sevgili balıkçı kardeşlerim ağabeylerim. özellikke ince istavrit çaparisi yaparken karşılaştığım bir sorun var. buna kısmen bir çözüm getirdim, başka fikirlere de açığım. sorun hem iğne+tüy sim grubunu kösteğe bağlarken, hem de kösteği düğümsüz olarak bedene bağlarken misina S şeklinde kıvrılıyor. bahsedilen çapari 14/20 diyelim, ikisi de ince misina. kalın çaparilerde çinekop palamut çaparileri vs bu sorun pek olmuyor. sorunun kaynağı üç tane: 1.misina marka, özellikle sertlik seçimi 2. sürtünme 3. düğüm sıkılaştırma hızı (dikkat ederseniz kuvveti değil hızı) . bulabildiğim kısmı çözüm (kısmi derken bu S yapma adedini azaltma, kıvrılanlarda da S in kıvrımının geniş olması bari) ise şu. iğne köstek bağında tükürükle iğnenin palasındaki misina öbeğini ıslatıp, çok ama çok yavaş çekiyorum, be zaman düğüm oturdu, o zaman asıl baskıyı uyguluyorum. tutturabilirsem 4 turda sarımı bitirmeye çalışıyorum, tur adedi arttıkça bunların altından gelen misiba daha büyük sürtünme direci ile karşılaşıyor. çapari yapanlar anlamıştır ne dediğimi diğerleri için daha açık anlatmak çok zor, meraklısı olursa denerim yine de. bu köstek yapımındaki kısmi çözüm. gelelim düğümsüz köstek dizme işine. önce bedenin mt lik kısmına önceden bir kağıt havluya bir parça döktüğüm neutrogena body oil natural sesame seed sürüyorum. migrosta eczanelerde falan var. zeytinyağı ayçiçek yağı olmuyor boşa denemeyin. boydan boya bedeni yalamaktan iyi hem tükürük gibi kurumuyor. yağlanan bedene köstekleri 2tur kurşun yönü + yeniden 2 tur kurşun yönü + 2 tur fırdöndü yönü + 2 tur kurşun yönü formülü ile bağlıyorum. çekerken çok yavaş çekiyorum, bedeni sıyırttırmıyorum, küçük bir halka olunca kuvvet uyguluyorum. benden sorunlar ve kısmi çözümleri bu kadar. aynı sorunu yaşayan çapari yapım sevdalıları paylaşsın lütfen, sizde de oluyor mu, ne marka model misina kullanıyorsunuz? ben bu aralar asso çalışıyorum. sizde olmuyorsa neden bende S oluyor. size de oluyorsa nasıl çözüm buldunuz, ya da en azından önerileriniz lütfen. rastgele...