Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

onrayt

Aktif Üye
Beni de alın yanınıza çok yakın değilim ama gelirim sohbet muhabbet olsun balık da olur inşallah :)

Spin.

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
S.a abilerim çok isterim bende sizlerden bilgi almak beraber ava cıkmak dgsye hazırlanıyorum üni için pek balığa çıkamıyorum fırsat buldukça @spinci abilerimle ava gidiyorum bigün hep beraber güzel bi av ve hoş sohbet yapmak isterim..

Son düzenleme:

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
S.a abilerim çok isterim bende sizlerden bilgi almak beraber ava cıkmak dgsye hazırlanıyorum üni için pek balığa çıkamıyorum fırsat buldukça @spin abilerimle ava gidiyorum bigün hep beraber güzel bi av ve hoş sohbet yapmak isterim..
Kardesim sen sinavi gec...egitiminde onemli basamaklar bunlar...sonrasinda sinavi kazanmani kutlariz...kayaliklarda...

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bolgede av yapan yada yarin oburgun hafta sonu av yapmayi planlayan var mi?

serkan05

Yeni Üye
Adı
serkan
Bolgede av yapan yada yarin oburgun hafta sonu av yapmayi planlayan var mi?

selamlar, dün gece bir arkadaşla gittim hal'in oraya, deniz fena halde dalgalıydı.dalgaların fazla etkilemediği yerde arkadaşımın oltaya bir adet gelincik geldi sadece :) , sonra büyükçekmece tarafına gittik ama dalgalar çok büyüktü.kıyıya yaklaşılamıyordu.tası tarağı toplayıp döndük malesef.
beraber gündüz avı planlayabiliriz. fakat gündüz yem ve hedef balık ne seçicez bilemiyorum açıkçası.çünkü gündüz gittiğim tüm avlarda kış döneminde boş döndüm.

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
selamlar, dün gece bir arkadaşla gittim hal'in oraya, deniz fena halde dalgalıydı.dalgaların fazla etkilemediği yerde arkadaşımın oltaya bir adet gelincik geldi sadece :) , sonra büyükçekmece tarafına gittik ama dalgalar çok büyüktü.kıyıya yaklaşılamıyordu.tası tarağı toplayıp döndük malesef.
beraber gündüz avı planlayabiliriz. fakat gündüz yem ve hedef balık ne seçicez bilemiyorum açıkçası.çünkü gündüz gittiğim tüm avlarda kış döneminde boş döndüm.
Balik varsa sonsuz cesit yem buluruz..
Canli balik yem belki bulmakta zorlanabiliriz...belki teke olabilir...
sardalya hamsi mezgit karides...
Bolgeyi bilen bir arkadas ucagin oradaki liman kayaliklarindan 3 lu dip olta ile yemli av tavsiye etti...
Tabii kayik ile acikta avlanmak aslinda tek care...

serkan05

Yeni Üye
Adı
serkan
Balik varsa sonsuz cesit yem buluruz..
Canli balik yem belki bulmakta zorlanabiliriz...belki teke olabilir...
sardalya hamsi mezgit karides...
Bolgeyi bilen bir arkadas ucagin oradaki liman kayaliklarindan 3 lu dip olta ile yemli av tavsiye etti...
Tabii kayik ile acikta avlanmak aslinda tek care...

genellikle karidesle ve hamsi ile avlanıyorum.canlı teke bulabilirsek süper olur

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ucagin oraya bir gun onceden teke tuzagi birakilir...ancak...kurnaz tipler var...balikciyim doye gecinen alkolik tipler...gorurlerse hazir tuzak umurlari olmaz baskasina ait oldugu...alirlar...sonrada utanabileni cikarsa...karistirmisim...benim tuzak sandim der piskince...

Koza

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Kan Grubu
O Rh Negatif
ucagin oraya bir gun onceden teke tuzagi birakilir...ancak...kurnaz tipler var...balikciyim doye gecinen alkolik tipler...gorurlerse hazir tuzak umurlari olmaz baskasina ait oldugu...alirlar...sonrada utanabileni cikarsa...karistirmisim...benim tuzak sandim der piskince...
Yakın zamanda bir kaç arkadaş gürpınar halin sağ tarafındaki küçük teknelerin yanından kepçe ile teke çıkarmışlardı. Hatta sağolsun teklif etmişlerdi, 3 kişiler diye ben almadım. Fakat bayağı bol olduğu nu söylemişlerdi.

Tekrar söylüyorum boru kurdu bulmak lazım. Boru kurduna ne çıkacağı belli olmuyor bu avlaktan. Bu hafta aradım sordum her yerde yoktu. En sonunda izmirden kargolatıp atıcam buzluğa hanımdan dayak yemeyi göze alarak. 1 ay kadar sonrada taze sülünez karagöze çalışır herhalde. Sülünez E5 kenarında mınık diye bir dükkanda her zaman bulunuyor , salamura ama yoktan iyidir. Teke var sülünez var midyede var ortaya bir karışık yapılır artık.

İğneleri kahverengi mantarlı bir takım muhakkak atmak lazım suya. Hazırını bulamadım ama şişe mantarıyla yapacağım artık 8-10 tane .

Aris bey biz salalım abi oltaları , çekirdek çitleyip çay yudumlarken , Spin Mehmet de genç adam nasıl olsa, o cam çivisi gibi kamışını sallayıp duruken gel gel bi çay iç soluklan diye dalga geçeriz. Gerçi delikanlı tehlikeli her an 2,5 kiloluk karagöz çekme potansiyeline sahip. Olurda çekerse yandan yandan sıvışırız.