Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bel fıtığı ve balıkçılık ?

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sorunların pek çoğu fizik tedavi ile geçer. Ancak, fizyoterapistin gösterdiği her hareketi sabah /akşam yapmanız gerekli. Önemli olan , omurganın etrafında ki kasları güçlendirmek. Geçmiş olsun.

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sorunların pek çoğu fizik tedavi ile geçer. Ancak, fizyoterapistin gösterdiği her hareketi sabah /akşam yapmanız gerekli. Önemli olan , omurganın etrafında ki kasları güçlendirmek. Geçmiş olsun.

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
sıkıntılı hastalıktır.kendisini çok yakınen tanırım.15 yıl yakamı bırakmadı.ne gece ne gunduz bir an olsun peşimden ayrılmadı.radıkal bır karar verdim.lombar 4 ve 5 de tanımlanan fıtık çok buyumuş dedi dr.ameliyat oldum.robatik bir cihazın 4 saatlik operasyonuyla kurtuldum.ameliyat sonrası çok önemli.ağır kaldırmamak ve egzersiz önemli yoksa tekrarlama olasılığı yuksek.şimdi tüm meralarda spin ve surf tarzlarıyla fink atıyorum.tavsiyeederim geçmiş olsun sağlıkla kalın

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gazi geçmiş olsun , inşALLAH rabbim şifasını'da verir.

Mustafa_03

Yeni Üye
Kardesim oncelikle gelmis gecmis olsun.Bu hastaligin ne kadar illet bir sey oldugunu cekmeyenden baskasi bilemez.2013 yilinda belden operasyon gecirdim Allahima sukurler olsun soguklar ve beli zorlamayacak sekilde hareketlerden kacindigim surece bir sıkıntı yok.Sunu unutma her bel agrisida bel fitigi degildi.Bel fitigi genelde kalcaya ve bacaklara vurur direk belevurmaz en azinda bir beyin cerrahi uzmanina giderek emar cektirebilirsin.Bu illet yuzunden cok sevdigim zipkinla balik avciligini birakmak zorunda kaldim cunku bu sporda bele ve sirta kilolarca agirlik takmak zorunda kaliyorsun ama olta avciliginda boyle bir sikinti yok.Sana tavsiyem bel kaslarini kuvvetlendirecek sporları yap kiyi oltaciliginda kendine dikkat ettigin surece bir sikinti yasacagini dusunmuyorum.Tekrar gelmis gecmis olsun Allah acil sifalar versin.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B

BS Okuru

Misafir
Çok sağolun arkadaşlar.

Yarın öğleden sonra Sarıyer İsmail Akgün Devlet hastanesine randevu aldım. Gideceğim doktoru annem uzun yıllardır tanıyor, iki sefer dizinden operasyon geçirmişti çok memnun kalmıştı. Ortopedi doktoruna gidiyorum, artık o ne uygun görürse mr, film vs. ne gerekiyorsa yaptıracağım.

jumaru

Yeni Üye
Adı
Murat
Geçmiş olsun. Bel fıtığı korkulacak bir şey değil. Artık ameliyat çok gerekli durumlar haricinde önerilmiyor bile. Manuel terapi, osteopati uygulamalarını inceleyin. Bu işin eğitimini almış uzman fizyoterapistler birkaç seansta çözüyorlar olayı. Tabii ki ülkemizde teşhisi önce tıp doktorları (ortopedi/nöroloji/genel cerrahi gibi) koyuyor. Uygulama bu şekilde. Bir fizyoterapistin size teşhis koyup tedavi etme yetkisi yok. Fakat bu konuda en güzel tedaviyi de onlar sağlamakta. Bel fıtığına direkt ameliyat diyen doktorlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Ameliyat ancak ileri derece his kaybı, dışkı tutamama, felç gibi oldukça ileri durumlarda gerekebilecek son çaredir. Tekrar geçmiş olsun.

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam fıtığı ilk patlattığındaki 2 haftalık süreçte ayağa vurma olmuyor.Genelde bel/omur kısmında noktasal biryerde fena ağrı oluyor sanki tam o bölgede bir yere içerden çiviyi çakmışlar bırakmışlar.Sonraki evrelerde ayakta çekme/ağrı/uyuşmalar başlıyor.Hemen MR çektir direk çıkıyor bel fıtıklarının 1000de 1i ameliyatlıktır ama hayatın bundan sonra eskisi gibi olmayacağı kesin pisikolojik olarak fena sıkıyor özellikle atak dönemlerinde yaşında genç ise onun psikolojik tarafları ağrısını geçiyor.Atak dönemlerinde beline yüklenme balığa vs ara ver yoksa ağrı fıtık katlanarak artar onun dışında bel fıtığı için en büyük çözüm sırt kaslarını olabildiğince güçlendirip kemiğe/sinirlere yük bindirmeyeceksin youtube/googleden bak bel kasıları ve fıtıkları için bazı altın hareketler var tabi atak dönemlerinde yapma..Sırt kası vücudun en kolay kazandığı ve kaybettiği kastır..Fıtıkla yaşamaya alışacaksın :D Kayaların üstünden olta atmak yoook 5 kilo balık aldıklarını duyduğum gördüğüm halde kayaların üstüne çıkmıyorum hiçbir şey sağlıktan öte geçmez.

yüzeysel olarak ağrı atakları olanlarada burada bir balıkçı abiden öğrendiğim ve denedim baya etkili..Zambak yağını alıp ağrıyan bölgeye sürün mükemmel sonuç.Tabiki tedavi edici değil ama ağrıyı gizliyor

B

BS Okuru

Misafir
Çok gariptir dün ağrılarım vardı hemde ileri derecede. Ayrıca kasık bölgesindede bir ağrı söz konusuydu. Bir tane kas gevşetici içtim bir saat sonrasından itibaren hem kaşık hem bel ağrısı neredeyse yok oldu. Şimdi doktordayım sıra bekliyorum. Bakalım doktor ne diyecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...