Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam Dostlar,
Bu haftayı saymazsak 5 haftanın sonu 6 haftanın şafağında doğuya bakacağız güneşin doğmasıyla oltalarımız Allah'ın izniyle denizde olacaktır.

herkese rastgele,
İnşallah doğuya bakmaya gelicem yanına .

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Niy_O

Üye
Adı
Niyazi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
selam ,

evet hocam avcılar kayalıklar ido iskelesinin sol tarafında yer alıyoruz.

rastgele
Anladım hocam inşallah dediğiniz gibi Nisan başında görüşürüz oralarda. Biz genelde bir kaç arkadaş tekne kiralayıp açıktan avlanıyorduk ama iki arkadaşım işleri gereği başka şehirlere taşındı anlıyacağınız bir başımıza kaldık :(

BALIKCI19851985

Aktif Üye
Selam,
Tek başına kalmazsın ustad ben sezon açıldığı zaman hemen hemen haftada 3-4 defa gidiyorum , zaten oradaki arkadaşlarla tanıştıktan sonra daha keyifli oluyor.Daha fazla balık tutmak istiyorsan tekneyle çık derim, fakat 1-2 kg yeter dersen kıyıdan denersin, 18:30 gibi evde oluyorum 19:00 gibi kayalıklarda oltamı atmış oluyorum.Avcılarda oturuyorsan hafta içi sık sık karşılaşırız Hafta sonları Cumartesi iyi ama Pazar günleri çok kalabalık oluyor çok tercih etmiyorum geçen yıl 3-4 defa sabahları gittim çok iyi balık aldım bu yıl Allah nasip ederse daha fazla gitmeyi düşünüyorum.
Çapari takımı olarak ,
12-13 iğne, pempe kavuniçi renkler favorim, 25-35 gr kurşun Nisan ayı başlamasıyla balık açıkta oluyor atabildiğin kadar ileriye gönder çünkü balık orada Mayısın ortalarından itibaren kıyı gelmiş oluyor özellikle akşamları 3m önünden alıyorsun ,kayalar kaygandır kundurayla gelmenizi tavsiye etmem spor ayakkabı idealdir,
Çaparinizi kendiniz hazırlayın acemi çok oluyor, 4.30 m kamış çok iyi olur fakat kamış ağır olmasın çok çabuk yorulursunuz makina hafif ve turu fazla olursa herksin 1 kg aldıgı yerde siz 2 kg alırsınız.
Dikkat edilecek diğer husus balık uzakta oluyor oradan kıyıya gelene kadar dökülüyor ağzı yırtılıyor,iğne faktörüde vs gibi,

ratsgele hayırlı cumalar herkese

Niy_O

Üye
Adı
Niyazi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bilgilendirme için teşekkürler hocam, kısmetse kayalıklarda karşılaşır tecrübenden faydanalınırız inşallah. Sen sezonu açınca yine raporlarını takip ederiz zaten buradan

BALIKCI19851985

Aktif Üye
Merhaba Dostlar,

Bu hafta çapari hazırlamaya başlayacağım Avcılar-Ambarlı Kıyıdan ve Tekne ile açılacak arkadaşlara tavsiyelerim olacaktır.

Avcılar Kıyıdan Çapari Önerisi ;

Geçen yıl Nisan -Mayıs- Haziran açık Pembe çok iyi iş yaptı, şöyle söylim kimsenin balık alamadığı yerde çok rahat balık alıyorsunuz bu rengi ilk defa bu yıl denedim acayip verim aldım.Genellikle 8 köstek bağlarım 12-13 no arası iğne kullanırım, Beden 25-30 arası değişiyor.Tek renk çalışmaya özen gösteriyorum onu şöyle yapıyorum karışık çapari atıyorum balık en çok hangi renge saldırıyorsa onu kullanıyorum fakat geçen yıl biraz farklıydı bu durum pembe hep iş yaptığı için çok denemedim.Sabahları balık daha saldırgan oluyor köstek boylarını kısa tutarak 15'li takım yapabilirsiniz,
2 rengim Kavuniçi bu rengi Haziran ortasından Eylül ayına kadar denedim müthiş iş yaptı pembe ' den daha çok iş yaptı diyebilirim özellikle geceleyin farkını ortaya koydu.

Özetlersek 8'li takım 30 beden -20 gr-25 gr-30gr-35gr aralığında kurşun ben bu şekilde takım kullanıyorum köstekleri kendim alıp bedene bağlıyorum.12-13 no dışında iğne kullanmam bu numaraların aşağısında olan iğneler balığın ağzını yırtıyor.

Avcılar Tekneyle Çapari Önerisi ;

Özellikle Nisan ve Mayıs ayında açılacaklar en az 20'li takım kullanabilirler tek renk olursa daha yararlı olur.
Kurşun en az 50 gr olsun bunun aşağısı olursa takım çok karışır, kamış boyları en fazla 2 m olsun daha iyi çalışırsınız bazen görüyorum 4-*5 m boylarında kamış kullanılıyor hem çok yorulursunuz hemde az balık almış olursunuz onun yerine elle tutun daha verimli olur.Balık bu aylarda en fazla 20-25 m derinlikte oluyor Makina büyük küçük farketmez önemli olan tur'u fazla olsun hemen balığı yukarıya almanız ve daha verimli çalışmanız için, bu arada tekne için sıradan oltalar gayet uygundur.
2 platform arası Temmuz -Ağustos-Eylül aylarında çok güzel mezgit yapıyor, çapariyi denizin dibine yatırın biraz bekleyin ondan sonra gelsin mezgitler.

Tekne kiralama fiyatları uygundur saati 25-30 TL arasında uzun kalacaksanız mutlaka pazarlık yapalım sünnettir :)
Bu arada 1 Ay sonra eşkina başlar ido' nun ilerisinde küçükçekmeceye bakan burun ve çevresi mera yerleri, saolsun zıpkınçı arkadaşlar bizim içinde bir şeyler bırakmıştır sanırım,

Aklıma gelenleri paylaştım inşallah herkes için kılavuz olur.

rastgele

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu hafta çapari hazırlamaya başlayacağım Avcılar-Ambarlı Kıyıdan ve Tekne ile açılacak arkadaşlara tavsiyelerim olacaktır.

Avcılar Kıyıdan Çapari Önerisi ;
Teşekkürler arkadaşım bende k.çekmecede cennet mh. oturuyorum, balık başlayınca inşallah merada karşılaşırız verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Balıkçı 1985 arkadaşım bu kavun içi ve açık pembe caparilerin fotolarını koyabilirmisiniz