Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaziçi'nde Rapala ile Avlara Devam

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Okuyunca ne oldu dedim biri bir suçmu işledi diye lakin öyle bir şey yok. Yasalar ve sirküler dahilinde yapılmış bir av bu dolayısıyla kimsenin diyecek bir şey olamaz. Yok bence bu av olmamalı diyorsanız eğer sirküler ile balıkçılık ile kim yetkili kuruluş ise temasa geçer sirkülerin ve kanunların değişmesini istersiniz. Anlarım, mesela 40 cm lik bir akya tutulsa ve çemkirilse veya 20 - 30 - 50 kilolara ulaşan bir balık için yapılsa veya sürüden ziyade bir balık için yapılsa sinarit için yapılsa jig ve balık bulucular için çemkirilse zaten sayısı az olan balık türleri mesela taş balıklar için yapılsa anlarım ama bu av için bu tip çemkirmeleri anlamıyorum. Siz biz amatörce yapılan sayı ve limitlere uymak bir yana kendi içlerinde limitleri yukarı çekerek avlanan kişileri bırakın ve bu işin kanun koyucularına çemkirin lütfen.
Sİrkülere uygun, amatör bir avcı olarak 4 tane balık tutup rapor koyuyoruz boylarıda 24-33 cm arası, ona bile laf ediliyor, kişiyi tanımadan etmeden
katliamcı damgası vuruluyor hemen. Gören de gırgırlar gibi 12 cm lik yaprak tohumları tuttuk da raporladık sanacak.
Ne reklam yapmamız kaldı ne de vurdum duymaz olmamız. Diğer forumlarda olduğu gibi böyle gittiği sürece kimse rapor koymayacak en başta da ben.
Güzel bir rapor açalım dedik dert oldu. Bundan sonra bende sadece gelen raporları takip edeceğim, tuttuklarımı raporlamadan...Artık yeter...

Turuncu

Aktif Üye
Adı
Tamer
Şu aralar lüferin yumurtlama zamanı uğrunda kampanyalar yapılıyor neslini korumak için sizler birde marifetmiş gibi yayınlıyorsunuz ne kadar vahim bir durum.<pes doğrusu bu kadarda vurdum duymazlığa.....
Amatör balık avcısı sirküler dahilinde istediği kadar yakalar amatörün 10 yılda yakaladığını
gırgır 1 saate yakalar. Boş boş düşüncesizce konuşma.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Gene aynı terane... Boğazın en bilinçli avcılarından olan bizlere böyle suçlamalarda bulunanları bir gün boğaza davet ediyorum. Tanışırız, beraber olta sallarız, balık üzerine konuşuruz. Bu işin nasıl bir disiplin olduğunu daha iyi görürler ve tutulan her balığın bizim için değerini daha iyi kavrayabilirler.

yerimhamsiyi

Yeni Üye
Adı
bahadır ayyıldız
çekememezlik var.. çekemeyen insanlara savunmasız kalıp ''pes'' mi diyorsunuz boğazın bilinçli ve güzel ahlaklı balıkcı dostlarım... aldırmayın!...

deep3434

Yeni Üye
Adı
LE
Eline koluna sağlık süper balıklar.Böyle raporları gördükçe keyfimiz yerine geliyor sağol.

altaycan

Üye
Adı
Altay CAN
Birol kardeşim tebrik ederim.

olta ile yakalanmış balıkları (sirküler çerçevesinde) beni sevindiriyor, böyle raporları görmek büyük keyif veriyor. selamlar....

Altay CAN
B rh +
1963 ist.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Birol kardeşim tebrik ederim.

olta ile yakalanmış balıkları (sirküler çerçevesinde) beni sevindiriyor, böyle raporları görmek büyük keyif veriyor. selamlar....

Altay CAN
B rh +
1963 ist.
Teşekkürler Altay Bey.
Saygılar.

eminsöyler

Yeni Üye
Adı
ibrahim emin söyler
Konuyu uzatmayayım dedim ama yazmadan geçemedim.Çekememezlik söz konusu değil yanlış anlaşıldım galiba.benim arzum balık yumurtadayken bırak sirkülere uygun balık yakalamayı restorantlarda bile yemememiz gerekir sürdürebilirlik av için bizlerin öncü ve örnek olması lazım .Bende balık tutkunuyum genelde marmara ereğlisi ve yeniçiftlik taraflarında av yaparım oda eylül ve ocak arası elimden geldiği kadar etrafıma denizin bize ne kadar yarar getirdiğini ve onu korumamız gerektiğini anlatırım.Ama boğazda olsun köprüde olsun her mekanda kıyı avcılığının nasıl yapıldığını görüyorum her taraf poşet ve çöp yığınları sirkülerden ziyade bu konuylada ilgilenirseniz sevinirim.Herkese saygılar.