Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BAĞLAMA KÜTÜĞÜ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

bahadirbalkan

Yeni Üye
Adı
Bahadır Balkan
Dün teknemin devrini yapmak için Silivri Liman Başkanlığı'na gittim. Hem satıcının hem de alıcının fotoğrafı ve nüfus cüzdanları isteniyor. Ayrıca, Ruhsatname Harcı adı altında 81,40-TL Ziraat Bankası'na para yatırdık. Tüm işlemler 15 dakika gibi bir sürede bitti ama Bağlama Kütüğü ruhsatı vizesinin süresi bir yıldan beş yıla çıkarılmamış, seneye tekrar yaptırmamız söylendi.

Kanun 5 yıl diyor, Liman Başkanlığı 1 yıl, bu işten bir şey anlamadım...

bende aynı şekilde 5 yıllık aldım vizeyi; oradaki arkadaşta zaten 5 yıla kadar yapılabileceğini söyledi :)
liman başkanlıkları hepsi ayrı köy kasaba :)

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Süleyman abi ben yeni aldı bağlama kütüğünü..üzerinde 2019 yazıyor..
Sanırım ağız alışkanlığından seneye vizenizi yaptırmayı unutmayın dediler Aşkın ;)

Hala düzelmemiş. Liman başkanlıkları farklı işlem yapıyor. Halbuki yönetmelik açık beş yıl diyor.
İhsan ağabey,

Aşkın'a da yazdığım gibi muhtemelen yeni verdikleri evrak 5 yıllık ama ağız alışkanlığından öyle söylemiş olabilirler

bende aynı şekilde 5 yıllık aldım vizeyi; oradaki arkadaşta zaten 5 yıla kadar yapılabileceğini söyledi :)
liman başkanlıkları hepsi ayrı köy kasaba :)
Bahadır,

Satıştan sonra yeni ruhsata hiç bakmadım, belki 5 yıl yazıyordur. Tekneyi alan arkadaşa ruhsatta ne yazdığını soracağım, belki yanlışlık vardır ama düzeltme hakkı varsa onu kullanır ;)

saros

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar,Bağlama kütüğü harcı cezalarında indirim varmı son torba yasa ile ilgili.Gecikme cezaları önceden olduğu gibi mi!!

cenkcem23

Yeni Üye
Adı
Cem ÇETİN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar 18 Mart 2015 de yeni tekne aldım Ruhsat harç ücreti 90 TL olmuş. Motorsuz olarak geçiyor ruhsatta motor alıp işletince bir 90 daha yatıracaksın dediler. Kısaca evrak yenileme 90 TL dir.

cenkcem23

Yeni Üye
Adı
Cem ÇETİN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ayrıca Liman başkanlığındaki arkadaş motor ruhsata işleneceği zaman gelip tekneye bakıyoruz motor üzerinde mi dediler! İlerleyen günlerde göreceğiz doğru mu?

berk94kut99

Daimi Üye
Adı
ahmet özdemir
evet geçen gün teknenin satışını yaptım 89.6 tl kuruşuda var :) alıcı ödüyor alım satımlarda liman kaydı devrinde

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Ben 3 senedir vize vs yaptırmadım. Yaptırmamanın bir cezası müeyyidesi varmı S.G.Komutanlığı vizeye bakıyor mu kontrollerde, yoksa bağlıyor mu?

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ruhsatname vizesi
MADDE 19 –
(1) Ruhsatnameler harca tabi olup olmadığına bakılmaksızın, düzenleme veya vize geçerlilik tarihinden itibaren beş yıla kadar vize edilebilir. Ruhsatname vize harcı, cari yıl harç miktarı ile vize edilen yıl sayısının çarpılması suretiyle hesaplanır.
(2) Vize geçerlilik tarihinin hesaplanmasında ruhsatname düzenlenme tarihi esas alınır.
(3) Süresinde vize edilmeyen ruhsatnameler vize edildiği tarihe kadar geçersizdir. Zamanında vize işlemi yapılmayan gemi, deniz ve içsu aracı sefere çıkamaz. Çıkanlar, seferden men edilerek en yakın limanda bağlanır.
(4) Vize işlemleri, ruhsatname düzenlemeye yetkili tüm başkanlıklar tarafından yapılabilir. Vize işlemleri için, istenecek belge ve kayıtları belirlemeye Bakanlık yetkilidir.
Ruhsatname ile önce liman Başkanlığı'na gidiyorsunuz. Onlar Mal Müdürlüğü / defterdarlığa yazı yazıp cezayı yatırmanızı istiyorlar. Makbuzu alıp Liman Başkanlığı'na gittiğinizde vize yapılıyor. Tekne 5 metreden küçük ise ceza çok cüzi. Büyükler hakkında bilgim yok.