Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu malzemeler nasıl?

cmhrcnr

Yeni Üye
Benim bütçem takım için 250-300 tl

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Okuma Salina Sea Spin. Makina okuma ceymar 40.

10-40 gr 240 cm 2 parça taşıma boyu 120 cm ağırlık 180 gr Aksiyon HAFİF

15-45 gr 288 cm 2 parça taşıma boyu 147 cm ağırlık 200 gr Aksiyon ORTA

20-60 gr 300 cm 2 parça taşıma boyu 155 cm ağırlık 195 gr Aksiyon ORTA-SERT

Outdoor_4977543.jpg pr_01_644390.jpg

Son düzenleme:

cmhrcnr

Yeni Üye

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
2.40 veya 2.88 avlağınıza göre birini seçin.
Yanlız tatlı su için 2.40 daha uygundur.
Denizdede kulanacaksanız 2.88.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bahse konu modelleri detaylı bir şekilde test etmeye çalıştım. Sizin sorunuza cevaben bilgi amaçlı nacizane görüşlerimi paylaşmak isterim.

Dam Effzett SLR 20-40 gr
SLR (Super Long Range) özellikle en uzak erim amacıyla tasarlanmış bir kamış.
Her ne kadar 20-40 gr anılsada daha düşük ağırlıkları da hatırı sayılır mesafelere iletebilen güzel bir kamış.
Erim konusunda 130-140 tl bandında bu kamışı geçebilecek bir kamış şahsen ben kullanmadım.
Mukavemet seviyesi sanıyorum CW*120 ve bence yeterli.
Hissiyat konusunda biraz zayıf EFFZETT PRO ZANDER le kıyaslandığında 100 üzerinden 70-75 gibi
Drop shot a uygun değil ama zorunlu kalınırsa kullanılabilir. TAVSİYE EDERİM.

Meth DS Distance Spin Kamış 7-28gr
Kamış adındanda anlaşılacağı gibi DS(DROP SHOT) serisi DISTANCE (mesafe) sınıfı bir ürün.
Aksiyonu yarı hızlı dan hızlıya yönelik . Erim konusunda SLR baz alınırsa 100 üzerinden 80-85 verimli
Mukavemet CW*100 sınıfı .Hissiyat konusunda EFFZETT PRO ZANDER baz alınırsa 100 üzerinden 90.
Özellikle drop shot yaparken dip haritasını avucumda hissediyorum. Balığın en ufak hamlesinde de yeterli bildirimi alırsınız.
Ters açıdan bakılırsa sizin sahteye vermek istediğiniz aksiyonu da iyi ileten bir kamış.

Her ne kadar 7-28 anılsada erim açısından düşük ağırlıkta nispeten vasat.
Ancak 11-12 gram seviyesinden sonra kendini gösteren ve zorunlu kalınırsa 36 grama kadar kullanılabilecek bir ürün. Bu bilgi sizi yanıltmasın 36 gramı da bazı 10-40 gram kamışlardan iyi atıyor. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.

Benim diğer üzerinde durduğum model ise NANOFLEX G2 idi.
Kamış tamamen mukavemet amaçlı yapılmış ve bu konuda da oldukça başarılı. CW*200 iyi bir değer.
Ancak erim konusunda ve hissiyat konusunda çok ödün vermiş. Diğer açıdan bu kamışla yerden kesemeyeceğiniz veya dizginliye meyeceğiniz balık yok gibi. Özellikle kafa atıp misinayı kopartmak konusunda uzman türler bile boşa uğraşır.Aynı fiyat bandında alternatif ürünlerin olması ve hissiyatsız lığı en büyük eksileri.. Yayın hastası değilseniz TAVSİYE ETMEM

EFFZETT DROPSHOT DISTANCE MODELİ 255 Gr ağırlıktaki TestCurve
DAM EFFZETT.jpg

Son düzenleme:

cmhrcnr

Yeni Üye
Bahse konu modelleri detaylı bir şekilde test etmeye çalıştım. Sizin sorunuza cevaben bilgi amaçlı nacizane görüşlerimi paylaşmak isterim.

Dam Effzett SLR 20-40 gr
SLR (Super Long Range) özellikle en uzak erim amacıyla tasarlanmış bir kamış.
Her ne kadar 20-40 gr anılsada daha düşük ağırlıkları da hatırı sayılır mesafelere iletebilen güzel bir kamış.
Erim konusunda 130-140 tl bandında bu kamışı geçebilecek bir kamış şahsen ben kullanmadım.
Mukavemet seviyesi sanıyorum CW*120 ve bence yeterli.
Hissiyat konusunda biraz zayıf EFFZETT PRO ZANDER le kıyaslandığında 100 üzerinden 70-75 gibi
Drop shot a uygun değil ama zorunlu kalınırsa kullanılabilir. TAVSİYE EDERİM.

Meth DS Distance Spin Kamış 7-28gr
Kamış adındanda anlaşılacağı gibi DS(DROP SHOT) serisi DISTANCE (mesafe) sınıfı bir ürün.
Aksiyonu yarı hızlı dan hızlıya yönelik . Erim konusunda SLR baz alınırsa 100 üzerinden 80-85 verimli
Mukavemet CW*100 sınıfı .Hissiyat konusunda EFFZETT PRO ZANDER baz alınırsa 100 üzerinden 90.
Özellikle drop shot yaparken dip haritasını avucumda hissediyorum. Balığın en ufak hamlesinde de yeterli bildirimi alırsınız.
Ters açıdan bakılırsa sizin sahteye vermek istediğiniz aksiyonu da iyi ileten bir kamış.

Her ne kadar 7-28 anılsada erim açısından düşük ağırlıkta nispeten vasat.
Ancak 11-12 gram seviyesinden sonra kendini gösteren ve zorunlu kalınırsa 36 grama kadar kullanılabilecek bir ürün. Bu bilgi sizi yanıltmasın 36 gramı da bazı 10-40 gram kamışlardan iyi atıyor. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.

Benim diğer üzerinde durduğum model ise NANOFLEX G2 idi.
Kamış tamamen mukavemet amaçlı yapılmış ve bu konuda da oldukça başarılı. CW*200 iyi bir değer.
Ancak erim konusunda ve hissiyat konusunda çok ödün vermiş. Diğer açıdan bu kamışla yerden kesemeyeceğiniz veya dizginliye meyeceğiniz balık yok gibi. Özellikle kafa atıp misinayı kopartmak konusunda uzman türler bile boşa uğraşır.Aynı fiyat bandında alternatif ürünlerin olması ve hissiyatsız lığı en büyük eksileri.. Yayın hastası değilseniz TAVSİYE ETMEM

EFFZETT DROPSHOT DISTANCE MODELİ 255 Gr ağırlıktaki TestCurve
Ekli dosyayı görüntüle 54577

Çok teşekkür ederim detaylı açıklama için benim için çok faydalı oldu.

reelmaster hocam ,
Dam Effzett Pro Zander Spin Kamış 10-30gr Atar 270cm ,kamış hakkında bilginiz varmı.benımde aklımdan bu geçiyordu.