Merhaba Dostlar,
Bu hafta çapari hazırlamaya başlayacağım Avcılar-Ambarlı Kıyıdan ve Tekne ile açılacak arkadaşlara tavsiyelerim olacaktır.
Avcılar Kıyıdan Çapari Önerisi ;
Geçen yıl Nisan -Mayıs- Haziran açık Pembe çok iyi iş yaptı, şöyle söylim kimsenin balık alamadığı yerde çok rahat balık alıyorsunuz bu rengi ilk defa bu yıl denedim acayip verim aldım.Genellikle 8 köstek bağlarım 12-13 no arası iğne kullanırım, Beden 25-30 arası değişiyor.Tek renk çalışmaya özen gösteriyorum onu şöyle yapıyorum karışık çapari atıyorum balık en çok hangi renge saldırıyorsa onu kullanıyorum fakat geçen yıl biraz farklıydı bu durum pembe hep iş yaptığı için çok denemedim.Sabahları balık daha saldırgan oluyor köstek boylarını kısa tutarak 15'li takım yapabilirsiniz,
2 rengim Kavuniçi bu rengi Haziran ortasından Eylül ayına kadar denedim müthiş iş yaptı pembe ' den daha çok iş yaptı diyebilirim özellikle geceleyin farkını ortaya koydu.
Özetlersek 8'li takım 30 beden -20 gr-25 gr-30gr-35gr aralığında kurşun ben bu şekilde takım kullanıyorum köstekleri kendim alıp bedene bağlıyorum.12-13 no dışında iğne kullanmam bu numaraların aşağısında olan iğneler balığın ağzını yırtıyor.
Avcılar Tekneyle Çapari Önerisi ;
Özellikle Nisan ve Mayıs ayında açılacaklar en az 20'li takım kullanabilirler tek renk olursa daha yararlı olur.
Kurşun en az 50 gr olsun bunun aşağısı olursa takım çok karışır, kamış boyları en fazla 2 m olsun daha iyi çalışırsınız bazen görüyorum 4-*5 m boylarında kamış kullanılıyor hem çok yorulursunuz hemde az balık almış olursunuz onun yerine elle tutun daha verimli olur.Balık bu aylarda en fazla 20-25 m derinlikte oluyor Makina büyük küçük farketmez önemli olan tur'u fazla olsun hemen balığı yukarıya almanız ve daha verimli çalışmanız için, bu arada tekne için sıradan oltalar gayet uygundur.
2 platform arası Temmuz -Ağustos-Eylül aylarında çok güzel mezgit yapıyor, çapariyi denizin dibine yatırın biraz bekleyin ondan sonra gelsin mezgitler.
Tekne kiralama fiyatları uygundur saati 25-30 TL arasında uzun kalacaksanız mutlaka pazarlık yapalım sünnettir

Bu arada 1 Ay sonra eşkina başlar ido' nun ilerisinde küçükçekmeceye bakan burun ve çevresi mera yerleri, saolsun zıpkınçı arkadaşlar bizim içinde bir şeyler bırakmıştır sanırım,
Aklıma gelenleri paylaştım inşallah herkes için kılavuz olur.
rastgele