Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BOĞAZ İÇİN SHOREJİG KAMIŞ ÖNERİSİ

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar Kıymetli kardeşler abiler, 3 parça kamışın (420 teleskopiklerde dahil) ağırlıklarından kaçmak için ve zaten boğazda çooook uzağa atma gibi bir yarış içinde olmayışımdan ötürü elimdeki surf malzemeleri çıkarttım çok şükür. amacım 270- 330 shore jig kamışlarımla 5000 - 5500 makinelerimi kombinleyip sakin zamanlarda 75- 80 gram kurşunlarla ve sahtelerle kıyıdan avlanmak. (boğaz çok akıntılıdır 200 gramlazım 500 gram olsun çok önemsemiyorum açıkçası ) imzamda bulunan FUJİN 60 gram atarlı kamışla 100 gramları bile denedim gayette güzel 50-75 metrelere attım kamışı çok hırpalamadan. şimdi 1 veya 2 kamış daha almak istiyorum bütçeyi zorlamadan. . aşağıdaki kamışlardan hangisi daha uygun olur kullanan varsa iki kelam ederse çok sevinirim. hepsini alıp 15.000 tl vermek yerine 2 tanesini alıp 5-6 binliraya bitirmek daha işime gelir açıkçası.. 350 - 500 gram makinelerle kombin yapıldığında bendeki kamışlar hiç yormadı SURF takımı gibi. 5li çaparide denedim kurşun arkasıda denedim akıntının az olduğu yerlerde valla boşuna uğraşmışım surf takımlarla (tabi onun zevki farklı ama).

GRAMFİYAT
Daiwa New Legalis 290 cm 28-84 gr Shore Jig Olta Kamışı2633480 TL
Daiwa New Procaster Game 270 Cm 30-120 Gr Shore Jig Kamışı2542910 TL
Fujin New Crow X-Plus NCR-962MH 290 Cm 20-60 Gr Spin Olta Kamışı2472430 TL
Daiwa Spitfire Seabass 3.00M 28-84 gr 2p Spin Olta Kamışı2682580 TL
Okuma Helios Air 2,70 cm 30-80 gr 2 Parça Spin Kamışı1483820 TL

goldbass

Yeni Üye
Adı
Serhat Karadeniz
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Gürkan abi selamlar, rast gelsin. Konu üzerinden baya zaman geçmiş, neye karar verdiniz?
Bende yaya olarak gittiğim için avlara çok yormaya başladı surf. Boğazın akıntısına ve kış ayına da girmek üzere olduğumuz için jiglerle çalışmak mantıklı geldi.
Kamış olarak FUJİN NEW CROW X-PLUS 290 CM 20 -60 GR düşündüm. Sizin tecrübeniz bu geçen zamanda hangi yönde oldu paylaşabilirsen abi

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar. fujini aldım kullanmadım. hatta satılığa bile koydum. 3.20 daiwa legalis serisi kamışları aldım 28-84 gr atarlı çokta iş gördü okuma helios air aldım 30-80 gr atarlı oda çok iyi çıktı bunlarla idare ediyorum. bendeki fujini kullanmadım. arkadaşımınkini denedim bana fazla hassas geldi. ben biraz kalas tipli kamışlara alışığım sanırım.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Kamıştan ziyade bu disiplin ile balık aldınız mı yada verim aldınız mı hocam

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamıştan ziyade bu disiplin ile balık aldınız mı yada verim aldınız mı hocam
1 seneden fazladır shore jig kamışıyla çapari yapıyorum ben. (hernekadar buradaki dostlar yapılmaz desede)evet surf gibi 15 li çapali yapılmıyor, 150 200 metrelere kurşun atılmıyor, ya da 200 gr kurşun atılmıyor ama , akıntının az olduğu yerlerde 6 lı 7 li çapari ile 80 90 100 gr kurşun ile gayette güzel balık alınıyor. hem kamış +makina toplam ağırlık 450 500 gr geçmiyor hem de dilediğim zaman spine dönebiliyorum. çok memnunum hayatımdan :)

