Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

oguzsen

Aktif Üye
İki sene önce Marin Boat'tan 4.05 bir tekne aldım.
İki senedir de kullanıyorum.
Tekne,geçen yaz sezonu Ağustos sonundaki güney fırtınalarında tonozunu kaldırarak kıyıya vurdu.Teknenin içi,cidar arası da dahil,su doldu. Zor bela kıyıya aldığım içi su dolu teknenin suyunun tahliyesi için kıç tarafındaki plastik vidayı söktüm. Yaklaşık olarak bir saatte su tahliye oldu. Yarım tona yakın su çıktı.Tekne iyi hırpalanmıştı.Suyun boşalmasını beklerken alttaki kırıkları,tamiri vesair olumsuz şeyleri düşünürken su boşalıp tekneyi ters çevirdiğimde hiçbir şeyinin olmadığını,sapasağlam durduğunu gördüm.
Şimdi,bu tekne mermer tozundan imal olsa idi kırılmaz mıydı?
Yok,eğer mermer tozundan imal edildi ise ben kazıklanmış mı saymalıyım kendimi?
Yoksa bu tekne jelkottan mı imal?
Kendimi Marin Boat'ın yakını,akrabası,tanıdığı olmadığı için şanssız mı saymalıyım?

Marin Boat'a söz hakkı doğdu.
............................................................
............................................................
Marin Boat'tan yetkililerin yukarıyı doldurmalarını bekliyorum.
Bu arada çok geçmiş olsun mermer tozu jelkot bunlar kırılmayla ilgili değil sadece mermer tozu ağırlık yapar ve dış boyasında çatlaklar olusur o kadar. Bu arada marin boat işini yapamadığı belli fırtınada su alması için ya teknenin etrafındaki lastiklerin altında silikon çekilmemiştir. Yada livardan kaynaklanır.

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Bu arada çok geçmiş olsun mermer tozu jelkot bunlar kırılmayla ilgili değil sadece mermer tozu ağırlık yapar ve dış boyasında çatlaklar olusur o kadar. Bu arada marin boat işini yapamadığı belli fırtınada su alması için ya teknenin etrafındaki lastiklerin altında silikon çekilmemiştir. Yada livardan kaynaklanır.
jelkot,toz halinde epoksi veya polyester malzemedir.Polyesterle karıştığında sağlam ve dayanıklı bir yüzey sağlar.Jelkot yerine kalsit kullanılmaz(mermer tozu dediğiniz ki değildir.Mozaik taşı diye bildiğimiz malzemenin tozu pudra şeklinde kullanılır)
jelkot en dış (kalıbıniçine ilk sürülen) yüzeyin pürüssüzlüğü ve kalıptan kolay ayrılması için kullanılır. Sadece jelkot-elyaf-polyester(elyaf- polyester üç dört kat tekrarlanır) sıralamasıyla dökülürse tekne hafif olur.Ağırlaştırmak için(hemde kalınlaştırmak için jelkottan sonra,polyester+KALSİT ve elyaflı karışım kullanılır.)
polyesteri az kalsiti bol basarsan,darbeyi yedimi patlar tekne(bazısı un ufak olur).Oysa polyester elyaf karışımı daha esnek ve sağlam bir malzemedir.

Piyasadaki ağırlığıyla meşhur teknelerin,sağlam olduğu mantığı doğru bir mantık değil.Malzemeyi hakkıyla kullanan firmanın teknesi sağlam olur,ağırlık denge için gereklidir,sağlamlığın göstergesi değil.

Fishman07

Üye
Adı
Fevzi ÖZTÜRKMEN
O zaman ben bir soru sorabilirmiyim ? Benim düşüncemde bir fiber tekne almaka ama araştırdıkça karmaşıklaşıyor. Bahsettiğiniz koç tekneyi görme şansım maalesef Antalya' da yok. Türkiye genelinde satış yapan ve tanınmış markalardan olan 4.60 ve 490 arası modeli bulunan markalardan hangisini seçmeliyim. yada kısacası bu işin 1 numarası diyebileceğiniz marka hangisi Türkiye genelinde yaygın olan. ( Maddi yönü benim için sorun değil benim aradığım bu işin 1 numarasını öğrenmek. )
Teşekkürler....

