Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek ( Spining ) misina tavsiyesi

ogcnd

Üye
sadece ülkemiz kullanımı ve kullanıcıları olarak değilde dünya geneline ve formlara baktığımızda
başta Berkley markası en çok tercih edilen başarılı markadır tabi başarı fiyatıda çok etkilemiş durumda özellikle Berkley nano için ;hakkını doğru kullanmayı bilene fazlasıyla veren bir marka tabi birçok başka marka ve modelde ürün de mevcut

kIRIK OLTA

Aktif Üye
Shimano stratic 30 luk makineme berkley nanofil 8lb. 275m sardım, tam geldi. Nanofil olması mı yoksa makinadan mı bilmiyorum ama her bir şeyi tamamen hissediyorsunuz tam bir telegraf teli gibi ben çok sevdim. Attığım kaşığın suda saçma bir şekilde geldiğini bile anladım, iğne öncü misinama dolaşmıştı ve kaşık işlevsizdi, dönmüyordu gelirken. İzmaritin vuruşlarını zangır zangır aynen alıyordum. Nanofil için özel düğümler var. Karmaşık görünen ama hemen alışılan düğümler. Bunları kullanırsanız düğüm mukavemeti %15 artıyormuş diye okumuştum. Klasik uniknot da gayet çalışıyor. Gel gelelim 8lb lik nanofil e 15 lb P-line FC öncü misina bağlamama. 20-25 gr lık bir sahteyi kamçılamamla FC nin düğüm yerinin hemen önünden kopması ve sahteme elveda demem aynı ana denk geldi. Hiç bir anlam veremedim ve FC yi söktüm normal at çek yaptım hiç bir sorun yaşamadım. Bu FC nin kopma olayını nasıl açıklayabiliriz ? teşekkürler.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Florokarbon misina, ilk birkaç yüklenmeden sonra esnekliğinin sınırına ulaşır yani yarı yarıya, hatta daha fazla, daha az esner. Monofil misinalarda ise bu geri esneme oranı daha düşüktür, yanlış hatırlamıyorsam %10 civarı. Yani 20 metrelik bir florokarbon misina, yük binince 22 metreye uzar ve birkaç kullanımdan sonra boyu 21,5 metre olarak sabit kalır, esneme payı azalmıştır ve sadece yarım metredir. Monofil misinada, şok emici uç misina olarak haliyle sert XT misina kullanmayacağız, 20 metrelik bir misina yine yük binince 22 metreye uzar ama uzun süre kullanımda daimi boyu 20 metre 30 santim olarak kalır ve esneme payı yine 1.7 metredir. (rakamlar gerçek rakam değil, örnek olarak verilmiştir) Uç misina olarak sert florokarbonu tercih etmeyin.
Hissetme konusuna gelince, ip misinaların esneme payı yüzde 1'den azdır ve bu yüzden vuruşları daha net hissedersiniz kamışta. Makineyle ilgisi olamaz.

kIRIK OLTA

Aktif Üye
P-line kutusunda bir de "for baitcasting and spinning reel" yazıyor. Bunu makaraya sarmak için bile öneriyor, ama 20 gr bile bunu koparmaya yetti, 10 gr falan atmak gerekiyor demek, bu da anlamsız geldi bana. Evet sert bir FC. Yumuşak 8lb bir FC de belki kopmayacak, denemek gerek. Fırsatım olursa onun testini de yazarım. Kopan FC ' nin linki de burda 15lb. http://www.basspro.com/P-Line-Fluor...ice&cm_cat=RLP&cm_pla=44286&cm_ite=image_link

Adı
Cahit YILDIRIM
Remixon super maxim monoflament misine kullanıyorum,
yazın 0,22 kışın 0,25 bugüne dek hiç bir sıkıntı yaşamadım,
düğümde gam yapmayan ve güçlü bir misine
Saygılar.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Arkadaşlar tamam örgü biraz işe meşakkat katar dikkat ister ekipmanı sağlam ister falan filan ama oltaya gelen balığı çekmesi de en az 3 katı zevklidir ama. Ve zevk için balık tutuyoruz o yüzden örgüden şaşmamak gerektiğini düşünüyorum.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Arkadaşlar tamam örgü biraz işe meşakkat katar dikkat ister ekipmanı sağlam ister falan filan ama oltaya gelen balığı çekmesi de en az 3 katı zevklidir ama. Ve zevk için balık tutuyoruz o yüzden örgüden şaşmamak gerektiğini düşünüyorum.
Ben de kesinlikle aynı düşüncedeyim ama haroşa mı selanik mi karar veremedim.:D

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Stren sonic braid . 10 lb.
örgünün kalitesi harika..çok hoşuma gitti ancak çin malı örgülerin 10 lbsi ile alakası yok..
çok çok ince.
beyaz renkte. boğazda kullanamayacağım gibi surfte
..spin için harika görünüyor ama.
tavsiye ederim.