Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Atış yaparken sahtenin kopması

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Düğüm atarken ıslatın misinayi yakiyor olabilirsiniz. Birde palomar düğümü atmanızı tavsiye ederim oldukça sağlamdır.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam galiba lidersiz ip misina kullandığı için palomar çok ideal olmaz. Sıfırdan yeni düğüm öğrenilecekse daha performanslı düğümler var. Örneğin şu düğüm benim favorim, öğrenmesi çok basit ve hem monoda hem de ipte performansı çok iyi:
1778752416216.png

sususu42

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bahsettiğiniz düğüm şu şekildeyse düğümünüz çok çok kötü:

Ekli dosyayı görüntüle 127646

Monofilament misinada bile bu düğümde kayma sıkıntıları olabiliyor. İp misina için hiç uygun değil. Kullanılan en popüler düğüm bu, sizin düğümün aynısı ancak bir tane ekstra adım var. İp kullandığınız için 8-10 sarım kullanın:

Ekli dosyayı görüntüle 127647

Bundan çok daha iyi düğümler var, ama bu son attığım işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Evet hocam o ilk attığınız düğümü kullanıyorum
Cmts gittiğimiz de farklı bir düğüm kullanıcam inşallah tekrardan kopma yapmaz yeni fırdöndülü yeni Klips aldım bide işe yarar diye düşünüyorum

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam galiba lidersiz ip misina kullandığı için palomar çok ideal olmaz. Sıfırdan yeni düğüm öğrenilecekse daha performanslı düğümler var. Örneğin şu düğüm benim favorim, öğrenmesi çok basit ve hem monoda hem de ipte performansı çok iyi:
Ekli dosyayı görüntüle 127648
Bende deneyecem bakalım eğer verim alamazsam başına ekşirim ona göre

sususu42

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Düğüm atarken ıslatın misinayi yakiyor olabilirsiniz. Birde palomar düğümü atmanızı tavsiye ederim oldukça sağlamdır.

Islatıyorum hocam ipi galiba kullandığım düğüm kötü elimde çelik lider var onu da artık kullanıcam büyük ihtimalle

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Evet hocam o ilk attığınız düğümü kullanıyorum

Cmts gittiğimiz de farklı bir düğüm kullanıcam inşallah tekrardan kopma yapmaz yeni fırdöndülü yeni Klips aldım bide işe yarar diye düşünüyorum

O zaman bence sorunu çözdük. Düğümünüz muhtemelen kopmuyor, kayıp dağılıyor. O düğüm monofilament için bile çok kötü, ipte berbat ötesi olur. Gözünüzle görmek için evde bağlayıp elinizle kuvvet uygulayın, kolayca kayıp dağıldığını göreceksiniz. Düğümü düzeltince bir sorun kalacağını sanmıyorum.

Dönen sahte kullanmıyorsanız galiba fırdöndülü klips değil de snap klips öneriliyor galiba bu arada. Muhtemelen ikisi de eşit derecede iş yapıyordur ama haberiniz olsun.

Bende deneyecem bakalım eğer verim alamazsam başına ekşirim ona göre

Kabul :) İp misina için sarım sayısını 8'den aşağı yapmayın diye uyarımı geçeyim. Şart değil ama halkadan iki kez geçirdiğiniz ip üst üste binmezse daha da kuvvetli olur düğümünüz.

sususu42

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
O zaman bence sorunu çözdük. Düğümünüz muhtemelen kopmuyor, kayıp dağılıyor. O düğüm monofilament için bile çok kötü, ipte berbat ötesi olur. Gözünüzle görmek için evde bağlayıp elinizle kuvvet uygulayın, kolayca kayıp dağıldığını göreceksiniz. Düğümü düzeltince bir sorun kalacağını sanmıyorum.

Dönen sahte kullanmıyorsanız galiba fırdöndülü klips değil de snap klips öneriliyor galiba bu arada. Muhtemelen ikisi de eşit derecede iş yapıyordur ama haberiniz olsun.

Kabul :) İp misina için sarım sayısını 8'den aşağı yapmayın diye uyarımı geçeyim. Şart değil ama halkadan iki kez geçirdiğiniz ip üst üste binmezse daha da kuvvetli olur düğümünüz.
İnşallah bi sorun kalmamıştır hocam tekrardan sahte kaybetmek istemiyorum eğer kopma sorunu klipsle ilgisi yoksa sahtelerde de iş görüyor güzel aksiyon alıyor yani fırdöndü ile

Artık bu düğümü kullanıcam deneyimlerim sonrası tekrardan buraya yazarım