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
O zaman ben bir soru sorabilirmiyim ? Benim düşüncemde bir fiber tekne almaka ama araştırdıkça karmaşıklaşıyor. Bahsettiğiniz koç tekneyi görme şansım maalesef Antalya' da yok. Türkiye genelinde satış yapan ve tanınmış markalardan olan 4.60 ve 490 arası modeli bulunan markalardan hangisini seçmeliyim. yada kısacası bu işin 1 numarası diyebileceğiniz marka hangisi Türkiye genelinde yaygın olan. ( Maddi yönü benim için sorun değil benim aradığım bu işin 1 numarasını öğrenmek. )
Teşekkürler....
Anıl Marin yada Quicksilver.
Bence tabiii ki.

Fishman07

Üye
Adı
Fevzi ÖZTÜRKMEN
Anıl Marin yada Quicksilver.
Bence tabiii ki.
Haklısınız bu iki markanın modellerine baktım. Anıl marinin sitesinde bile fazla bir resmi yok (4.60 modeli ) Quicksilver' da sadece 4.40 var ve benim beklentimin aşağısında bir uzunluk :( ama malzeme ve yukarda anlatılanlara göre sanırım listelemeler de bunlar öne çıkıyor sanırım doğru anladım.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Çok büyük bir kaza değildi.
Tekne sadece yarım saat suda kaldı.
Çatlama,kırılma,patlama olmadı. Bence teknenin sağlamlığının göstergesi.
Tekneyi ters kapaklayana kadar dünyam kararmıştı altında patlama oldu diye.
Fakat sonra hiçbir şey göremeyince nereden aldı bu tekne suyu sorusunun cevabını aramaya başladık arkadaşlarla. Baştaki iki dolabı suçladık. Fakat inceleyince livar bölümünün iç kabukla izolasyonunun zayıf olduğunu üreticinin da tespitleriyle gördük.
Toz,jelkot uzmanların işi;konuya vakıf değilim.
Marin Boat'ın üreticileri tarafından önerilmemesi noktasına tam açıklık getiremediniz.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
kumluk bölgede çatlama kırılma olmaz. aklınızda bulunsun diye söylüyorum tonoza 2 m. zincir bağlayıp zinciri yatırın suya ipi oyle yani zincir hiç havada kalmasın kuma yatsın.
Şimdi döktüğüm tonoza kendisinden 10 tane bağlasam çekemez.:)
Mesele zincir değil;2 metreye yakın bir güney fırtına dalgası yan komşumun 8 metrelik sürat teknesini benim teknenin kıyıya vurduğu yerin 10 metre solunda kumsala yapıştırarak paramparça etti. Şimdi tekneyi İngiltere'de topluyorlar.
Tekne bu dalgalarda kafa kaldırdıkça içerisi su doluyor ve normal ağırlığının üzerinde bir asılma kuvveti ile tonoz monoz dümdüz oluyor.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Haklısınız bu iki markanın modellerine baktım. Anıl marinin sitesinde bile fazla bir resmi yok (4.60 modeli ) Quicksilver' da sadece 4.40 var ve benim beklentimin aşağısında bir uzunluk :( ama malzeme ve yukarda anlatılanlara göre sanırım listelemeler de bunlar öne çıkıyor sanırım doğru anladım.
O zaman Anıl Marin diyelim.:)

Fishman07

Üye
Adı
Fevzi ÖZTÜRKMEN
Ben bilmiyorum araştırıyorum ama sizin seçiminiz anıl marin oldu şimdilik 1. sırada diyelim bakalım ekleyen olacak mı? Hem bu sayede tekne almayı düşünen arkadaşlara da referans olur.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Ben bilmiyorum araştırıyorum ama sizin seçiminiz anıl marin oldu şimdilik 1. sırada diyelim bakalım ekleyen olacak mı? Hem bu sayede tekne almayı düşünen arkadaşlara da referans olur.
Yok,bu tekneyi versem Yerliyurt 4.20 ya da 4.50 alırım.
Aslında Yerliyurt'u tecrübe ettiğimden değil;fuarda gördüğüm ve bol dolaplı kombinasyonu,duruşu,kalıbıyla beğendiğim bir tekne.
Sizin pencerenizden bakınca Anıl Marin görünüyor.:)
Her pencereden aynı görüntüyü yakalamak mümkün değil.
Aslında yakalanır yakalanmasına da gerek değil.
Sonuçta yaz sezonunda bir ay kullandığım bir kabuk.