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 seneden fazladır shore jig kamışıyla çapari yapıyorum ben. (hernekadar buradaki dostlar yapılmaz desede)evet surf gibi 15 li çapali yapılmıyor, 150 200 metrelere kurşun atılmıyor, ya da 200 gr kurşun atılmıyor ama , akıntının az olduğu yerlerde 6 lı 7 li çapari ile 80 90 100 gr kurşun ile gayette güzel balık alınıyor. hem kamış +makina toplam ağırlık 450 500 gr geçmiyor hem de dilediğim zaman spine dönebiliyorum. çok memnunum hayatımdan :)
Jig ile dişli alabildiniz mi, bence hepimizin merakı bu 😀

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Jig ile dişli alabildiniz mi, bence hepimizin merakı bu 😀
shore jig kamışı ile (beykoz tarafında herkesin aldığı gibi) limon ve palyaço maketle bende sarı kanat lüfer aldım defalarca.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
shore jig kamışı ile (beykoz tarafında herkesin aldığı gibi) limon ve palyaço maketle bende sarı kanat lüfer aldım defalarca.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Shore jig kamışları spine göre çok daha ağır 40-60-100 gram gibi jig ve maketleri atmak için uygun değil mi? Balığı maket ile alıyorsanız bu durumda neden 120 gram spin kamışı ile bel rahat ben rahat av yapmak varken çok daha ağır shore jig kamış ve makine tercih edeyim?

Bu durumda geriye tek seçenek kalıyor shore jig kamışı ile kurşun arkası yapmak. Bu durumda da ağırlık farkından dolayı meradakiler ile dolanma vb gibi sorunlar ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Shore jig kamışları spine göre çok daha ağır 40-60-100 gram gibi jig ve maketleri atmak için uygun değil mi? Balığı maket ile alıyorsanız bu durumda neden 120 gram spin kamışı ile bel rahat ben rahat av yapmak varken çok daha ağır shore jig kamış ve makine tercih edeyim?

Bu durumda geriye tek seçenek kalıyor shore jig kamışı ile kurşun arkası yapmak. Bu durumda da ağırlık farkından dolayı meradakiler ile dolanma vb gibi sorunlar ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
bir bakıma dediğiniz çok doğru. sanırım @omer42 Beyinde merak ettiği durum biraz bu oldu.
DAİWA LEGALİS SHORE JİGGİNG 320 CM 28 - 84 GR bu kamışı kullanırken dediğinize yakın az biraz sıkıntılar yaşadım tabi ister istemez.
36 - 40 gr lık maketlerin uzak atış erimi düştü haliyle. fakat shore jigde yada spinde ''aman efendim denizi kurutayım acayip balık tutayım kasa kasa balıkla geleyim'' gibi bir iddiam ve yeteneğim olmadığından mütevellit çokta üzerine düşmedim.Fakat,
OKUMA HELİOS AİR 270 CM 30 - 80 GR bu kamışla avlanmaya başladığımda biraz daha kendi işimi kolaylaştırmış oldum (ki atar aralığı 30-80 olmasına rağmen 25 30 gr lık maketleri çok daha ileri atabiliyorum ) kamışın hafifliği inceliği shore den ziyade spinde kalmış gibi geldi bana.Cengiz balıkçılıktaki arkadaşlar bu kamışla 100 125 gr kurşunla çapari yaptıklarııda söylediler ama kısa sürede hamur haline gelmesine sebep olur gibi.

