At-çek ( Spining ) misina tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ycan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Peki o zaman bir soru daha 🙂 , leader kullanmadan sadece ip kullansam gündüz avlarında su üstü sahtem avcılığını kaybeder mi veya azalır mı?

Maalesef kaybeder.
Bence Duraflex yada Nippon alıp kayalık bölgede kullanılıyorsa yıpranmış bölgeyi kesmek ve çok azalınca misinayi değişmek en güzeli..

abi bir başlık altında yeni bir konu açsan çok verimli olurdu doğrusu 🙂 eski diye bakmayan olabilir 🙂 ,
ip önüne mono yada f/c işi ilerletti gündüz avlarımda zahiren bende aynı ipi kullanıyorum sizin gibi ama daha hiç kuş gözü problemim olmadı çok şükür makinayı değiştiğimden beri sizin kullandığınız makine nedir abi acaba

abi bir başlık altında yeni bir konu açsan çok verimli olurdu doğrusu 🙂 eski diye bakmayan olabilir 🙂 ,
ip önüne mono yada f/c işi ilerletti gündüz avlarımda zahiren bende aynı ipi kullanıyorum sizin gibi ama daha hiç kuş gözü problemim olmadı çok şükür makinayı değiştiğimden beri sizin kullandığınız makine nedir abi acaba

Aynı konu hakkında başka konu açıp kirlilik yaratmak istemedim açıkçası.Hem forumu temiz kullanmak hem de aynı soruyu tek başlık altında daha da ulaşılır kılmak adına..

Kullandığım makina Biomaster sw örgüde kuşgözü problemini Stella ile yaşamıştım . Yani makinalarda suç yok 🙂 Örgüde problemi yaşadığım zaman spinde çok yeniydim,şimdi biraz daha tecrübeliyim,ipe dönüş gözüküyor galiba 🙂

Genelde su üstü çalışıyorsanız bence mono misinayla devam edin, ip misinada kuş gözü problemi olma ihtimali yüksek, kamışla verdiğimiz wtd sırasında oluşan boşluğu doğru kamış hareketi ve makine ile toplamak sorunları en aza indiriyor, ama bir anlık dikkatsizlik yada misina boşluğunu doğru alamamak sorunu başlatıyorki, buna şiddetli rüzgar dalga v.s. eklenir. Tabii su üstü sahtelerde oluşan ara boşlukları yüksek devirli makine ilede kapatmak mümkün, ama sahte diğişimlerinde ağırlık farklılıklarıda kafaya sarılan misinada boşluk problemi yaratıp sorun olabiliyor. Mono misina av esnasında daha az problemli bence, bunlar benim düşüncelerim, saygılar.

Varıvas Avanı seabass max power braıd x8 kullanıyorum çok memnunum.
Üzerine örgü tanımam.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
300 liralar verip iple boğuşmaktansa kaliteli ve gam yapmayan monoyla devam etmek daha mantıklı gibi görünüyor.Herkese yorumları için teşekkürler..

Bende örgü kullanıyorum dikkat dağılınca problem cıkartıyor kafadan atlayınca bir sonraki atışta karışması gibi.
son zamanlarda bir arkadaşımında demesi ile örgü misinanin Sarma telinin oradaki halkaya iz yaptıgını farkettim zamanla orayı keskinleştirecek ve örgüyü kesecek.

Bu sebeplerden dolayı bende bu örgü misinayi değiştirmeye karar verdim, Arkadaşımın kullandıgı "SpiderWire EZ BRAID LOVIS GREEN MİSİNA" dan sarmayı düşünüyorum çekeri çok fazla ve çok sağlam görünüyor.

Ben kullanamadım örgüyü acemiyim, mono rahat ve kullanışlı geldi bana göre, saygılar.

Av dönüşü makinenin sarım klavuzundaki tuzu temizleyip azıcık yağ damlatırsanız bu kesme sorununu yaşamazsınız bilginize...

Mono misina istiyorsanız süper maxim diyorum. Çekeri top secret(çok gizli) yazıyor üstünde. Çünkü çok sağlam. Gamlanma sorunu yok. Kırılganlığı, çabuk eskime sorunu yok. Görünürlüğü az. Araştırın derim.

Back