Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
2-3 cikicam 200-300 m acilicam mantigi ile
aynen bu şekilde kullanacağım. Silivri'de yazlıkta duracak.Haftasonları 200-300 mt açıktaki avlaklarda istavrit avlanacak .
Sezonunda da lüfere kıyı yollu uzun olta felan.
kışın felan kullanılmayacak, yazlık balıkçılığı yapılacak.

Hala 460+20 HP suzuki kombosunu sipariş edeceğim. Eğer teknede teknik zayıflık varsa 450'ye göre düşünebilirim.
Motorda zaten daha üste çıkamam (HP), marka değiştirme ise düşünmüyorum. Enjektörlü 4 zamanlı olması cezbediyor.
Marşlı manuel alacağım.

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2-3 cikicam 200-300 m acilicam mantigi ile
aynen bu şekilde kullanacağım. Silivri'de yazlıkta duracak.Haftasonları 200-300 mt açıktaki avlaklarda istavrit avlanacak .
Sezonunda da lüfere kıyı yollu uzun olta felan.
kışın felan kullanılmayacak, yazlık balıkçılığı yapılacak.

Hala 460+20 HP suzuki kombosunu sipariş edeceğim. Eğer teknede teknik zayıflık varsa 450'ye göre düşünebilirim.
Motorda zaten daha üste çıkamam (HP), marka değiştirme ise düşünmüyorum. Enjektörlü 4 zamanlı olması cezbediyor.
Marşlı manuel alacağım.
Silivri limana mı bağlıyıcaksın birol abi

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
yok hayır,sitenin kendi ufak bir limanı var, daha doğrusu korunağı. Orada tutacağım.

greenman

Üye
Adı
bozkurt kaytar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
sevgili kardeşim bak gene dedigime geldin işte insanlar doyumsuz av yerine 15 dakkada gidecekmiş yarışamı çıktık sen çok avladın ben az avladım yada hepsini sen kaptında banamı kalmadı evet istanbuldada 10hp içten takmalıyla hala geziyorum samatyalıyım bogazada giriyorum adalarada gidiyorum evet sizden belki yavaşım ama yolda giderken kaşıgımıda arkamdan eksik etmiyorum peşimden geliyor rabbim o gün vermişse lüfermde her daim var bana yetiyor ve bir çok insanada yetiyor formlarda devasa hpli motorları insanların önüne koyup korkutmanın bir alemi varmı yok 50 hp miş türkiyede kaç kişi yeni bir 50hp alabilir ondansonrada denizcilik gelişmiyor halk 3 tarafı denizlerle kaplı bu ülkede denize gerekli ilgiyi göstermiyor diye aglayıp duruyor sektör arkadaşlar 10 hp yada 9.9 motor rabimin kanaatine güvenen her amatör denizciye yeter de artar bile ha varsa güçü kuveti olan 15 alsın 20 alsın ama onlar sonraki varyasyon sevgi ve saygılarımla haydi rasgele virabismillah

