gramdan başlayan kamışları eledim.

5-14 gramı +/- 2'şer gram esnetebilirim diye düşünüyorum. Böyle olunca da baya bir suni yem seçeneğim olduğunu düşünüyorum. lfr düşünenler acaba bu kepçe mevzusunu değerlendiriyor mu. belki de ben abartıyor olabilirim. videoların çoğunda "abi kepçe" diyen insanlar gördüm :) lfr anlatımlarının hiç birinde "kepçe" mevzusuna değinilmemiş.
Piyasada çok güzel katlanır kepçeler var.Zaten sapı da teleskopik ve oda kısalıyor.Ben sapını kamış çantasında taşıyorum.Kepçe kısmı da 4 e bölünmüş daire şeklinde .Üstüste katlanıyor o haliyle normal çantaya oluyor... burada arkadaşların da bahsetmiş olduğu hatta kepçe götürmeyerek hata ettiklerini söyledikleri çok yazı okudum. Eninde sonunda kepçe olayına gireceksiniz gibi... Mesela ben maşaya ne gerek var diyordum ama iskorpit v.b. işin ucunda olunca ne gerek var riske girmeye diyorum :))

Outdoor

Üye
Adı
Çağatay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Piyasada çok güzel katlanır kepçeler var.Zaten sapı da teleskopik ve oda kısalıyor.Ben sapını kamış çantasında taşıyorum.Kepçe kısmı da 4 e bölünmüş daire şeklinde .Üstüste katlanıyor o haliyle normal çantaya oluyor... burada arkadaşların da bahsetmiş olduğu hatta kepçe götürmeyerek hata ettiklerini söyledikleri çok yazı okudum. Eninde sonunda kepçe olayına gireceksiniz gibi... Mesela ben maşaya ne gerek var diyordum ama iskorpit v.b. işin ucunda olunca ne gerek var riske girmeye diyorum :))
hacım bu 1dfr ile kocaman balıkları takır takır çekiyorlar. asıl vurgulamak istediğim olay şu. yeni başlayanlar lfr'i değerlendirirken kepçe olayını hiç hesaba katmıyor. daha doğrusu "lfr şudur budur" diye anlatanlar olmasına karşın hiç kimse kepçe olayından bahsetmiyor. yılda bir kaç kez sırt çantamı alıp likya yolu yürüyorum. planım bu seti de alıp yürüyüşler yapmak. çantada bir sürü kamp malzemesi olduğu için haliyle ağır oluyor. kepçeden uzak durmamın nedeni bu. yoksa at arabaya dursun içinde.

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Outdoor yada biz gariban istanbullu Lrfci arkadaşlar sadece istavrit şanslıysan çinekop tuttuğumuz için gerek kalmıyordur kepçeye bende uzun zamandır niyetliyim almaya ama balık olmayınca gerek duymuyorum

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Valla ki hiç düşünmemiştim bu açıdan genelde spin ve light shore jig av stilleri yaptığım için kepçe pek kullanımıyorum aslında satın aldım ancak evde hep emekli hayatı yaşıyor kendileri :) demeki bilinç altında olan durum buymuş! asılında çok ironik bir konu ve gerçekten güzel yakalamışsınız tebrik ederim :) benim aldığım ekipmanda aslında; light spin av stiline giriyor yine de kepçe olması gerekiyor ama taşıması zor olduğu için veya angarya gibi geliyor bana keğçe kullanmadığım için hayatımın torfesini kaçırırsam çok kırılırım gerçekten

Bu arada yaptığım ekipmanı deneme fırsatım oldu x8 Japon Braid İp lider olarak SG 0,26 mm kullandım ve raglou 6,5 cm 7 gr jig head ile gayet başarı idi erim mesafesi aksiyonu beklediğimden daha iyi idi ortalama kuzey batı dan 4 knt rüzgar ile 25 mt kadar bir erim yakaladım ki bence daha fazla idi!!

EK; sg dropshot 2-12gr ve okuma epixor xt 20 lik makina ile kombin yaptım!!

kararsız kalanlara ve bu ekipmanı araştıranlara tavsiye edilir :) tabiki kepçesiz ASLA!!!

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hacım bu 1dfr ile kocaman balıkları takır takır çekiyorlar. asıl vurgulamak istediğim olay şu. yeni başlayanlar lfr'i değerlendirirken kepçe olayını hiç hesaba katmıyor. daha doğrusu "lfr şudur budur" diye anlatanlar olmasına karşın hiç kimse kepçe olayından bahsetmiyor. yılda bir kaç kez sırt çantamı alıp likya yolu yürüyorum. planım bu seti de alıp yürüyüşler yapmak. çantada bir sürü kamp malzemesi olduğu için haliyle ağır oluyor. kepçeden uzak durmamın nedeni bu. yoksa at arabaya dursun içinde.
O kamış için de kepçe gerekli. Ne geleceği belli mi denizden.