Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beden Için Misina Tavsiyesi Verebilir Misiniz ? (0.35mm Kopuyor)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İhtimalle misina bir nedenle özelliğini yitirmiş. Benim powerline 0.33 lük 1000 metre aldığım ucuz misinayı dibe takıldığında bile zor koparıyorum. 0 60 lık misina ise eğer orkinos yakalamayacaksan surf'e uygun değil. Makine uygunsa uzak atış için ip daha yerinde olur.

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Peki bende neden kopuyor ? Ben yemlı avlanıyorum, mumkun oldukca en uzaga atıyorum o yüzden cok sert atıyorum. 0,35 hep kopuyordu ama 0,60 da hıc kopma yaşamadım.

Kalın misinayla beden yapmanın bir dezavantajı var mı ?

@Oltanın
hocam 0,35 mısınayı caparı beden ıcınmı kullanıyorsun ? yoksa makınaya sardıgın ana msinadamı kullanıyorsun ? yoksa şok ıcınmı kullanıyorsun ? 0,60 gelınce her ne amaclı kullanıyorsunuz bılmıyorum ama 0,60 yemlı vs avlar ıcın hatta dıger avlar ıcınde asırı kalın kacan bır mısınadır.

Cabarov

Aktif Üye
Adı
Orhan cabarov
Sanırım sorumu herkes yanlış anlamış. :D Ben makine için sormuyorum, takım bedeninden bahsediyorum. Makine için pe 1.0 200 mt. Seaguar grandmanx x8 kullanıyorum.

0.35mm kopan misinayı takım bedeni için kullanıyorum ama surf atış yaparken misina ortadan kopuyor. Atışın gücüne dayanamıyor.

images.png

@simetri
@Oltanın
@Muhayyer
@Balıkoltası

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sanırım sorumu herkes yanlış anlamış. :D Ben makine için sormuyorum, takım bedeninden bahsediyorum. Makine için pe 1.0 200 mt. Seaguar grandmanx x8 kullanıyorum.

0.35mm kopan misinayı takım bedeni için kullanıyorum ama surf atış yaparken misina ortadan kopuyor. Atışın gücüne dayanamıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 101891

@simetri
@Oltanın
@Muhayyer
@Balıkoltası
Haklısın şahsen yanlış anlamışım ama cevabım yine aynı olacak. 0,35 mm misina bedeninin belirttiğin ağırlıklarda kopmaması gerek. Bir nedenle yapısı bozulmuş olmalı.

Oguz gündüz

Aktif Üye
Adı
Oguz gündüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba konuyu okudum ve tavsiyede bulunmak isterim çok bilindik bir marka değil bende 2 yıl önce keşfettim micro power 0.37 kullanmanızı tavsiye ederim 0,37 kendim 6 kg ağırlık ile test ettim karada kuru ağırlık ile misina esniyor kopmuyor aklınızda bulunsun ben surf ve tekne takımlarını bu misina ile yapıyorum bir sorun yaşamadım güzel forumlar...2C654DD8-8729-44ED-85DE-5D2519DE4F42.jpeg

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Ekli dosyayı görüntüle 101891

@simetri
@Oltanın
@Muhayyer
@Balıkoltası
bu durumun 2 sebebı var 1 ci sebebi mısına dogru yerde muhafaza edılmedıyse yıpranmalar olur ornek gunese asırı maruz kalma yada evın nemlı ortamında muhaza edılmesı vs gıbı genelde dukkanlarda satılan mısınalar gunese yada neme vs maruz kaldıklarıda oluyor bu en kalıtelı mısınada olsa oluyor bu yuzden ben mısına almadan once elımle test edıyorum yada dugum atıyorum guc uygulaması yapıyorum gozle gozlemledıkten sonra urunu satın alıyorum acıkcası ben sufıx duraflex boyle bı sorun ıle daha once hıc karsılasmamısdım severek kullandıgım bır mısına belkı uretım hatasıda olmus olabılır. 2 cı sebebide atıs stılınız kursunu kısa tutup sert atıs yapıyorsanız bedene yuk bındırmıs oluyorsunuz gordugum kadarı ılede beden mesafenız kısa 2-2,5 metre demıssınız kısa tutup kursunu bı anda sert bı atıs yaptıgınızda dırek mısınaya yuk bıner ve kopmalar olur bu durum genelde asırı sert yapıya sahıp mısınalarda olur duraflex yapı ıtıbarıyle sert mısınadır sızın beden mısınası ıcın cok esnek bır mısına almanız gerekıyor kı atıs esnasında mısına esnesın marka olarakda trabucco mısınalara baka bılırsınız yada asso yada berkley yada stroft olabılır.

Son düzenleme:

Cabarov

Aktif Üye
Adı
Orhan cabarov
Teşekkur ederım. Evet ben bedeni kısa yapıyorum, genelde 1 ile 1.5 metre arası uzunlukta oluyor. Elimden geldikçe uzağa atmaya calısıyorum, o yüzden sert atıyorum ve kopuyor. Bedeni daha kalın misinayla yapsam bir dezavantajı olur mu ? Geçen yaz evdeki 0,60mm lık markasız bır mısına kullandım hıc kopmadı. 0,60 degıl de 0,50 markalı bır mısına alsam nasıl olur ?
@Oltanın

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teşekkur ederım. Evet ben bedeni kısa yapıyorum, genelde 1 ile 1.5 metre arası uzunlukta oluyor. Elimden geldikçe uzağa atmaya calısıyorum, o yüzden sert atıyorum ve kopuyor. Bedeni daha kalın misinayla yapsam bir dezavantajı olur mu ? Geçen yaz evdeki 0,60mm lık markasız bır mısına kullandım hıc kopmadı. 0,60 degıl de 0,50 markalı bır mısına alsam nasıl olur ?
@Oltanın
hedef balıgınız nedır bılemıyorum ama surf castıng avlanma stılı gercekten cok farklı bı avlanma stılıdır kostek mısına secımı beden mısına secımı takımın sadelıgı yapılısı dugum kalıtesı stonfa locatte yapıstırıcı vs gıbı bır cok faktor var kulakları cınların ersan abımız vardı ıyı bır surf castıng avcısı kendısı ne malzemeler alıyordu sasırıp kalıyordum. mısınanın kalın olması balıgın gormesı demektır ne kadar ınce olursa takım o kadar avcı olur % 100 fc mısına alıp bı deneme yapın ıstersenız yanlız yapı ıtıbarı ıle fc mısınalarda sert bı yapıya sahıptır fc olması avda avantaj sagladıgı kadarda dezavantajda saglaya bılır 0,50 %100 fc mısına alıp deneme atısı yapın ıstersenız baktınız kopmadı o mısınaya devam edebılırsınız.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Misina bobininin üzerinden muhtemelen evsafını yitirmiş 50-60 metrelik kısmını atıp altta kalan kısımından tekrar kullanın
Tahmin ediyorum kopmayacaktır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Decatlonda uygun fiyatlı görünce duraflexin 0.30mm 300mt.bobinini almıştım 6 ay once,o zaman kg.olarak elimdeki diğer birçok misinayı merak edip test etmiştim.En zayıfı duraflex çıktı,bendeki duraflexte aynı şekilde düğüm yeri değilde bedenin ortasindan kopuyordu..Büyük ihtimal üretim hatası ürünler bize denk geldi..Beklemiş bir ürünede benzemiyordu..130 140 gram kurşunla 0.35mm bedenin normalde ortadan herhangi bir misinada bile kolay kolay kopmaması lazım.