NiGHTMaRe07
Aktif Üye
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
önemli değil..bahsettiğiniz tekneniz biraz hafif malzeme kalitesine dikkat edin..
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
Taybars Bey Merhaba,
Bu konu ile ilgili cok arastirma yaptigim icin size yardimci olabilecegimi dusunuyorum.
Biz gezi icin 5 kisi ve balik icin teknede 3 kisi olacagiz. Istedigim tekne moonday 4.80sd yaklasik 500kg. Ben motor olarak Mercury 60HP sea pro dusunuyorum. Gezilerde dusundugumuz zaman tekne ve uzerindekiler ile beraber yaklasik 850-900kg oluyor ve 60HP’nin dahi yetmeyebilecegini soyluyorlar.
Tekne ve motor fiyati yaklasik, extralari ve ikinci el romorku ile 70.000 tl civarina geliyor.
Sizin durumunizda ise size tavsiyem Mercury 90HP sea pro modeli olacaktir. Ya da herhangi bir markanin 75 veya 90HP (75 ve 90 beygir arasinda pek fiyat farki gorunmedigi icin 90 beygir tavsiye ederim)
Motor olarak eger Mercury 90HP sea pro modelini secerseniz yaklasik 55.000 tl ye gelecektir. Romork ve tekne extralarinida katarsak 60.000 tl gibi bir butceyi gozden cikartiyorsunuz demektir. Kalan 20.000tl’ye bir 5000 tl daha ekleyebileceginizi dusunursek, alabileceginiz modeller asagidadir
Yerliyurt 4.80 Sport
Moonday 4.80SD
Poseidon 4.80 Blue water
Isatek Cobra 4.95
Yukaridaki yazilanlar sadece benim arastirmalarim sonucu ortaya cikan bir listedir.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Iyi forumlar dilerim.