Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

zuzuibo

Üye
Adı
İbrahim Er
Geçen ay 20 hp motoruma bakım için fiyat sordum 175 USD dediler. Kendim malzemeleri aldım 250 TL , birkaç el aleti aldım (Yağ Filtre anahtarı, darbeli tornavida) 200 TL toplam 450 TL'ye kendim yaptım. Aletler bana kaldı:)
Arkadaş ne kadar fiyat arttırdı bilmiyorum ama, satılık makineye bakım yaptırdım demesi pek olmamış.
yani sizin kendi yapma maliyetinizden çok :)

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçen ay 20 hp motoruma bakım için fiyat sordum 175 USD dediler. Kendim malzemeleri aldım 250 TL , birkaç el aleti aldım (Yağ Filtre anahtarı, darbeli tornavida) 200 TL toplam 450 TL'ye kendim yaptım. Aletler bana kaldı:)
Arkadaş ne kadar fiyat arttırdı bilmiyorum ama, satılık makineye bakım yaptırdım demesi pek olmamış.
Bakım masrafları inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda, en iyisini yapmışsınız. Malzemeleri nereden temin ettiniz? 100 saat bakımı mıydı?

BAŞARAN

Aktif Üye
@momentmc

İzmir'de motorumu aldığım Alsancak Marin'den temin ettim.
Bir çok marin malzeme satan dükkan da veya internetten de çok rahat bulabilirsiniz.

Utkua

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,

Daha öncesinde 4.50 elifsan+25 hp iki zamanlı yamaha kullanıyordum, uzun yıllar önce sattım.

Yeniden tekne sahibi olmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ortadan konsollu tavsileriniz nedir (Safter 500 sport, marinboat 485 salsa, marinboat 498 tango v.b.)

Motor olarak Evinrude, Mercury, Honda, Suzuki

Evinrude yakıt tüketiminin 4 zamanlı makinalar ile aynı olduğunu okudum ama nekadar gerçekçi ?
Bende safter 500 gezi teknesi var 6 kişi ile defalarca adaya gittik , tek başımada kullandığım oldu tekne oturaklı ve arkasında sağlam bir üreticisi var. Tekne üzerinde tohatsu var gayet memnunum. Artık motorlar hemen hemen aynı teknolojiyi yakaladılar o yüzden fiyat ve kullanım biçimi burda bence önemli bir kriter

Utkua

Aktif Üye
Tekne alırken en önemli şey aslında tekneninn su üzerinde ki stabile duruşu.Fiber tekneler yapısı itibari ile dalgalardan en çok etkilenen tür.Tekne almadan çokk fazla araştırdım ve Anılmarin ,Moonday ve Safter diğer markalardan ayrılan bir özellik bu yüzden bu 3 markaya bakmanızı öneririm

celilc

Üye
Adı
Celil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tekne almadan ben de uzun araştırmalar yapmıştım. Fakat araştırmalarım sonucunda almam gereken tekne çok yüksek fiyatlara çıkmıştı. 5 metre Önerilen marka teknelerde sadece kabuk fiyatı 20bin TL, aksesuarları ile ne kadara çıktığını siz düşünün. Tabi bu teknelerin kabukları daha kalın olduğu için daha ağırlar ve ona göre de yüksek motorlar tercih edilmeliydi. Motorla beraber ciddi bir fiyat çıkıyordu ortaya. O kadar param yoktu. Hevesim kursağımda kalmıştı. Bu hobi çok pahalıydı benim için.

Ama vazgeçmedim. Herkes o pahalı markaları tavsiye ederken ben dağ yatçılık firmasından 8 bin TL ye kabuk, konsol aydınlatma, vardavela eklemeleri ile 10bin TL ye tereddütle tekne mi aldım. İkinci el de temiz bir 20hp Honda motor alıp taktım. Toplam 20bin TL ye işi çözdüm. Can yelekleri usturmaça lar falan hariç tabi.

Mayıs 2019 da ADB mi de alınca tutmayın beni dedim bastım Sarayburnu'nda. İstanbul da bilen bilir böyle çalkantı başka yerde yok. Acaba devrilir mi diye öyle korkmuştum ki, baktım hiç bişey olmuyor. Vapurların dalgaları vurdu mu beşik gibi sallanıyorum ama korkum geçmişti. Güvenmeye başlamıştım tekneme. Sonra etrafım da ki ahşap balıkçı teknelerine baktığım da açıkçası onlar da benim gibi hatta benden beter sallananları da görmüştüm. Şahsi düşüncem ağırlıkdan ziyade bir teknenin denge unsuru kalıbı. Ben teknemin gayet dengeli olduğunu düşünüyorum.

