sevgili kardeşim bak gene dedigime geldin işte insanlar doyumsuz av yerine 15 dakkada gidecekmiş yarışamı çıktık sen çok avladın ben az avladım yada hepsini sen kaptında banamı kalmadı evet istanbuldada 10hp içten takmalıyla hala geziyorum samatyalıyım bogazada giriyorum adalarada gidiyorum evet sizden belki yavaşım ama yolda giderken kaşıgımıda arkamdan eksik etmiyorum peşimden geliyor rabbim o gün vermişse lüfermde her daim var bana yetiyor ve bir çok insanada yetiyor formlarda devasa hpli motorları insanların önüne koyup korkutmanın bir alemi varmı yok 50 hp miş türkiyede kaç kişi yeni bir 50hp alabilir ondansonrada denizcilik gelişmiyor halk 3 tarafı denizlerle kaplı bu ülkede denize gerekli ilgiyi göstermiyor diye aglayıp duruyor sektör arkadaşlar 10 hp yada 9.9 motor rabimin kanaatine güvenen her amatör denizciye yeter de artar bile ha varsa güçü kuveti olan 15 alsın 20 alsın ama onlar sonraki varyasyon sevgi ve saygılarımla haydi rasgele virabismillah
Bir İngiliz ata sözü derki;bazı insanların çöplügü bazı insanların hayal dünyasıdır.Her kes aynı ihtiyaclara sahip olsaydı tektip araba tektip motor tek tip tekne tek olta makinası modeli vs........olurdu.Yazıları dikkatli okumuyosunuz galiba benim yazdıgım yazı 40 mı 50mi diye soran bir forumdaşımızaydı.Herkese 50hp alsın diye bir şey yazmadım.Anlamanızı istedigim şu sizin ihtiyaclarınız doğrultusunda 9,9 işininizi görüyordur;ama başkalarının ihtiyacını karşılamıyordur.
Olayın doyumsuzlukla zerre kadar alakasının olmadıgını yaşamak anlamak lazım..ama inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız.
Samatyadan cıktıgınızda boğaza adaya gidene kadar 100 lerce tekne,kayık,gemi vs görürsünüz ama o 1 saatlik yolda hiç kayığa vs rastlamayan balık sevdalıları var.(hatta yedek ufak bir motor bile bulunduranlar var)biraz empati kurmak lazım!!!
teşbihte hata olmaz ama;
yani İstanbuldan Gaziantepe herkese uçakla 1 saatte degil,bir günde otobüsle gidin demek gibi bir şey bu

ama Gaziantep'e bir sürü otobüs ve uçak firması var.Herkes ihtiyacına göre kesesine göre zevkine göre seyahat ediyor.