Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğazda kurşun arkasına Twinpower'mı Fliegen mi?

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle herkese merhaba,

Değerli fikirlerini paylaşacak hobidaşlara şimdiden teşekkür ederim. Şunu belirtmeliyim ki forumda geçmişte bununla ilgili konuşulan konuları okudum ama ya araya başka konular girmiş ya da tam aradığım cevabı bulamadım. Bana göre asıl soru sorulmamış ya da cevabı verilmemiş.

Merakım şudur ki ; boğazda kurşun arkasında ekseriyetle kullanılan makineler jig makineleri. Kuvvet açısından surf makinelerden kuvvetli olduklarını hepimiz biliyoruz ama benim kafamda oturmayan özellikle bir nokta var. Yani kafamdaki en önemli soru. Kurşun arkasının icadı açıktaki balığı kandırmak olduğu için erim çok önemli değil mi? Erim önemli ise Fliegen ( aynı kamış, aynı atıcı, aynı ip, aynı kurşun ile) daha uzağa atmaz mı? Yanıt evet ise ne kadar bir erim farkı olur 2 kaliteli jig/ surf makine arasında. Yani tek makine alacak bütçe var ise sadece kurşun arkası avı özelinde Fliegen mi tercih edilmeli yoksa Twinpower mı?

Kurşun arkası tecrübem 0 gibi bir rakam. Fakat spinde sık sık yaşıyoruz bu durumu balık biraz uzakta olunca kendo vb sahteler ile balık alamazken assassin takınca erim artıyor ve balık alma şansın yükseliyor. Bu sene merada kimse balık alamazken bizim @OmerAydın ile mesafeden dolayı ( tabi ki kamış makine uyumu da dahil) balık aldığımız günler yaşadık. Bu durum kurşun arkasında da yaşanabilir mi? Fliegen kullanan biri Twin kullanana göre erimden dolayı daha avantajlı değil midir?

Bu soru işaretimin temel nedeni yukarıda da bold yazdığım üzere disiplinin icat edilişi erim sorunu iken neden üretilme amacı uzak mesafelere atmak olan surf makineler yerine jig makineler tercih edildiğidir.

Faryalı

Daimi Üye
Genelde Surf kafalı alanlar 1 yıl geçmeden satıyor çünkü dişliler sanırım ağır işçiliğe uygun değil. İleri atmak mesele değil akıntıda o ağırlığı çekme. Sarım hızları da etkili balığı kandırmada o ayrı bir başlık. Twinpower derim ben. Boğazda av yapan üstadlar daha detaylı konuya değinirler.

ahmedoluk

Üye
Aktif twinpower 8000pg kullanıyorum, arkadaşım yeni fliegen aldı, bir kaç atış denedim. Benimde almak niyetim vardı. Mesafeyi hatırı sayılır şekilde artırıyor gibi görünüyor ama makinenin kullanım rahatlığı sıfır, kolu çok küçük ve hissiyat yok, ele oturmuyor. Ben jig makinesi ile iyi mesafe atabiliyorum jig'le devam etmeye karar verdim. Arkadaşım gayet memnun kaldı ama, daha iyi balık almaya başladı .

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TektusKOR

Üye
Adı
Fatih
Bende ekleyim
Aklımdan geçen fantezi

405 gram ağırlığı
20 kg drag
3.5 devir 9+1 bilya ile
Shimano 22 kisu special 45
Topuz değiştirilerek
Kullanılamazmı

Ekli dosyayı görüntüle 121273
Bana kalırsa çok güzel olur😊
Shimno da yeni serilerinde katolog açıklması olarak ekstra güçlendirilmiş dişli sistemi ile daha zor koşullarla baş edebilme gibi tabirler kullanıyor.
Tabi orta segment ultegrlar dahil topuz şart oluyor at çek olayında.

Aero technium serisi sanırım bu model. Avrupa ile yerel piyasaya göre isim değiştirmiş olabilirler.

Ekli dosyalar

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Daha önce topuz takılmış hali ile satılmış forumda.
aklıma şeytanlar giriyor acebalarla :)
Hatta hoş gözüküyor.
Muhtemelen son nokta olur benim için diye düşünüyorum ( ona da vakit var :) )

1673931144890.png
1673931188919.png

Yanına da kamışını alırsak off offff

1673931447964.png

1673931335274.png

1673931360601.png

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aktif twinpower 8000pg kullanıyorum, arkadaşım yeni fliegen aldı, bir kaç atış denedim. Benimde almak niyetim vardı. Mesafeyi hatırı sayılır şekilde artırıyor gibi görünüyor ama makinenin kullanım rahatlığı sıfır, kolu çok küçük ve hissiyat yok, ele oturmuyor. Ben jig makinesi ile iyi mesafe atabiliyorum jig'le devam etmeye karar verdim. Arkadaşım gayet memnun kaldı ama, daha iyi balık almaya başladı .

