Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Atıp çektim,levrek...

sinarit_baba

Aktif Üye
Adı
murat yılmaz
"Tahminim iki buçuk,bilemedin üç yaşında,Rapala marka dijital el terazisi ile tartıda iki kilonun biraz üstü gelen bir levrek."

Tebrikler. Hikayesini güzel anlatmışsınız.
İnternete görmüştüm:
Egedeki Levrek Balığı Yaş Boy Bilgileri:
1 Yaş : 14 cm
2 Yaş : 20 cm
3 Yaş : 32 cm
4 Yaş : 40 cm
5 Yaş : 45 cm
6 Yaş : 58 cm
Bu bilgiler ışığında yaklaşık 2 kilo levrek 60 cm civarı gelir herhalde. Yakaladığınız 6 yaş üstü olmalı bu durumda. Rastgelsin...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
"Tahminim iki buçuk,bilemedin üç yaşında,Rapala marka dijital el terazisi ile tartıda iki kilonun biraz üstü gelen bir levrek."

İnternete görmüştüm:
Bu bilgiler ışığında yaklaşık 2 kilo levrek 60 cm civarı gelir herhalde. Yakaladığınız 6 yaş üstü olmalı bu durumda. Rastgelsin...
İnternette ger gördüğümüz şeye inanmamak, fazla kaale almamak gerekir. Bilimsel dayanağı var mı acaba bu tablonun?
Levrek en çok çiftlik balığı olarak üretilip sarılan balıklardan biri. Tezgahlarda gördüğümüz en küçük boyu 35 cm civarında. Demek ki üretici 300-350 gr balığı 3 yıldan fazla beslemek zorunda.
Bu durumun ekonomik olduğu söylenemez.

Levreklerde boy kilo oranı balığın göçmen ya da yerli balık olmasına göre çok değişebiliyor. Yerli balık daha kusa be şişmanlama göçmen balık ince uzun ve daha zayıf. Bu da avın performansını etkileyen faktörlerden biri. Yerli balık hımbıl, göçmen balık daha kuvvetli ve mücadeleci benim gözlemlerime göre.

sinarit_baba

Aktif Üye
Adı
murat yılmaz
İnternette ger gördüğümüz şeye inanmamak, fazla kaale almamak gerekir. Bilimsel dayanağı var mı acaba bu tablonun?
Levrek en çok çiftlik balığı olarak üretilip sarılan balıklardan biri. Tezgahlarda gördüğümüz en küçük boyu 35 cm civarında. Demek ki üretici 300-350 gr balığı 3 yıldan fazla beslemek zorunda.
Bu durumun ekonomik olduğu söylenemez.

Levreklerde boy kilo oranı balığın göçmen ya da yerli balık olmasına göre çok değişebiliyor. Yerli balık daha kusa be şişmanlama göçmen balık ince uzun ve daha zayıf. Bu da avın performansını etkileyen faktörlerden biri. Yerli balık hımbıl, göçmen balık daha kuvvetli ve mücadeleci benim gözlemlerime göre.
Haklısınız, araştırmak gerek. Biraz önce baktım. Levrek balığının biyolojik Akdeniz'de erkekler 2-3 yaş 25-30 cm boyda, dişiler 3-5 yaş, 30-40 cm
boyda, Atlantik’te ise erkekler 4-7 yaş ve 32-37 cm boyda, dişiler ise 5-8 yaş ve 38-42 cm
boyda cinsel olgunluğa ulaşırlar (Alpbaz, 1990). LEVREK (Dicentrarchus labrax Lin., 1758) BALIĞININ BİYOLOJİSİ VE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ
Yrd.Dç.Dr. Kürşat FIRAT & Şahin Saka Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre

İnternete görmüştüm:
Sadece bir tahmin. Bilim ne derse o.