Tekne almadan ben de uzun araştırmalar yapmıştım. Fakat araştırmalarım sonucunda almam gereken tekne çok yüksek fiyatlara çıkmıştı. 5 metre Önerilen marka teknelerde sadece kabuk fiyatı 20bin TL, aksesuarları ile ne kadara çıktığını siz düşünün. Tabi bu teknelerin kabukları daha kalın olduğu için daha ağırlar ve ona göre de yüksek motorlar tercih edilmeliydi. Motorla beraber ciddi bir fiyat çıkıyordu ortaya. O kadar param yoktu. Hevesim kursağımda kalmıştı. Bu hobi çok pahalıydı benim için.
Ama vazgeçmedim. Herkes o pahalı markaları tavsiye ederken ben dağ yatçılık firmasından 8 bin TL ye kabuk, konsol aydınlatma, vardavela eklemeleri ile 10bin TL ye tereddütle tekne mi aldım. İkinci el de temiz bir 20hp Honda motor alıp taktım. Toplam 20bin TL ye işi çözdüm. Can yelekleri usturmaça lar falan hariç tabi.
Mayıs 2019 da ADB mi de alınca tutmayın beni dedim bastım Sarayburnu'nda. İstanbul da bilen bilir böyle çalkantı başka yerde yok. Acaba devrilir mi diye öyle korkmuştum ki, baktım hiç bişey olmuyor. Vapurların dalgaları vurdu mu beşik gibi sallanıyorum ama korkum geçmişti. Güvenmeye başlamıştım tekneme. Sonra etrafım da ki ahşap balıkçı teknelerine baktığım da açıkçası onlar da benim gibi hatta benden beter sallananları da görmüştüm. Şahsi düşüncem ağırlıkdan ziyade bir teknenin denge unsuru kalıbı. Ben teknemin gayet dengeli olduğunu düşünüyorum.
O gün dalgalara aldırmadan 3 kilo istavritmi de tutup barınağın yolunu tutmuştum. 2 aydır bir çok yere gittim teknemle. Yenikapı, Heybeliada, Kınalı, boğaz. Havanın bozduğu oldu, yanıbaşımdan İdo nun geçtiği oldu. Yıkılmadık..
Sonuç olarak yıkılmadık dedim ama, titanik batmış bence teknenin markası ne olursa olsun deniz bu ne olacağı belli olmaz. Dikkat edildiği sürece, hava takibi de yapılırsa risk en aza iner.
Parayla satın alacağınız şey sadece konfor.