Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu kaşık nerelerde kullanılır

rserdars

Aktif Üye
Adı
Serdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhabalar Serdar , senin kamışın atarı kaç acaba onu yazarsan daha iyi olur
Merhaba tekrardan. Kamışı buldum ve üzerindeki bilgileri okudum. Tam net olması adına.
dam spin kamış 270 cm ve 10-30 gr atarlı.
ip misina 0.10 mm. Ve 2 no mepps

rserdars

Aktif Üye
Adı
Serdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bu kamışla da atarsın ama mesafen çok düşük olur , tahmini 10 mt gibi anca atarsın , misinayı biraz inceltebilirsen yada ip misanaya geçersen biraz daha uzağa atarsın , ben 210 cm 8-30 atar bir kamış ve 0.20 mm misina ile 6 gramı mepsi 20mt gibi atabiliyorum, devamlı at çek yapacaksan bir kamış alman daha iyi olur.
Açıkçası avlanacağım yerde 2 no mepps kullanılıyor genelde. Bu mepps e göre atarlı yeni kamış mı almak mantıklı yoksa 4 no fln mı mepps alım kendi kamışıma devam etmek mi? 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba tekrardan. Kamışı buldum ve üzerindeki bilgileri okudum. Tam net olması adına.
dam spin kamış 270 cm ve 10-30 gr atarlı.
ip misina 0.10 mm. Ve 2 no mepps
Kamışın tam bir spin kamışı , tahmini 20-25 mt civarında atarsın bu da yeterli olur bence gölde mi akarsuda mı avlanıyorsun.

rserdars

Aktif Üye
Adı
Serdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kamışın tam bir spin kamışı , tahmini 20-25 mt civarında atarsın bu da yeterli olur bence gölde mi akarsuda mı avlanıyorsun.
Gölde kullanacağım. Bolu abant gölünde. Acaba mepps noyu büyütmeye gerek var mı?

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gölde kullanacağım. Bolu abant gölünde. Acaba mepps noyu büyütmeye gerek var mı?
Orada avlanan tanıdığın yok mu onlara sorsan daha iyi olur çünkü Abantaki avlanma şekli diğer yerlere pek benzemiyor , okuduğum kadarıyla orada alabalık derinde avlanıyormuş bu tarz kaşıklar da bulundur bence Fladen Wedge tarzı.

rserdars

Aktif Üye
Adı
Serdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Orada avlanan tanıdığın yok mu onlara sorsan daha iyi olur çünkü Abantaki avlanma şekli diğer yerlere pek benzemiyor , okuduğum kadarıyla orada alabalık derinde avlanıyormuş bu tarz kaşıklar da bulundur bence Fladen Wedge tarzı.
Genelde çoğunluk hep mepps kullanıyor. Özellikle alabalık için 2-3 numaralar.