Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu malzemeler nasıl?

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
reelmaster hocam ,
Dam Effzett Pro Zander Spin Kamış 10-30gr Atar 270cm ,kamış hakkında bilginiz varmı.benımde aklımdan bu geçiyordu.
Aslında yukarıdaki kıyaslamalarda baz alındığı için karekterini az çok çözmüşsünüzdür diye düşünüyorum. Çok sert,çok stiff,çok hissiyatlı ama eforsuz erimi nispeten düşük bir model. Ben daha çok tatlı suya yönelik olduğunu düşünüyorum.Bu tür kamışlardan hoşlananlar için fiyat-performans kamışı. Nispeten biraz alışkanlık ve ustalık gerektiriyor. Sabırsız ,heyecanlı ,sert tasmalama ya alışık biri için bol bol balık dudağı-derisi veya pulu avlatabilir :) Usta ve sabırlı ellerde de keyif ürünü olabilir.

cmhrcnr

Yeni Üye
D.A.M Effzet SLR 270cm 20-40gr bu derim.
her bir şeyi rahat...
meps bile atıyoruz bunla.
siz toplam bütçenizi yazın yazın ki seçenek genişlesin alternatif artsın... belki kafa karışır ama yine de daha sağlıklı sonuca ulaşırsınız.bir ürün seçerken en önemli şey olan distrübitör de ciddi önem arz eder.
Makina okuma ceymar 40.
Bahse konu modelleri detaylı bir şekilde test etmeye çalıştım. Sizin sorunuza cevaben bilgi amaçlı nacizane görüşlerimi paylaşmak isterim.

Dam Effzett SLR 20-40 gr
SLR (Super Long Range) özellikle en uzak erim amacıyla tasarlanmış bir kamış.
Her ne kadar 20-40 gr anılsada daha düşük ağırlıkları da hatırı sayılır mesafelere iletebilen güzel bir kamış.
Erim konusunda 130-140 tl bandında bu kamışı geçebilecek bir kamış şahsen ben kullanmadım.
Mukavemet seviyesi sanıyorum CW*120 ve bence yeterli.
Hissiyat konusunda biraz zayıf EFFZETT PRO ZANDER le kıyaslandığında 100 üzerinden 70-75 gibi
Drop shot a uygun değil ama zorunlu kalınırsa kullanılabilir. TAVSİYE EDERİM.

Meth DS Distance Spin Kamış 7-28gr
Kamış adındanda anlaşılacağı gibi DS(DROP SHOT) serisi DISTANCE (mesafe) sınıfı bir ürün.
Aksiyonu yarı hızlı dan hızlıya yönelik . Erim konusunda SLR baz alınırsa 100 üzerinden 80-85 verimli
Mukavemet CW*100 sınıfı .Hissiyat konusunda EFFZETT PRO ZANDER baz alınırsa 100 üzerinden 90.
Özellikle drop shot yaparken dip haritasını avucumda hissediyorum. Balığın en ufak hamlesinde de yeterli bildirimi alırsınız.
Ters açıdan bakılırsa sizin sahteye vermek istediğiniz aksiyonu da iyi ileten bir kamış.

Her ne kadar 7-28 anılsada erim açısından düşük ağırlıkta nispeten vasat.
Ancak 11-12 gram seviyesinden sonra kendini gösteren ve zorunlu kalınırsa 36 grama kadar kullanılabilecek bir ürün. Bu bilgi sizi yanıltmasın 36 gramı da bazı 10-40 gram kamışlardan iyi atıyor. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.

Benim diğer üzerinde durduğum model ise NANOFLEX G2 idi.
Kamış tamamen mukavemet amaçlı yapılmış ve bu konuda da oldukça başarılı. CW*200 iyi bir değer.
Ancak erim konusunda ve hissiyat konusunda çok ödün vermiş. Diğer açıdan bu kamışla yerden kesemeyeceğiniz veya dizginliye meyeceğiniz balık yok gibi. Özellikle kafa atıp misinayı kopartmak konusunda uzman türler bile boşa uğraşır.Aynı fiyat bandında alternatif ürünlerin olması ve hissiyatsız lığı en büyük eksileri.. Yayın hastası değilseniz TAVSİYE ETMEM

EFFZETT DROPSHOT DISTANCE MODELİ 255 Gr ağırlıktaki TestCurve
Ekli dosyayı görüntüle 54577

Aslında yukarıdaki kıyaslamalarda baz alındığı için karekterini az çok çözmüşsünüzdür diye düşünüyorum. Çok sert,çok stiff,çok hissiyatlı ama eforsuz erimi nispeten düşük bir model. Ben daha çok tatlı suya yönelik olduğunu düşünüyorum.Bu tür kamışlardan hoşlananlar için fiyat-performans kamışı. Nispeten biraz alışkanlık ve ustalık gerektiriyor. Sabırsız ,heyecanlı ,sert tasmalama ya alışık biri için bol bol balık dudağı-derisi veya pulu avlatabilir :) Usta ve sabırlı ellerde de keyif ürünü olabilir.

