Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Balıkçı 1985 arkadaşım bu kavun içi ve açık pembe caparilerin fotolarını koyabilirmisiniz
Hangi balık malzemesi satan yere gitseniz size gösterirler hazır köstekleri turuncu ve ya açık pembe, önemli olan iğne no ve köstek ve beden misina kalınlıkları kolay gelsin.

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Balıkçı kardeşim çapari kösteklerin hayırlı olsun, bunlara birde yeşil renkli içinde mor birkaç sim olan köstekleri de ilave et, İstanbulun her yerinde çalışır özellikle gündüzleri. İğne numarasına da dikkat et, istavrit için ben 11-12-13 numara iğne köprüden 12-14 beden kıyıdan sağlam iyi bir mono en az 22 no misina, 25-28 hatta 30 kullanan arkadaşlar bile var, kıyıdan atacağın kurşunun ağırlığı arttıkça misinanın bedeninin kalınlığı da otomatik olarak artacaktır. Misina alırken araştırma yap, ya da malzeme aldığın yerden destek iste sana yardımcı olurlar, kalitesini sağlamlığını ve çeker gücünü kontrol ederek al, alacağın bir makara misina sana bir sezon gider, zaten kolay kopmayarak takım ve kurşun parası olarak kendini fazlası ile amorti edecektir.;););) Kolay gelsin avınız bol olsun.

BALIKCI19851985

Aktif Üye
Herkese Selam ,
Hayır Cumalar,

Sanki istavrit balığı Marmaranın çevresine yayılmış durumda şöyle ki önceden balık tutmaya boğaza giderdim / giderdik şimdi Avcılar çevresi ,Yenikapı, Zeytinburnu, Yeşilköy, Gürpınar,Yakuplu vs gibi yerlerden gayet iyi raporlar geliyor, açıkçası boğazı aratmıyor sanki bir değişim olmuş gibi,
Şimdiki araç gereçler daha iyi olmasının etkisi vardır mutlaka, genel anlamda değişim olduğuna inanıyorum, sizler bu konudaki ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

saygılarımla

romeo

Üye
Adı
ahmet
hayırlı cumalar , şuan istavrit kıyılamış mıdır ? kıyıdan yakalayan oluyor mu boğaz hariç

Niy_O

Üye
Adı
Niyazi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam,
Tek başına kalmazsın ustad ben sezon açıldığı zaman hemen hemen haftada 3-4 defa gidiyorum , zaten oradaki arkadaşlarla
tanıştıktan sonra daha keyifli oluyor.Daha fazla balık tutmak istiyorsan tekneyle çık derim, fakat 1-2 kg yeter dersen kıyıdan denersin, 18:30 gibi evde oluyorum 19:00 gibi kayalıklarda oltamı atmış oluyorum.Avcılarda oturuyorsan hafta içi sık sık karşılaşırız Hafta sonları Cumartesi iyi ama Pazar günleri çok kalabalık oluyor çok tercih etmiyorum geçen yıl 3-4 defa sabahları gittim çok iyi balık aldım bu yıl Allah nasip ederse daha fazla gitmeyi düşünüyorum.
Çapari takımı olarak ,
12-13 iğne, pempe kavuniçi renkler favorim, 25-35 gr kurşun Nisan ayı başlamasıyla balık açıkta oluyor atabildiğin kadar ileriye gönder çünkü balık orada Mayısın ortalarından itibaren kıyı gelmiş oluyor özellikle akşamları 3m önünden alıyorsun ,kayalar kaygandır kundurayla gelmenizi tavsiye etmem spor ayakkabı idealdir,
Çaparinizi kendiniz hazırlayın acemi çok oluyor, 4.30 m kamış çok iyi olur fakat kamış ağır olmasın çok çabuk yorulursunuz makina hafif ve turu fazla olursa herksin 1 kg aldıgı yerde siz 2 kg alırsınız.
Dikkat edilecek diğer husus balık uzakta oluyor oradan kıyıya gelene kadar dökülüyor ağzı yırtılıyor,iğne faktörüde vs gibi,

ratsgele hayırlı cumalar herkese
@BALIKCI19851985 tüm sorulara cevap vermiş sağolsun