Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu kamış hakkında ?

muratmurat

Aktif Üye
Adı
MURAT TOMRUK
Bu yüksek atarlı konuya bir eklemede benden; 300 gr kurşunu 75 metreye fırlatmak için güç uygulandığında misinayı tutan parmağınıza üçretsiz olarak dikiş atılır....:harika::p
nihat kardeşim parmak koruyucu diye bir şey var selin eline düşmektense:)

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Aslında dünyada 250 gram atan kamış var.Zorlarsanız 300 de atar ama
bu kamışlar 500 USDden aşlar en kötüsü ve öyle 250 atarlıları da 1000 USDden aşağı zor bulunur.
Sağlam bir 220 atarlı kamış İstanbula hayli hayli yeter....

muratmurat

Aktif Üye
Adı
MURAT TOMRUK
Aslında dünyada 250 gram atan kamış var.Zorlarsanız 300 de atar ama
bu kamışlar 500 USDden aşlar en kötüsü ve öyle 250 atarlıları da 1000 USDden aşağı zor bulunur.
Sağlam bir 220 atarlı kamış İstanbula hayli hayli yeter....
Teşekkür ederim birol kardeşim acaba bogazda kullandıkları asansör sistemi konusundada bilgin varmı acaba aklıma takıldıda nasıl bir sistem kullanıyorlar
sağlıcakla kal

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Evet asansör sistemini biliyorum.Hatta bir defasında beraber av yaptığımız arkadaşlar Radarın orda denemişlerdi.
Atabildikleri kadar ağır kurşunu ucunda misina ile atıyorlar ve ucunu Kamışla kıyıya sabitliyorlar.Bir el oltasu alıp,misinanın ucuna zargana uzun oltasından hazırlanmış ve baş-son kısımlarından misina ile ipe çamaşır asar gibi bu kamışın ucundaki misinaya minik fırdöndüler sayesinde asıyorlar.Balık vurunca takıma bağlı el oltasını elle çekiyorlar.
Anlatması zor ama umarım tarif edebilmişimdir.

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Ben daha farklı bir biçimini biliyorum; (gerçi ben de kullanmadım hiç) atılabildiği kadar ağır kurşun ve kıyıdan kamış ile sabitlemeye kadar aynı; ancak bu stilde el oltası kullanılmıyor; bir kulaç civarı hırsızlı köstek hazırlanıyor; diğer ucuna klipsli fırdöndü bağlanıyor; yem takıldıktan sonra klips ana bedene geçirilip bırakılıyor ve köstek yavaş yavaş aşağıya doğru inip suyun içine ve sanıyorum akıntının da etkisi ile dibe makaradaki ana bedenin fırdöndüsüne kadar gezerek iniyor; bu esna da da balık vurabiliyor, fırdöndüye sabitlendiği zaman da...Balık vurup yakalandığında da kamış ve makina ile kıyıya alıyorlardı...

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer

Bu kamış 600-800 atarlı :)

Rıza Kaya

Aktif Üye
Adı
Rıza Kaya
evet kamış atarı neyse ondan daha az ağırlık atmak faydalı oluyo bende alba star 150gr atarlı var 100 gr ı çok rahat atıyorum ama ağırlık 125 gr olduğu zaman sorunlar başlıyor yakına atıyosunuz istediğiniz yere gitmiyo v.s

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
sevgili coredon. bir kaç defadır denk geldim. aynı süreçteyiz bendede vengeance vardı. kuzen şiddetle benden nexave istiyorda. bendemi alsam diye dusunuyorum. alırsan banada söylermisin ne aldıgını ve tecrubelerini paylaşmanı rica edecegim...nexave 4.20 mi 4.50 mi almayı planlıyorsun acaba?? yoksa daha önce kullandıgın 450 bence al bir tane istavrite elindekini kullanırsın 4.50 ile rapala yaparsın..tabi tercih senin ama fikir anlamında..