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Selamlar,

ikisini de deneyimlemiş olmanız benim açımdan çok kıymetli. Twinpower deneme şansım oldu fakat Fliegen deneyemedim. Koldur topuzdur bunlar modifiye edilebilen kişiselleştirilebilen şeyler onları aşarız. Benim merak ettiğim konu ise balık binmeden hallerini düşüdüğümüzde 200-250 gram kurşun ile at-çek yaparken Fliegen Twin'e göre zorlanıyor mu? Ağırlaşıyor mu? Eğer bunun cevabı evet ise bu katlanılmayacak kadar mı? Yani Erim den elde edilecek avantaj için dezavantajları göz ardı edilebilir mi edilemez mi?

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İkisinede sahip biri olarak,
1.Fliegen 490gr..twinpower 635 gr.takımı oluşturduğunda ağırliktan dolayı fliegen önde..
2.Çekiş olarak (boş 250gram)aralarında bariz fark yok.Twinpower bir tık önde,yalnız fliegende topuz kol ile karşilaştırıyorum.Topuz kol fliegen'e şart.
3.Erim olarak iyi ip misina kullanıldığını farz ederek fliegen ile belki 5 belki 10 mt daha ileri atabiliyorsun.Başkasinin kullanımında fark dahada çogalabilir mi?Pek sanmıyorum.
4.Bogaz için konuşacaksak,fliegen yapısı hassas dolayısıyla az ava gidiyorsan veya balığın açıkta olduğu zamanlarda kullanmak daha mantıklı.
(Twinpower in varsa)
6.Twinpower zaten jig makinası olması,94cm sarımı ile palamut,lüfer vs.icin zaten genelde 1.tercih kullananlar için.
Kullanıcı ile değişmekle birlikte şahsi yorumum öncelikle twinpower,sonra fliegen..

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İkisinede sahip biri olarak,
1.Fliegen 490gr..twinpower 635 gr.takımı oluşturduğunda ağırliktan dolayı fliegen önde..
2.Çekiş olarak (boş 250gram)aralarında bariz fark yok.Twinpower bir tık önde,yalnız fliegende topuz kol ile karşilaştırıyorum.Topuz kol fliegen'e şart.
3.Erim olarak iyi ip misina kullanıldığını farz ederek fliegen ile belki 5 belki 10 mt daha ileri atabiliyorsun.Başkasinin kullanımında fark dahada çogalabilir mi?Pek sanmıyorum.
4.Bogaz için konuşacaksak,fliegen yapısı hassas dolayısıyla az ava gidiyorsan veya balığın açıkta olduğu zamanlarda kullanmak daha mantıklı.
(Twinpower in varsa)
6.Twinpower zaten jig makinası olması,94cm sarımı ile palamut,lüfer vs.icin zaten genelde 1.tercih kullananlar için.
Kullanıcı ile değişmekle birlikte şahsi yorumum öncelikle twinpower,sonra fliegen..
Harun Bey değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bilhassa iki ürünü de tecrübe etmiş kişilerin kıyaslaması çok değerli. 2 ürün arasındaki erim farkı eğer 5-10-20 metre ise benim kafamda kurduğum erim farkı zaten yok demektir. Bu durumda kuvvet, dayanıklılık gibi etkenler ile Twinpower ya da üstü kalitede jig makineleri daha mantıklı hale geliyor.

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
İki makineye de sahip olup ikisini de aktif kullanan biriyim. İkisinin yeri ve mekanı ve zamanı farklı.

Hızlı balıkta, yakın balıkta twinpower açık ara avantajlı. Çok açık balıkta, kuvvetli akıntılarda, ağır kurşunla dibi tarama işlerinde ise fliegen avantajlı.

Güç konusunda twin kesinlikle fliegenin yanına gelemez. Sarım rahatlığı bambaşka fliegende..

Ama tek makine alacağım hangisi derseniz twinpower derim. Daha çok amacla kullanilabilir. Bir de fliegen daha narin bir makine, onu da düşünmek lazım.