Ramazan Bayramı tatilinde bu şekilde bir sorun yaşadım. Normalde şu an kullandığım surf makine ilk surf makinem. Buna rağmen atışlardan önce mutlaka kafayı en dibe indirerek atış yapıyordum. Fethiye'de Çin kurdu ile av yaparken ciddi anlamda çok büyük bir vuruş aldım hatta sararken bir süre ağırlık geldi ( en azından 15-20 tur) fakat balık hissiyatı yoktu bu yüzden
@OmerAydın mantıklı bir şekilde ahtapot olabileceğini söyledi. Her neyse belli bir süre sonra ağırlık gitti ancak büyük vuruş heyecanı ile çok hızlı bir şekilde yemi tazeleyip kafaya dikkat etmeden atış yaptım. Kafanın altında siyah plastik bir parça var bu parça makinenin sağında ve solunda yer alan birer kanal içinde yukarı aşağı hareket ediyor. Kafayı dibe indirmeden yaptığım atışta muhtemelen parçanın plastik olmasından dolayı ayaklar o raylardan dışarı çıktı. Oysa kafa kapalı olduğunda oraya destek oluyor ve esneme yapmasını engelliyor. Yani mil eğrilmesi ve misine takılması sorunlarından başka böyle bir sorun yaşanma ihtimali de var ve bunu bizzat yaşadım. ( kurşun 125 gram)
Bunu kesinlikle atlamamak lazım atış yapmadan makinenin sağlığı için.
Sanırım bahsettiğiniz parça bu (spider)