Başta dediğiniz BEL rahat BEN rahat durumunu DAİWA LEGALİS SEABASS 274 CM 14 - 56 GR bu kamışla yaptım bildiğiniz öz be öz spin kamışı neticede. dediğiniz gibi de rahat hafif maket için uygun. ama shore jige nedensiz yere alıştım belki çift yönlü kullandığım için de olabilir kolayıma geldi. kurşun arkasında merada dolanma durumuna gelince , okadar kalabalığa çok fazla girmem zaten . kalabalıklaşmaya başladığı an ortam BURADA KISMETİM BİTMİŞ der zevkimi aldığım kadar alıp uzaklaşırım. neticede ben LRF ciyim Bedri Bey.. Spincilerin merasında kıt spin bilgimle ahkam kesmek yada av şekli geliştirmek henüz bana ters. AMACIM TEK KAMIŞLA HEM KÜÇÜK ÇAPARI YAPMAK HEMDE MAKETLE DİŞLİSİYDİ OSUYDU BUSUYDU ürik asit yarışına girmeden başkalarıyla av yapmak. yanımdaki 10 lüfer almış ama ben shore jig kamışı kullandığım için 3 lüfer almışım inanın zerrece umrumda değildir böyle hırslar. Ama LRF de bostancı sahilde yürüye yürüye kartala kadar tararım farklı silikon farklı jigheadlerle. orda birazcık hırs yapabilirim.
kusura bakmayın kafanızı şişirdim. umarım cevap verebilmişimdir sorulara.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bir bakıma dediğiniz çok doğru. sanırım @omer42 Beyinde merak ettiği durum biraz bu oldu.
DAİWA LEGALİS SHORE JİGGİNG 320 CM 28 - 84 GR bu kamışı kullanırken dediğinize yakın az biraz sıkıntılar yaşadım tabi ister istemez.
36 - 40 gr lık maketlerin uzak atış erimi düştü haliyle. fakat shore jigde yada spinde ''aman efendim denizi kurutayım acayip balık tutayım kasa kasa balıkla geleyim'' gibi bir iddiam ve yeteneğim olmadığından mütevellit çokta üzerine düşmedim.Fakat,
OKUMA HELİOS AİR 270 CM 30 - 80 GR bu kamışla avlanmaya başladığımda biraz daha kendi işimi kolaylaştırmış oldum (ki atar aralığı 30-80 olmasına rağmen 25 30 gr lık maketleri çok daha ileri atabiliyorum ) kamışın hafifliği inceliği shore den ziyade spinde kalmış gibi geldi bana.Cengiz balıkçılıktaki arkadaşlar bu kamışla 100 125 gr kurşunla çapari yaptıklarııda söylediler ama kısa sürede hamur haline gelmesine sebep olur gibi.

Başta dediğiniz BEL rahat BEN rahat durumunu DAİWA LEGALİS SEABASS 274 CM 14 - 56 GR bu kamışla yaptım bildiğiniz öz be öz spin kamışı neticede. dediğiniz gibi de rahat hafif maket için uygun. ama shore jige nedensiz yere alıştım belki çift yönlü kullandığım için de olabilir kolayıma geldi. kurşun arkasında merada dolanma durumuna gelince , okadar kalabalığa çok fazla girmem zaten . kalabalıklaşmaya başladığı an ortam BURADA KISMETİM BİTMİŞ der zevkimi aldığım kadar alıp uzaklaşırım. neticede ben LRF ciyim Bedri Bey.. Spincilerin merasında kıt spin bilgimle ahkam kesmek yada av şekli geliştirmek henüz bana ters. AMACIM TEK KAMIŞLA HEM KÜÇÜK ÇAPARI YAPMAK HEMDE MAKETLE DİŞLİSİYDİ OSUYDU BUSUYDU ürik asit yarışına girmeden başkalarıyla av yapmak. yanımdaki 10 lüfer almış ama ben shore jig kamışı kullandığım için 3 lüfer almışım inanın zerrece umrumda değildir böyle hırslar. Ama LRF de bostancı sahilde yürüye yürüye kartala kadar tararım farklı silikon farklı jigheadlerle. orda birazcık hırs yapabilirim.
kusura bakmayın kafanızı şişirdim. umarım cevap verebilmişimdir sorulara.
Estağfurullah kafa şişirme olur mu. Harika şekilde açıklamışsınız durumu. Umarım denk gelirsek bir gün merada bolca sohbet etmek dileğiyle.