müthişaman
Daimi Üye
Muvaffak olur inşallah...Benim levrekler sağlıklı besleniyo
basketçi olacak Ekli dosyayı görüntüle 110124Ekli dosyayı görüntüle 110123
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Muvaffak olur inşallah...Benim levrekler sağlıklı besleniyo
basketçi olacak Ekli dosyayı görüntüle 110124Ekli dosyayı görüntüle 110123
İnternette ger gördüğümüz şeye inanmamak, fazla kaale almamak gerekir. Bilimsel dayanağı var mı acaba bu tablonun?"Tahminim iki buçuk,bilemedin üç yaşında,Rapala marka dijital el terazisi ile tartıda iki kilonun biraz üstü gelen bir levrek."
Tebrikler. Hikayesini güzel anlatmışsınız.
İnternete görmüştüm:
Egedeki Levrek Balığı Yaş Boy Bilgileri:
1 Yaş : 14 cm
2 Yaş : 20 cm
3 Yaş : 32 cm
4 Yaş : 40 cm
5 Yaş : 45 cm
6 Yaş : 58 cm
Bu bilgiler ışığında yaklaşık 2 kilo levrek 60 cm civarı gelir herhalde. Yakaladığınız 6 yaş üstü olmalı bu durumda. Rastgelsin...
Haklısınız, araştırmak gerek. Biraz önce baktım. Levrek balığının biyolojik Akdeniz'de erkekler 2-3 yaş 25-30 cm boyda, dişiler 3-5 yaş, 30-40 cmİnternette ger gördüğümüz şeye inanmamak, fazla kaale almamak gerekir. Bilimsel dayanağı var mı acaba bu tablonun?
Levrek en çok çiftlik balığı olarak üretilip sarılan balıklardan biri. Tezgahlarda gördüğümüz en küçük boyu 35 cm civarında. Demek ki üretici 300-350 gr balığı 3 yıldan fazla beslemek zorunda.
Bu durumun ekonomik olduğu söylenemez.
Levreklerde boy kilo oranı balığın göçmen ya da yerli balık olmasına göre çok değişebiliyor. Yerli balık daha kusa be şişmanlama göçmen balık ince uzun ve daha zayıf. Bu da avın performansını etkileyen faktörlerden biri. Yerli balık hımbıl, göçmen balık daha kuvvetli ve mücadeleci benim gözlemlerime göre.
Sadece bir tahmin. Bilim ne derse o."Tahminim iki buçuk,bilemedin üç yaşında,Rapala marka dijital el terazisi ile tartıda iki kilonun biraz üstü gelen bir levrek."
Tebrikler. Hikayesini güzel anlatmışsınız.
İnternete görmüştüm:
Egedeki Levrek Balığı Yaş Boy Bilgileri:
1 Yaş : 14 cm
2 Yaş : 20 cm
3 Yaş : 32 cm
4 Yaş : 40 cm
5 Yaş : 45 cm
6 Yaş : 58 cm
Bu bilgiler ışığında yaklaşık 2 kilo levrek 60 cm civarı gelir herhalde. Yakaladığınız 6 yaş üstü olmalı bu durumda. Rastgelsin...