Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aşırı sığ meralarda çapari için surf kamış + makine tavsiyesi?

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
lineaffe discovery alırsan uc halkadan önce bi gezer var minik gezer, en uyuz olanından ,onu sökersen çok da fena kamış değil hafif bi kamış 600gr falan değil o çok hafif

E

Erden Eren

Misafir
Eski senelerde "Akşama çok istavrit gerek, yardımcı olur musun?" gibi ricada bulunulduğunda ve bu sebeple çift olta ile gitmek zorunda kaldığımda bir oltamı tripoda koyar, şunu ise kayalıklara sıkıştırırdım.
Portfish Magic Surf Olta Kamışı 400 cm 75-150 gr
Hafif, gayet kullanışlı bir kamış idi. Senelerce 2. olta olarak hem kahrımı çekti hem de hiç yormadan balık çekti.
(Tuzla-Caddebostan gibi sığ meralar ve keza Maltepe Dolgu Alanı)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Eski senelerde "Akşama çok istavrit gerek, yardımcı olur musun?" gibi ricada bulunulduğunda ve bu sebeple çift olta ile gitmek zorunda kaldığımda bir oltamı tripoda koyar, şunu ise kayalıklara sıkıştırırdım.
Portfish Magic Surf Olta Kamışı 400 cm 75-150 gr
Hafif, gayet kullanışlı bir kamış idi. Senelerce 2. olta olarak hem kahrımı çekti hem de hiç yormadan balık çekti.
(Tuzla-Caddebostan gibi sığ meralar ve keza Maltepe Dolgu Alanı)
Yedek forvet :) Bu da oldukça iyi gözüküyor. Belki fazla kafa yoruyorum ama 30-40 gram kurşunla/zargana topuyla istavrit/zargana avlayacakken minimum atarı 70, 75, 80 falan oltaları değerlendirince erimden ciddi anlamda feragat ediyor gibi hissediyorum. Yurtdışında olan veya bizde olup artık stokta olmayan (okuma carbonite 50-100, daiwa samurai 60-120, lineaeffe manta 30-100 gibi) tam istediğim kamışlar çok fazla olunca 75 gram atarlılara elim varmadı.

Örneğin yabancı bi sitede 20-80 atarlı, 450 cm veya 15-55 gr atarlı, 420 cm kamışlar gördüm. İstavrite uygun mudur falan hiç bilmesem de kağıt üzerindeki özellikleri çok güzel gözüküyor. Türkiye'de olsa kesin denerdim. Tam bizim buralar için çapari kamışı gibi duruyor.

1756979636157.png

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Müsait olduğun bir zamanda buluşalım . Dene kardeşim. İletişim bilgilerini özelden yazarsan planlama yaparız.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Lineaeffe discovery kamışım üstü hissedilebilir çiziklerle dolu, bir halkası da epoksiyle tamamen kapanmış halde gelince o modelden soğudum. İade edip başka bir tanesini denemeyeceğim.

Yoğun araştırmalarım sonucu dft markalı, alt segment, 40-80 atarlı, 390 cm'lik bazı kamışlar buldum.

DFT Casper 40-80 gr atar, 390 cm, 1000 lira civarı: Almadım ama aralarında en ucuzu. Daha pahalı olan "caprice" modeli kötü çıktığı için bence bu denenmez.
DFT Caprice 40-80 gr atar, 390 cm, 1200 lira civarı: Satıcı maalesef 100-150 gram atarlısını yolladı ancak kamışı biraz inceledim. Pek sağlam hissi vermedi. Kamış parçalarının kesik uçları kapatılmamış, fiberler ele gelecek gibi bir görünümü var. Ucu galiba dolgu ve biraz fazla yumuşak. Almayın.
DFT El Dorado 40-80, 390 cm, 1500 civarı ama yer yer 1000 liraya bulunabiliyor: Diğer kamışların aksine bunun malzemeleri karbon. İki tane gezeri var, gezerleri daha önce karşılaşmadığım, kamışa temas eden kısmı 2-3 cm olan bir tip. 450 gram civarı bir ağırlığı olması lazım, istavrit için yeterli. Yapım kalitesini beğendim. Uç parça dolgu değil, diğer parçalarla aynı malzeme. Ucu şu ana kadar kullandığım dolgu kamışlardan sert. Ben fiyatına göre beğendim, atış yaptığımda daha fazla bilgi vereceğim.