Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek ( Spining ) misina tavsiyesi

Fatih Koç

Daimi Üye
Avdan sonra makinenizin kafasını çıkartıp derin bir kapta tatlı suda birkaç saat bekletin ömrü uzar misinanızın ya da ipinizin..

Daha önce ip kullanmadıysanız ucuz bir iple başlayın derim (bojin v.s) nitekim kaliteli iplerde de sorun çıkıyor ve birçoğu da kullanıcıdan kaynaklı..
Ve son bi hatırlatma ip sarılıyken her atıştan sonra kamışı geriye çekip boşluk vermeden sarmalısınız makinaya..

Yoksa burada size neden kuşgözü yada çözülmesi zor bir düğüm oldugunu anlatırız..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
İp misinalar kalitesiz makina ve kamışlarla kullanılmaz. Kullanılırsa makinanın yüzüğü de, kamışların halkaları da en kısa sürede deforme olur, misinayı zedeler ve tam balık yakaladım derken avuç yalatır.. :D

ertugrulsinan

Yeni Üye
Adı
ERTUĞRUL ERYILMAZ
0.10 berkley kullanıyorum. 9 kg çekerli. 15 gr. rapalayı 100 mt.den fazla atarsınız spin oltayla. farkedilmiyo incelikten.

5 yıldır denemediğim misina kalmadı ip olsun monoflament olsun. sonuç: berkley...

At çek avlarımda tornado kullanıyorum.çekeri oldukça yüksek gam yapmıyan bir misina ben çok memnunum.fazla yıpranmıyor.Örme misineyle normal misineleri kıyaslamak haksızlık olur örme misinenin herzaman avantajlı olacağını düşünüyorum.

memati

Aktif Üye
latex super soft0.30 al yada Powerline 0.28 mısına sert olmucak azda olsa yumusak olucak esnıcek azcık mısına

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Misina esnedikçe balık tutma zevki de misli ile azalıyor. Bence çok esnek misina da iyi değil.
Gerçi ben misina kullanmıyorum. Örgüde örgücü lerdenim...

Cevat Göven

Daimi Üye
Adı
cevat göven
yemlide kullandığım 60 lık makinada 040 angelkis,bedende 035 lik,saçaklarda da022 aynı misineden kullanıyorum,022 kopmuyor fakat çabuk gam yapıyor,diğerlerinde böyle problem yok,makinadaki 3yıldır ayni misina sürtünmedik yer kalmadı hala sağlam,tersini sarsam enaz bir 3yıl daha gider fakat her balıktan gelişimde kendimden önce mazemelere duş aldırıyorum

goldboy52

Aktif Üye
Adı
MURAT AYDIN
bence oskar 0.30 mm ultra florokarbon 17 kg çeker sert misina daha koparacak yiğit tutmadım 4.250gr kadar kopmadı yani

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Bir kafada power pro 20 lb (genel kullanım amaçlı), diğerinde spiderwire stealth 30 lb. (canavarlar için :D) kullanıyorum. Spiderwire biraz su tutuyor. Power prodan fiyat performans olarak memnunum.

Moderatör tarafında düzenlendi: