Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek ( Spining ) misina tavsiyesi

HAWG

Üye
Adı
Ali ÇİFTCİ
Merhaba.spin tekniğinde kullanılacak misina sizinde bildiğiniz gibi düşük hafıza kapasitesine sahip türde olanlardır.Uzun zamandır sufix elite kullandım.Kullandım dememle kullanımından şimdilerde vazgeçtiğim anlamı çıkartılmasın.Bu misina spin tek. yaptığım avlarımda bana herhangi bir eksiklik yaşatmadı.Makara ve kamış klavuzları arasından salınımı gayet düzgün.Hemen hemen örgü misinaya yakın bir form'a yakın.Aynı zamanda oldukça soft yapıya sahip diyebilirim.

Devrim Balbay

Daimi Üye
Adı
devrimbalbay
bende bir süre misina ile uğraştım..baktım ki olucak gibi degil.. en sonunda ipe döndüm.. kullandığım misinada owner su yeşili idi ,makinamda stradic.. ama ne yaptıysam misina işinden ne güven ne de tad alamadım.. en son 3 kg bir trofenin havada attığı kulak darbesinden sonra kopan misinaya bir kaç saniye bakıp.. içimden bu senin son şansındı dedim misinaya..
artık ip kullanıyorum ve çok mutluyum..sadece 1 kez koparabildim.. ilk zamanlar biraz antreman yapmam gerekti ama zamanla alıştım..bence ip daha iyi neden..?
sağlamlığı güven veriyor..aksiyonu ve vuruşu anında hissedebiliyorsunuz.. uzun mesafeli atışlar için biçilmiş kaftan.

tabi ip kullanmanında birkaç gerekliliği var..düzgün sıralı sarım yapabilen bir makina, kaliteli kullanım amacınıza uygun bir ip,dengeli bir takım(kamış atarı-sahte agırlıgı-ip kalınlıgı- düzgün bir atış tekniği)... kolay gelsin bu da benim fikrimdir..

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Biraz paraya kıyarım diyorsanız önerim; Berkley whiplash ip. 0,10mm 30Libre at-çek için idealdir.

Uploaded with ImageShack.us

İple yaşamış olduğunuz sorunları yaşamayacaksınızdır.
Sevgi ve selamlarımla...

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Yalın Bey,merhaba.Ben de en iyinin peşindeyim.Öğrenebildiğim birkaç şey oldu.Birincisi,çok uygun fiyata satılan ve yüksek çeker değeri vaad eden misinaların kalite ve güven anlamında çok büyük eksiklikleri olduğu.Bu tip misinaları ilk günün ardından çöpe gönderdim.Hatta bazıları 20-30 atıştan sonra gün bitmeden makaramdan çıktı.

Misinada diğer bir önemli bir nokta ise misinanın yatmış,yıllarca raflarda beklemiş,tazeliğini kaybetmiş olması.Nasıl ki arabalarımızın lastiklerinin belli bir kullanım ömrü vardır.Lastik aşınmasa da ömrü doldu mu özelliğini kaybeden lastikte performans ve yol tutuşta önemli kayıplar yaşanır.Misinaların da üretim yılının misinanın spindeki performansını doğrudan etkilediğini düşünüyorum.

Bu güne kadar pek çok marka denedim ve Japon misinalarının sağlam,güvenilir misinalar olduğunu test ettim.Şimdi Sakai'nin 0,25 misinasını kullanıyorum,memnunum.Awa-Shima'yı henüz denemedim,yorum yapamıyorum.Asso'nun misinaları bazen üzüyor bazen sevindiriyor.Bazıları kurabiye gibi kırılgan,bazıları çelik gibi sağlam oluyor.Pek çok yemimi kaybettim bu yüzden.Sanırım tazesi ve bayatı ile ilgili bir durum.Örgüler güven veriyor.Su üstü yemlerde sıkıntı yok.Dalan yemlerde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerek.Şoklama gibi.O da sıkıntılı.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Şoklamadan kasıt Örgünün uç kısmına kamış boyu ile orantılı olarak FC misina montesi.

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şoklamadan kasıt Örgünün uç kısmına kamış boyu ile orantılı olarak FC misina montesi.
"Dalan yemlerde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerek.Şoklama gibi" deyince farklı bir durumdan bahsediyorsun zannettim. Leader'a güzel bir türkçe kelime buluşu ;)
Teşekkürler...

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
"Dalan yemlerde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerek.Şoklama gibi" deyince farklı bir durumdan bahsediyorsun zannettim. Leader'a güzel bir türkçe kelime buluşu ;)
Teşekkürler...
Aslında şok kelimesi de Türkçe değil.Köken olarak,ama Türkçenin işletim eklerini alarak Türkçeleşmiştir de diyebiliriz.O anda öyle geldiği için yazmıştım.Ama bu Leader'a yeni bir karşılık bulunabilir.Biz ne kadar zorlasak da dil hiçbir zaman bunu umursamaz.TRT'nin fax (faks)kelimesi dile girdikten onyıllar sonra belgegeçer kelimesini kullanması gibi.Zaten kullanan insanlar o kadar benimsemiştir ki fax'ı belgegeçer yabancı gibi durmaktadır.

Leader'a önerim ........... emici,şok emici olursa şok kelimesi işi bozuyor.

Hür MOL

Aktif Üye
Adı
Hür MOL
Bugüne kadar at-çek avlarımda mübalağasız piyasamızda satılan tüm markaları denedim. Kiminde düğüm problemi, kiminde hafıza problemi v.s yaşadım. ''Mütişaman'' nickli arkadaşımın da belirttiği gibi, bir çok marka ve pahalı misinayı daha ilk kullanımımdan sonra ben de çöpe gönderdim. Bread mi? Atçek avında sadece su üstü avlanmalarda kullanılabilir bana göre. Onu da çok denedim. uzak aışlar için, mutlaka leader kullanmak zorundasınız ama inanın tecrübemle sabittir ki, yine de monoflament misina yerini tutmadığı gibi, ciddi anlamda bir düğümlenme problemi yaşıyorsunuz ki, gecenizi zehir ettiğine mi yanarsınız, yoksa onca döktüğünüz paraya mı. Düşünsenize makinenize bir sarımlık misina 80-90 tl. Ne gerek var kardeşim. Ben bu güne kadar sayısız balık avı yaptım, sayısız balık avladım ama belki inanmayacaksınız; ip misina ile bir tek avım bile yoktur. Neden? çünkü beni mutlu neden bir devamlılığı hiçbir zaman olmadı; olsaydı en güzel trofelerimi çeken o olurdu.
Sonunda bir misina ile tanıştım. Benim vazgeçilmezim oldu. Makinemdeki misinayı saralı yaklaşık iki aydan fazla oldu ama hala üzerinde ve en az 40 av yapmışımdır. Hala da aynı misinayı kullanıyorum. Bozulmadı ki değiştireyim. Makineme sardığımdan birbuçuk ay kadar sonra aynı misinam ile 5.50 kg av aldım; hem de kepçesiz. Banamısın demedi. üstelik 0.26 mm.
Ben şu anda başka hiç bir marka kullanmayı düşünmüyorum. Üstelik bu kadar artılarına rağmen, 300 metre 8 TL.
OKUMA BLUEFISH.

ycan

Üye
Adı
Yalın CAN
Çok güzel bilgiler yazılıyor , emekleriniz için teşekkürler, bizim gibi yeni başlayan arkadaşlara çok faydası olucaktır,

Emre bey güzel yazınız için teşekkür ederim, bende sizin gibi en iyi misinanın peşindeyim, sorun çıkarmadan, akışı güzel olan, gam yapmayan, kuvvetli, düğüm kabiliyeti yüksek olan v.s..... , piyasada o kadar çok çeşit misina varki, hele bazıları üzerlerindeki albenili renkler resimlerle insanlara harika misina hissi uyandırıyor, sonra hüsranla sonuçlanan bir balık avında insanın keyfi kaçıyor.

Söylediğiniz önemli hususta, misinanın üretim yılı, yazdıklarınıza bende aynen katılıyorum.

Awa-shima misinalar hakkında bir kaç yerde güzel şeyler okudum, aklımda denemek istediğim misinalardan birisi. Sakai misina hakkında olumlu yazınızdan sonra şimdi listeye onuda ekledim :) , saygılar.