Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğazda kurşun arkasına Twinpower'mı Fliegen mi?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sizin de belirttiğiniz gibi biri surf makina, diğeri jig. Surf dediğiniz zaman uzağa yemli takımı atarsınız ve beklersiniz.
Bu açıdan bakıldığında kurşun arkası yöntemi surf müdür jig midir? Hangisine daha çok benziyor.
Surf makina böyle ağır bir at-çek için uygun mudur?
Sanki jig makinalar bu işe daha uygun yapılmıştır diye düşünebiliriz.
Mesafe önemli ama sürdürülebilirlik daha önemli.

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Fliegen td ve twinpower 8000 kullanıcısıyım , erim mesafesi olarak twinlede fliegenle düştüğüm yere düşebiliyorum , balığa gittiğimde her iki makinede yanımda oluyor fakat önceliğim her zaman twin , twin balık varken biraz kolları yorar fliegenle balık yokmuş gibi gelirsin bi bakarsın sarıkanat var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fliegen td ve twinpower 8000 kullanıcısıyım , erim mesafesi olarak twinlede fliegenle düştüğüm yere düşebiliyorum , balığa gittiğimde her iki makinede yanımda oluyor fakat önceliğim her zaman twin , twin balık varken biraz kolları yorar fliegenle balık yokmuş gibi gelirsin bi bakarsın sarıkanat var

Mert Bey değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Kişisel bir sorum olacak. Fliegen bu kadar rahat sarıyor ise neden önceliğiniz twin :)

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Mert Bey değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Kişisel bir sorum olacak. Fliegen bu kadar rahat sarıyor ise neden önceliğiniz twin :)
Ben genelde radarda (Üsküdar )avlanıyorum mera çok ilişkenli hızlı toplamak gerekiyor fliegen 81 sarıyor biraz yavaş kalıyor haliyle bu sebepten twinle devam ediyorum fakat Kandilli Çubuklu tarafları için fliegenle daha rahat av yapılabilir

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Tüm cevapları ilgi ile okudum @Bedri35 ne olacak bizim bu erim takıntımız , bitmek bilmeyen kaşıntımız :) Hali hazırda Twin kullanıyorum genelde av yaptığım bölge Çubuklu , Kandilli 215 gr ve üzeri kurşun kullanıyorum akıntı durumundan ziyada suyun basması diye tabir ettiğimiz olay ve çinekop sarıkanat ile makinenin belli devirin altında ağırlaşması twine bunu yapan surf makineye neler yapmaz diye düşünmeme sebep oldu ama burada yazılanları okuduktan sonra daha da bir meraklandım ilk fırsatta denemeden kesin bir kanıya varamayacağım anlaşılan :)

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Tüm cevapları ilgi ile okudum @Bedri35 ne olacak bizim bu erim takıntımız , bitmek bilmeyen kaşıntımız :) Hali hazırda Twin kullanıyorum genelde av yaptığım bölge Çubuklu , Kandilli 215 gr ve üzeri kurşun kullanıyorum akıntı durumundan ziyada suyun basması diye tabir ettiğimiz olay ve çinekop sarıkanat ile makinenin belli devirin altında ağırlaşması twine bunu yapan surf makineye neler yapmaz diye düşünmeme sebep oldu ama burada yazılanları okuduktan sonra daha da bir meraklandım ilk fırsatta denemeden kesin bir kanıya varamayacağım anlaşılan :)
İşte fliegende bunu hissetmessiniz , ben ilk fliegenle avlanmaya başladığımda balık varmı su basıyor mu anlamıyordum bile , hatta fliegenle ilk lüferi aldığımda kıyıya kadar boş geldiğimi zannediyordum

Bazı zamanlar Çubukluda avlanıyorum denk gelirsek fikir oluşması açısından deneyebilirsiniz

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
İşte fliegende bunu hissetmessiniz , ben ilk fliegenle avlanmaya başladığımda balık varmı su basıyor mu anlamıyordum bile , hatta fliegenle ilk lüferi aldığımda kıyıya kadar boş geldiğimi zannediyordum

Bazı zamanlar Çubukluda avlanıyorum denk gelirsek fikir oluşması açısından deneyebilirsiniz

Teşekkürler denk gelirsek güzel bir tecrübe olur benim için :)

Djsavas

Yeni Üye
Adı
Sv8216Sv.
İki makineye de sahip olup ikisini de aktif kullanan biriyim. İkisinin yeri ve mekanı ve zamanı farklı.

Hızlı balıkta, yakın balıkta twinpower açık ara avantajlı. Çok açık balıkta, kuvvetli akıntılarda, ağır kurşunla dibi tarama işlerinde ise fliegen avantajlı.

Güç konusunda twin kesinlikle fliegenin yanına gelemez. Sarım rahatlığı bambaşka fliegende..

Ama tek makine alacağım hangisi derseniz twinpower derim. Daha çok amacla kullanilabilir. Bir de fliegen daha narin bir makine, onu da düşünmek lazım.
Fligen dahamı güçlü??

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Twin power kullandım, fliegen kullanmadım.
Twin bana artık ağır geliyor ( ihtiyarlamaya başlamışız )

Ama aklım takılan tek makine var şimdi

SHIMANO POWER AERO 14000 XSC PG

Devir: 3.5
Rulman: 8+1
Ağırlık: 525gr
Sarım Hızı: 84cm
Drag Kuvveti: 20kg

sadece jig makinelerine göre biraz daha kaba gibi gözüküyor
Ama hafif

1710828439442.png