T
TektusKOR
Misafir
Piyasada çok güzel katlanır kepçeler var.Zaten sapı da teleskopik ve oda kısalıyor.Ben sapını kamış çantasında taşıyorum.Kepçe kısmı da 4 e bölünmüş daire şeklinde .Üstüste katlanıyor o haliyle normal çantaya oluyor... burada arkadaşların da bahsetmiş olduğu hatta kepçe götürmeyerek hata ettiklerini söyledikleri çok yazı okudum. Eninde sonunda kepçe olayına gireceksiniz gibi... Mesela ben maşaya ne gerek var diyordum ama iskorpit v.b. işin ucunda olunca ne gerek var riske girmeye diyorumdün aşağıdaki malzemeleri sipariş verdim
Savage Gear Salt 1DFR 218cm 5-14gr
Okuma Ceymar CTX-25
en son 35 yıl önce, 7-8 yaşlarında, ilk ve son kez bir kereye mahsus kaya balığı tutmuştum. Bu yıl Kumluca'ya taşınınca "ben neden balık tutmuyorum" dedim. 1 haftadır araştırıyorum, hatta beynim krem peynire döndü diyebilirim. lfr kamışların ağır balıkları karaya alırken kepçe gerektirmesi yüzünden Savage Gear Salt 1DFR tercih ettim. Ava yalnız giderim. Büyük çoğunlukla kayalıklarda avlanmayı düşünüyorum. Balık çekerken oltayı bırak, kepçeyi tut, kepçeyi sırtla yanında gezdir mevzuları yüzünden 0,5 gramdan başlayan kamışları eledim.
5-14 gramı +/- 2'şer gram esnetebilirim diye düşünüyorum. Böyle olunca da baya bir suni yem seçeneğim olduğunu düşünüyorum. lfr düşünenler acaba bu kepçe mevzusunu değerlendiriyor mu. belki de ben abartıyor olabilirim. videoların çoğunda "abi kepçe" diyen insanlar gördümlfr anlatımlarının hiç birinde "kepçe" mevzusuna değinilmemiş.