O gün dalgalara aldırmadan 3 kilo istavritmi de tutup barınağın yolunu tutmuştum. 2 aydır bir çok yere gittim teknemle. Yenikapı, Heybeliada, Kınalı, boğaz. Havanın bozduğu oldu, yanıbaşımdan İdo nun geçtiği oldu. Yıkılmadık.. :)

Sonuç olarak yıkılmadık dedim ama, titanik batmış bence teknenin markası ne olursa olsun deniz bu ne olacağı belli olmaz. Dikkat edildiği sürece, hava takibi de yapılırsa risk en aza iner.
Parayla satın alacağınız şey sadece konfor.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tekne almadan ben de uzun araştırmalar yapmıştım. Fakat araştırmalarım sonucunda almam gereken tekne çok yüksek fiyatlara çıkmıştı. 5 metre Önerilen marka teknelerde sadece kabuk fiyatı 20bin TL, aksesuarları ile ne kadara çıktığını siz düşünün. Tabi bu teknelerin kabukları daha kalın olduğu için daha ağırlar ve ona göre de yüksek motorlar tercih edilmeliydi. Motorla beraber ciddi bir fiyat çıkıyordu ortaya. O kadar param yoktu. Hevesim kursağımda kalmıştı. Bu hobi çok pahalıydı benim için.

Ama vazgeçmedim. Herkes o pahalı markaları tavsiye ederken ben dağ yatçılık firmasından 8 bin TL ye kabuk, konsol aydınlatma, vardavela eklemeleri ile 10bin TL ye tereddütle tekne mi aldım. İkinci el de temiz bir 20hp Honda motor alıp taktım. Toplam 20bin TL ye işi çözdüm. Can yelekleri usturmaça lar falan hariç tabi.

Mayıs 2019 da ADB mi de alınca tutmayın beni dedim bastım Sarayburnu'nda. İstanbul da bilen bilir böyle çalkantı başka yerde yok. Acaba devrilir mi diye öyle korkmuştum ki, baktım hiç bişey olmuyor. Vapurların dalgaları vurdu mu beşik gibi sallanıyorum ama korkum geçmişti. Güvenmeye başlamıştım tekneme. Sonra etrafım da ki ahşap balıkçı teknelerine baktığım da açıkçası onlar da benim gibi hatta benden beter sallananları da görmüştüm. Şahsi düşüncem ağırlıkdan ziyade bir teknenin denge unsuru kalıbı. Ben teknemin gayet dengeli olduğunu düşünüyorum.

O gün dalgalara aldırmadan 3 kilo istavritmi de tutup barınağın yolunu tutmuştum. 2 aydır bir çok yere gittim teknemle. Yenikapı, Heybeliada, Kınalı, boğaz. Havanın bozduğu oldu, yanıbaşımdan İdo nun geçtiği oldu. Yıkılmadık.. :)

Sonuç olarak yıkılmadık dedim ama, titanik batmış bence teknenin markası ne olursa olsun deniz bu ne olacağı belli olmaz. Dikkat edildiği sürece, hava takibi de yapılırsa risk en aza iner.
Parayla satın alacağınız şey sadece konfor.
Aslında teknenize yalpa omurgası ilave ettirirseniz dalgalardan etkilenmeniz minimuma iner.Bence bir araştırın.

celilc

Üye
Adı
Celil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir de aslında danışmak istediğim bir konu var. Fiber 5 metre teknemin ön tarafını ahşap kapatıp kamara yapsam bir sorun yaşar mıyım? Hem kullanış olarak, hem de bağlama kütüğü açısından sorun yaşar mıyım? Bilgisi olan arkadaşların yorumları çok değerli. Hatta ahşap tekne ustası İstanbul da önerisi olan varsa tanıdığı olan, iletişim paylaşırsa çok sevinirim.

Adı
Kubilay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

Daha öncesinde 4.50 elifsan+25 hp iki zamanlı yamaha kullanıyordum, uzun yıllar önce sattım.

Yeniden tekne sahibi olmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ortadan konsollu tavsileriniz nedir (Safter 500 sport, marinboat 485 salsa, marinboat 498 tango v.b.)

Motor olarak Evinrude, Mercury, Honda, Suzuki

Evinrude yakıt tüketiminin 4 zamanlı makinalar ile aynı olduğunu okudum ama nekadar gerçekçi ?
Yalova tekposan tekneyi incelemenizi tavsiye ederim. 1 ay oldu alali süper kaliteli. Bilgi almak isterseniz 05335779913 ten arayın bilgi veririm