Merhabalar, takımımı aldım
kamış :
Shimano Alivio DX M Serisi 270cm Olta Kamışı
makina :
Shimano Hyperloop 4000 FB Olta Makinesi

Sizce bu takım iş yapar mı ustalarımın da kullananlarında yorumunu merakla bekliyorum. Ancak misina ve sahte, kaşık tavsiyelerinizi hala bekliyorum. Hem karadan atıcam hem kayıkla açılıp atıcam ona uygun birşey olursa sevinirim. Değerli görüşleriniz, tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ustalar sizden bir ricamda o kadar istek ve hevesle kurduğum bu takımla bu sefer de balık almazsam artık çok üzülürüm o yüzden Bursa'da turna çıkan avlayabileceğim yerler nereler lütfen bilenler benimle paylaşabilir mi? Konuya cevap olarak yazmayabilirsiniz anlıyorum özelden de olsa bekliyorum. Bu kadar masraf edip balık tutamamak çok üzücü. Tekrardan teşekkürler.

@coner
@reelmaster
@fatih014
@KARAHANLI07

Son düzenleme:

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Yeni takımınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.
Diğer ihtiyaçlarınız olan,ip,misina,sahte,kaşık,meps için arkadaşlar,
öneride bulunsa bile siz yine kendi beğendinizi alacaksınız.
Şimdiden kolay gelsin.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Güzel kardeşim Bu yanız senin için geçerli değil,alınma.
Biz bütçeleri kadar arkadaşlara alacakları asgari malzeme tavsiyelerinde bulunuyoruz.
Amaç arkadaşların elinde bir sürü gereksiz malzeme doluşmasın diye.
Sen yine tavsiye veren arkadaşları boş geçme.
Tüm ihtiyaçlarına arkadaşlar yardımcı olacaktır.

cmhrcnr

Yeni Üye
Güzel kardeşim Bu yanız senin için geçerli değil,alınma.
Biz bütçeleri kadar arkadaşlara alacakları asgari malzeme tavsiyelerinde bulunuyoruz.
Amaç arkadaşların elinde bir sürü gereksiz malzeme doluşmasın diye.
Sen yine tavsiye veren arkadaşları boş geçme.
Tüm ihtiyaçlarına arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

B

BS Okuru

Misafir
Okuma Salina Sea Spin. Makina okuma ceymar 40.

10-40 gr 240 cm 2 parça taşıma boyu 120 cm ağırlık 180 gr Aksiyon HAFİF

15-45 gr 288 cm 2 parça taşıma boyu 147 cm ağırlık 200 gr Aksiyon ORTA

20-60 gr 300 cm 2 parça taşıma boyu 155 cm ağırlık 195 gr Aksiyon ORTA-SERT

Ekli dosyayı görüntüle 54556 Ekli dosyayı görüntüle 54557
Kesinlikle başlangıç seti olarak Okuma markasından başlayın derim Şeref abi yazmış zaten olayı bitirmiş yedek parça desteği mükemmel bu markanın.. Misina olarak Trabucco Super soft 0.20 mm olabilir.. Sahte ise Silikonda Sawamura alin kiyidan 10 cm lik ideal bide ona 7 gram Savagear jig head alırsınız.. Kaşık da ise Acme Litle cleo 11 gramlik ve 21 gramlık.. Su üstü Usami Combo pop 100F 340 rengi.. Bir iki de Duo derin dalarli rapala sonra dan alirsaniz sizi bir sezon boyunca ihya eder.. Adet seçimi sizin maddi durumunuza kalmış.. Makine Okuma Ceymar 40.. Kamış da Şeref abinin yazdığı kamışlardan birini seçebilirsiniz.. Rastgelsin..

cmhrcnr

Yeni Üye
Kesinlikle başlangıç seti olarak Okuma markasından başlayın derim Şeref abi yazmış zaten olayı bitirmiş yedek parça desteği mükemmel bu markanın.. Misina olarak Trabucco Super soft 0.20 mm olabilir.. Sahte ise Silikonda Sawamura alin kiyidan 10 cm lik ideal bide ona 7 gram Savagear jig head alırsınız.. Kaşık da ise Acme Litle cleo 11 gramlik ve 21 gramlık.. Su üstü Usami Combo pop 100F 340 rengi.. Bir iki de Duo derin dalarli rapala sonra dan alirsaniz sizi bir sezon boyunca ihya eder.. Adet seçimi sizin maddi durumunuza kalmış.. Makine Okuma Ceymar 40.. Kamış da Şeref abinin yazdığı kamışlardan birini seçebilirsiniz.. Rastgelsin..
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için, bu hafta sonu inşallah tavsiyeleriniz doğrultusunda çıktığım av sonucunu sizlerle paylaşacağım. Bursa'daki arkadaşlardan da av yeri olarak yardım bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler. Hayırlı günler.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Shimano takımın hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

mallaca

Aktif Üye
Adı
Halil Barış Ş.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bütün bileşenler bütçeye göre farklılık gösterir.
300 TL ye de takım var. atıyorum 4000 tl gibi rakamlarada.
bu bitmiyor. rapalaydı,kaşıktı,diğer yardımcı ekipmanlar da vs... ,
Hanımlar bilse bu kadar masraf yaptığımızı gerisini artık düşünün.
Balık malzemecime bazen hanımla gittiğim oluyor. Çaktırmadan hanımda fiyat soruyor bu ne kadar diye. Allah'tan dükkan sahibi tanıdık yenge 3 lira, yenge 2 lira. Ne sorarsa en pahalısı 5 TL. Esnaf olmak kolay değil tabi insan halinden anlayacaksın. :)