Arkadaşlar herkese selamlar . Akşamları vakit geçirmek amacıyla kendi çaparimi yapmak istiyorum. Bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda kafam iyice karışmış durumda. Bu konuda tecrübe sahibi olan forum sakini hobidaşlarımdan öneri ve yardım bekiiyorum. Desteğinizi esirgemeyeceğinizi bildiğim için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
1- İğne Markası : Kullandığım hazır takımlarda, iğnelerin damak kısımları oldukça küçük , bu yüzden balığı döküyor. Hangi markanın damak yapısı daha uzundur. WMC 9224BL - Mustad 1522 - YOUVELLA 1303 yada bunların dışındaki önerileriniz ?
2- İğne boyu : Genel olarak boğazda kıyı avcılığı yapıyorum. Sizce 10 yerine 9 no iğne kullansam avladığım balığın boyuna etkisi olurmu ? Zira kıraçalara zarar vermek istemiyorum ama yinede oltama gelmekten vazgeçmiyorlar.
3- Beden Misinası : Makinemde kullandığım misina kalınlığı 0.28 . Bu yüzden bedenin daha ince olması gerektiğini düşünüyorum. Max 100gr. kurşuna dayanabilecek en ince beden kaç mm. olmalı?
4- Köstek Boyu : Daha önce çok kez tecrübe etmişimdir. 10 cm veya daha altında kısa köstek kesinlikle iş yapmıyor. İdeal köstek boyu ne olmalı ?
Sizleri sorularla başbaşa bırakıyorum , süreniz başladı , herkese başarılar dilerim...!
Ekli dosyayı görüntüle 58661