Beden Için Misina Tavsiyesi Verebilir Misiniz ? (0.35mm Kopuyor)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cabarov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@Poseidon Mehmet Denizde avlanıyorum, levrek benzeri bir balık. Daha doğrusu bakü de avlanıyorum oraya özel bir balık türkiye de yok ama levreğe benziyor tip olarak.

bende bu sorunla ilgili konu açmayı düşünüyordum baktım açılmış hemen yazayım dedım. konuyu açan kişiyle aynı sorunu yaşıyorum. makınede 0,18 kendo ip var onun önünde 10 mt.kadar 0,40 mono şok var ve onun onunde de ghost florakarbon kaplama 0,40 3 lu takımım var ve her atısımda olmasada bır kac atıştan sonra takım kopuyor . bu sorunu çozemedım malesef. acaba florakarbon mısına olmasındanmı kaynaklanıyor bu kopmalar. takımı 0,35 monodan yapınca kopmuyor ama florocarbondan yapınca kopuyor. 150 gr la atıs yapıyorum.. en son çareyı 0,50 lık mono uzerıne florokarbon kosteklerı baglamakla buldum ama 0,50 de baya bı kalın mısına ve floracarbon kosteklerı mono mısınaya eklemek zor oluyor. kısaca 0,40 fc 3 lu takım 150 gr ıle kopuyor yokmu bunun bır caresı.

bende bu sorunla ilgili konu açmayı düşünüyordum baktım açılmış hemen yazayım dedım. konuyu açan kişiyle aynı sorunu yaşıyorum. makınede 0,18 kendo ip var onun önünde 10 mt.kadar 0,40 mono şok var ve onun onunde de ghost florakarbon kaplama 0,40 3 lu takımım var ve her atısımda olmasada bır kac atıştan sonra takım kopuyor . bu sorunu çozemedım malesef. acaba florakarbon mısına olmasındanmı kaynaklanıyor bu kopmalar. takımı 0,35 monodan yapınca kopmuyor ama florocarbondan yapınca kopuyor. 150 gr la atıs yapıyorum.. en son çareyı 0,50 lık mono uzerıne florokarbon kosteklerı baglamakla buldum ama 0,50 de baya bı kalın mısına ve floracarbon kosteklerı mono mısınaya eklemek zor oluyor. kısaca 0,40 fc 3 lu takım 150 gr ıle kopuyor yokmu bunun bır caresı.
kopan fc 3 lu takımda kullandığınız 0,40 mm misinanın markası nedir ?

kopan fc 3 lu takımda kullandığınız 0,40 mm misinanın markası nedir ?

ghost marka. 0,40 florakarbon kaplama mısına. tek ıgnelı gezer takımda da kostek olarak bunu kullanıyorum cok memnunum 1,5 kıloluk çuprayı denızden ıskeleye koparmadan tek savurmada alıyorum ama 3 lu takım yaptıgımda atışlarda kopuyor.sanırım esnemedıgı ıcın kopuyor

@Balıkoltası Birol abi, beden ıcın hangı marka/ model mono misinalar onerırsınız. 0,45 veya 0,50 almak ıstıyorum. Parası onemlı degıl yeterkı iyi olsun kopmasın. 🙁

peki görünmezlik için bedeninde florocarbon olması daha ıyı degılmı. yanı bır ara bende bedenı mono 0,50 den kosteklerı ıse flora carbon 0,30 dan yaptım ama pek verım alamadım. ayrıca mono bedene floracarbon kostek düğümü eklemeside zor oluyor.çoğu kez köstekler bedenden ayrıldı gitti düğümler güzel tutmadığı için yada ben beceremedım. artık çareyi şok lider olarak decatlondan aldığım 0,50 lık mono mısınaya direk benden kostek olarak kullanmakta buldum ama bu seferde cok kalın oldu.gercı 200 gr.ama kadar atışta denedım kopması mumkun degıl. yanı sok mısınasının ucu hıcbır fırdondu eklentı vs olmadan dırek benden yaptım oyle kullanıyorum.sanırım 0,40 lık sarsam daha ıyı olucak ama gorunmezlıgı nekadar etkılı olur gorucez

@Balıkoltası Teşekkur ederım abı. Powerline kırmızı etiket hangisi bılmıyorum ama ınternetten araştırıp bulmaya calısacagım.

Edit: Mono misina için ayrı bir konu açmayı düşünüyorum. En iyi marka/model hangisi diye bir konu.

Son düzenleme:
Back