flap

Aktif Üye
Adı
m.murat dagci
sevgili kardeşim bak gene dedigime geldin işte insanlar doyumsuz av yerine 15 dakkada gidecekmiş yarışamı çıktık sen çok avladın ben az avladım yada hepsini sen kaptında banamı kalmadı evet istanbuldada 10hp içten takmalıyla hala geziyorum samatyalıyım bogazada giriyorum adalarada gidiyorum evet sizden belki yavaşım ama yolda giderken kaşıgımıda arkamdan eksik etmiyorum peşimden geliyor rabbim o gün vermişse lüfermde her daim var bana yetiyor ve bir çok insanada yetiyor formlarda devasa hpli motorları insanların önüne koyup korkutmanın bir alemi varmı yok 50 hp miş türkiyede kaç kişi yeni bir 50hp alabilir ondansonrada denizcilik gelişmiyor halk 3 tarafı denizlerle kaplı bu ülkede denize gerekli ilgiyi göstermiyor diye aglayıp duruyor sektör arkadaşlar 10 hp yada 9.9 motor rabimin kanaatine güvenen her amatör denizciye yeter de artar bile ha varsa güçü kuveti olan 15 alsın 20 alsın ama onlar sonraki varyasyon sevgi ve saygılarımla haydi rasgele virabismillah
Bir İngiliz ata sözü derki;bazı insanların çöplügü bazı insanların hayal dünyasıdır.Her kes aynı ihtiyaclara sahip olsaydı tektip araba tektip motor tek tip tekne tek olta makinası modeli vs........olurdu.Yazıları dikkatli okumuyosunuz galiba benim yazdıgım yazı 40 mı 50mi diye soran bir forumdaşımızaydı.Herkese 50hp alsın diye bir şey yazmadım.Anlamanızı istedigim şu sizin ihtiyaclarınız doğrultusunda 9,9 işininizi görüyordur;ama başkalarının ihtiyacını karşılamıyordur.
Olayın doyumsuzlukla zerre kadar alakasının olmadıgını yaşamak anlamak lazım..ama inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız.
Samatyadan cıktıgınızda boğaza adaya gidene kadar 100 lerce tekne,kayık,gemi vs görürsünüz ama o 1 saatlik yolda hiç kayığa vs rastlamayan balık sevdalıları var.(hatta yedek ufak bir motor bile bulunduranlar var)biraz empati kurmak lazım!!!
teşbihte hata olmaz ama;
yani İstanbuldan Gaziantepe herkese uçakla 1 saatte degil,bir günde otobüsle gidin demek gibi bir şey bu:)
ama Gaziantep'e bir sürü otobüs ve uçak firması var.Herkes ihtiyacına göre kesesine göre zevkine göre seyahat ediyor.

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bol vakti olan emekli biri olsam hak veririm ama bazen avlanmak icin 2-3 saatim oluyor bu vakti yolda geçirme lüksüm olmadığı icin 4.60 Yerliyurt ve 50hp honda kullanıyorum.
Başka kayıkların 2 saatte geldiği avlaga varış surem 30dakika.
Benim icin çok büyük kazanç.

Sent from my iPhone using Tapatalk

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
uzak avlak kullananlar, özellikle açıktaki avlakları kullananlar için güçlü motor zaruri oluyor.
Ama kıyı yollu takılanlar için ortalama güç yeterlidir.
Aynı tekneyi yani 460 yerliyurt için ben 20 HP suzuki ile alacağım, fazlasıyla yeterli olacaktır.

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bütçeniz müsait ise 20 yerine 30 tercih etmenizde fayda var. İlla 20 alacaksanız 4.50 modelini tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

onat

Üye
yarın poseidon 450m alıyorum 15 yada 20 bg tohatsu yada suzuki alacağım uygun ikili midir? poseidon tekne ile ilgili bilgi sahibi var mı
Çok kaliteli bir teknedir. Torbalıdaki fabrikasını gezme fırsatım oldu. Aslen Yunan kalıbı olup ortak çalışıyorlar. 20 hp ile vasat bir seyir yaparsınız. Bu tekne 30 hp inanılmaz uyumlu çalışıyor.

onat

Üye
Tekrar Merhaba,
Marintek fishsport 430 tekne hakkında bilgiye ihtiyacım var. 2001 model bir tekne var ve hala çok diri duruyor. Ancak bordosunun düşüklüğü nedeniyle serpinti alma ihtimali var diye bazı arkadaşlardan yorum geldi.( Kullanıcı değiller. Sadece tekne resmine göre yapılan yorum ). Tekne konsollü tip.25 veya 30 hp motor bağlanacak. Seyir max 3 kişi olacak. Bu tekneyi vaktiyle veya hala kullanan, tekne hakkında detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa çok sevinirim. Not: Motor alınmayacak.
.DSC_0275.JPGDSC_0308.JPG

İzmir'den selamlar.