Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar.Bende aldım zamanında mersin Aldepa marinden 4.27 tekne, 9.9 suzuki 4 zamanlı motor. Tenteli ezik cizik yok çift çidarlı.Satacağım 15.500 e verecegim.

Dosyalar

• IMG-20180716-WA0021.jpg
    IMG-20180716-WA0021.jpg
    119.8 KB · Okunma: 84
  • IMG-20180716-WA0019.jpg
    IMG-20180716-WA0019.jpg
    105.5 KB · Okunma: 78
Arkadaslar selam,

Bodrum karaincir koyundaki yazligimda kullanmak uzere, daha cok balikcilik ve gezi amacli, zaman zaman da su sporlari yapmak amacli (ringo, hamburger, vs.) bir fiber tekne almak istiyorum. Genel olarak 3 adet 8-10 yasinda cocuk cekecegim.

Subattaki fuardan almayi dusunuyorum.

Ayrica bacanakla ortak alacagiz. Onun ailesi 5, benimki de 5 kisi. (3 er cocuk var). Belki nadir de olsa hep beraber gezmek isteyebiliriz.

Nasil birsey alalim sizce? Fiyat olarak 80 ktl ye kadar cikabiliriz. 5 metreyi gecelim mi yoksa 5 ler de mi kalalim? 60 lik motor bu isler icin yeterli mi?

Cevaplar icin simdiden cok tesekkurler ustadlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taybars Bey Merhaba,
Bu konu ile ilgili cok arastirma yaptigim icin size yardimci olabilecegimi dusunuyorum.
Biz gezi icin 5 kisi ve balik icin teknede 3 kisi olacagiz. Istedigim tekne moonday 4.80sd yaklasik 500kg. Ben motor olarak Mercury 60HP sea pro dusunuyorum. Gezilerde dusundugumuz zaman tekne ve uzerindekiler ile beraber yaklasik 850-900kg oluyor ve 60HP’nin dahi yetmeyebilecegini soyluyorlar.
Tekne ve motor fiyati yaklasik, extralari ve ikinci el romorku ile 70.000 tl civarina geliyor.
Sizin durumunizda ise size tavsiyem Mercury 90HP sea pro modeli olacaktir. Ya da herhangi bir markanin 75 veya 90HP (75 ve 90 beygir arasinda pek fiyat farki gorunmedigi icin 90 beygir tavsiye ederim)
Motor olarak eger Mercury 90HP sea pro modelini secerseniz yaklasik 55.000 tl ye gelecektir. Romork ve tekne extralarinida katarsak 60.000 tl gibi bir butceyi gozden cikartiyorsunuz demektir. Kalan 20.000tl’ye bir 5000 tl daha ekleyebileceginizi dusunursek, alabileceginiz modeller asagidadir
Yerliyurt 4.80 Sport
Moonday 4.80SD
Poseidon 4.80 Blue water
Isatek Cobra 4.95
Yukaridaki yazilanlar sadece benim arastirmalarim sonucu ortaya cikan bir listedir.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Iyi forumlar dilerim.

Oncelikle herkese merhabalar,

Ekte atacağım kombinasyonun sıfır bir tekne için makul olduğunu düşünüyorum. Kısmet olursa almayı düşünüyorum ancak siz bilgili kisilerin veya kullanan kisilerin yorumları nelerdir.

Simdiden tesekkur ederim.

(link)

86a3ff0d17be5691264bd2501bd58c46.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

@ogzcnozgn direksiyonlu teknelerde benim tercihim konsolun ortada değilde sağ tarafta olmasıdır..ortada baya yer kaplıyor ve teknenin kıç tarafı kullanılmıyor..

Herkese merhaba
Özellikle Jig avında kullanmak üzere tekne arıyorum. 3-4 kişi ayakta av yapabilmesi en önemli unsur. Aşağıdaki marka ve model teknelerin bazılarını 2. el motor,römork, balık bulucu ve standart donanım ile satılık ilanları mevcut. Üreticisinden sıfır da alabilirim. 4-5 metre arasında 30 hp motor gücü olan bir tekne düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler

Anıl Marin: 4.60 CC blue sea
Yerli Yurt: 4.60 balıkçı direksiyonlu
İsatek hoby 4.65
Safter Yacht & Poseidon T 510 Fish boat 2019
Viyaboat 490 SLN
Kayıksan 4.95 Gladius

Son düzenleme:
Selam bizim burda Akdeniz de daha çok
Poseidon 480 bluewater ve anılmarin 460
Yerliyurt 460 tutuluyor yerliyurt diğerlerine göre bordası düşük ama diğerlerine göre yakıt ve fiyat olarak ekonomik yerliyurt 30 bg motor kombin yapılıyor ama diğer tekneler ağır olduğu için en az 50 veya 60 bg takılıyor buda hem fiyat bende yakıt artıyor

Taybars Bey Merhaba,
Bu konu ile ilgili cok arastirma yaptigim icin size yardimci olabilecegimi dusunuyorum.
Biz gezi icin 5 kisi ve balik icin teknede 3 kisi olacagiz. Istedigim tekne moonday 4.80sd yaklasik 500kg. Ben motor olarak Mercury 60HP sea pro dusunuyorum. Gezilerde dusundugumuz zaman tekne ve uzerindekiler ile beraber yaklasik 850-900kg oluyor ve 60HP’nin dahi yetmeyebilecegini soyluyorlar.
Tekne ve motor fiyati yaklasik, extralari ve ikinci el romorku ile 70.000 tl civarina geliyor.
Sizin durumunizda ise size tavsiyem Mercury 90HP sea pro modeli olacaktir. Ya da herhangi bir markanin 75 veya 90HP (75 ve 90 beygir arasinda pek fiyat farki gorunmedigi icin 90 beygir tavsiye ederim)
Motor olarak eger Mercury 90HP sea pro modelini secerseniz yaklasik 55.000 tl ye gelecektir. Romork ve tekne extralarinida katarsak 60.000 tl gibi bir butceyi gozden cikartiyorsunuz demektir. Kalan 20.000tl’ye bir 5000 tl daha ekleyebileceginizi dusunursek, alabileceginiz modeller asagidadir
Yerliyurt 4.80 Sport
Moonday 4.80SD
Poseidon 4.80 Blue water
Isatek Cobra 4.95
Yukaridaki yazilanlar sadece benim arastirmalarim sonucu ortaya cikan bir listedir.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Iyi forumlar dilerim.

Emre Bey merhabalar

Konuyu bu kadar araştırmışsınız , sizden bilgi rica edeyim bende

Bu hafta icinde isatek cobra 4.95 tekne almak istiyorum. Ben genel olarak 4 kişi binecegim tekneye. Oturaklı bir teknem olsun istiyorum. Tavsiye eder misiniz?

Motor olarakta 60 hp mercury ct modeli icin pazarlik yaptim. Ct modelin sanzumani torku ve pervanesi daha gelismis oluyormus. Ancak motorun yakiti ile ilgili bir bilgiye rastlayamadim. Sizin bilginiz var midir?

Tekne fuar fiyati 20.000 tl
Motor fuar fiyati 34.000 tl

Back