Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çaparide Kullanılan İp ,Floş ,Organze , Tüy Çalışmalarım.

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi

Soner.37

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar herkese selamlar . Akşamları vakit geçirmek amacıyla kendi çaparimi yapmak istiyorum. Bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda kafam iyice karışmış durumda. Bu konuda tecrübe sahibi olan forum sakini hobidaşlarımdan öneri ve yardım bekiiyorum. Desteğinizi esirgemeyeceğinizi bildiğim için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

1- İğne Markası : Kullandığım hazır takımlarda, iğnelerin damak kısımları oldukça küçük , bu yüzden balığı döküyor. Hangi markanın damak yapısı daha uzundur. WMC 9224BL - Mustad 1522 - YOUVELLA 1303 yada bunların dışındaki önerileriniz ?

2- İğne boyu : Genel olarak boğazda kıyı avcılığı yapıyorum. Sizce 10 yerine 9 no iğne kullansam avladığım balığın boyuna etkisi olurmu ? Zira kıraçalara zarar vermek istemiyorum ama yinede oltama gelmekten vazgeçmiyorlar.

3- Beden Misinası : Makinemde kullandığım misina kalınlığı 0.28 . Bu yüzden bedenin daha ince olması gerektiğini düşünüyorum. Max 100gr. kurşuna dayanabilecek en ince beden kaç mm. olmalı?

4- Köstek Boyu : Daha önce çok kez tecrübe etmişimdir. 10 cm veya daha altında kısa köstek kesinlikle iş yapmıyor. İdeal köstek boyu ne olmalı ?

Sizleri sorularla başbaşa bırakıyorum , süreniz başladı , herkese başarılar dilerim...!
Ekli dosyayı görüntüle 58661
River x sharp iğneyi kullanıyorum tavsiye ederim 100 gram için 0.22 beden yeterli olur köstek bedeni 0.10 daha avcı oluyor büyük balık genelde açıktan geliyor acik da biraz daha fazla oyalanmanizi öneririm ben x sharp in 11 numarasını kullanıyorum diğer markalara göre daha küçük

34alper

Üye
Adı
Alper ALTUN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
River x sharp iğneyi kullanıyorum tavsiye ederim 100 gram için 0.22 beden yeterli olur köstek bedeni 0.10 daha avcı oluyor büyük balık genelde açıktan geliyor acik da biraz daha fazla oyalanmanizi öneririm ben x sharp in 11 numarasını kullanıyorum diğer markalara göre daha küçük
üsküdarlı balıkçı 'da River x sharp iğneyi önerdi. Demekki en kısa zamanda bunun 11 numarasını alıp çalışmalara başlayacağım. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. :)

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bunlarda benden. Henüz deneme imkanı bulamadım.

Ekli dosyalar

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
geri dönüşüm biraz uğraştırıyor ama en önemlisi çevre,:)
namuz'suz atıkların çevreye zararı okadar çokki !
Bazen kuşlara dolaşmasın diye çöpe atmak için yerden aldığım çaparilere bakıyorum, eksiği yok, dolaşık değil, Allahallah. o_O
Bildiğin sapasağlam çapariyi köpüğe sarmaya üşenip yere atmış adam.
Çapari ucuz diye bu da yapılmaz ki. Bu millete sıkı bir ekonomik kriz şart. Belki o zaman tasarruf etmeyi öğrenirler.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bazen kuşlara dolaşmasın diye çöpe atmak için yerden aldığım çaparilere bakıyorum, eksiği yok, dolaşık değil, Allahallah. o_O
Bildiğin sapasağlam çapariyi köpüğe sarmaya üşenip yere atmış adam.
Çapari ucuz diye bu da yapılmaz ki. Bu millete sıkı bir ekonomik kriz şart. Belki o zaman tasarruf etmeyi öğrenirler.
Çok haklısın dostum.Bende deli oluyorum çapari ve takımarı yere atanlardan.
Nasıl yaratık bunlar anlaşılır gibi değil.

B

BS Okuru

Misafir
İp ile çapari yapan arkadaşlar ip malumunuz yumuşak bir malzeme dolayısıyla suda hemen dağılır ve iğnenin palasina sarar bu durumu önlemek için çapari yapmadan önce bir kaseye şerbetli su yapıyoruz :) sonra ipi şerbetli suya bırakıyoruz iyicene islaninca ip çıkartıyoruz sonra kurumaya bırakıyoruz ip kuruyunca sem sert bir hal alıyor sonra güzelce çapari yapip tuttugumuz balıkları afiyetle yiyoruz :)

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi